Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 1, 2010

k.a.w.e.n.

ok. arini aku dgr citer yang aku paaaaaaling menyampah dan pada aku paaaaaaaling tak logik sekali wujud dizaman moden ini. bukanla sbb zaman moden ni semua perfect tapi zaman moden rase pendidikan dah membantu kita utk melihat sesuatu dari perspektif berbeza. (maybe aku yg terlalu naif)
one of close friends - dia nak kawen dengan long time boyfriend.parents dia tak tahu kewujudan boyfriend dia tapi mungkin diaorg boleh suspectla. yela.. anak kau kuar dating, bergayut kat tepon kdg2 bawak balik hadiah ke umah etc.. takkanla kau tak boleh nak tahu.
then - dia plan nak kawen. so niat di hati dia nak kenalkan boyfriend dia ni. tetibe parents dia tak setuju. parents dia cakap dah ade calon untuk dia. nanti weekend parents dia ajak mamat pilihan parents dia utk dinner sekali. wah! begitu sajekah. ayah dia siap plan nak tunangkan dia bulan Mei ni. wah!
faham tak konsep - tak kenal maka tak cinta? mcm mane kau expect anak kau kawen dengan lelaki dia tak kenal.
then kau paksa plak tu. kwn aku cakap tak nak sbb dia ade pilihan. ayah dia guna alasan sbb dia tak pernah kenalkan. dia pun buat alasan ckp skang dah konfiden nak kawen dengan lelaki tu baru dia nak kenalkan. ayah dia ckp dah terlewat. ayah dia dan ayah mamat tu setuju dengan arrangement tu.
mahunya tak melalak kawan aku tu. boleh plak ayah dia cakap dah terlewat. itu life anak dia. mane ade terlewat ke ape ke. pelik2. happen to be ayah dia bukannye takde pelajaran. ayah dia bijak pandai. level manager. mustahilla takleh fikir bende2 mcm ni. dan aku sangat bersimpati dengan kawan aku ni. sbb pada aku situasi dia lagi teruk dari aku la.
dia betul2 tak tahu nak buat ape. dia rase mcm nak lari rumah je sbb tak nak jumpe mamat pilihan hati ayah dia ni. masalahnye dah mcm filem hindustan beb. macam citer dilwale dulhania le jayenge atau kabhi kushi kabhi gham. hehehe... (um sangat tak membantu!).
kesian kan. nape masih ade situasi mcm ni? janganla ckp "ahh..dulu mak ngan ayah kau pun tak kenal juga. happy je smpai skang". dulu mane same. kalau sama memang tak membangun malaysia ni. hahahah.. (sekali lagi anda tak membantu!). bukan ape disaat mentaliti manusia kian berkembang masih ade lagi yang ditakuk lama.
aku nak tolong bg idea tapi seriously aku takde idea. setakat ni aku ckp - jangan reject terus. nak jumpe weekend ni - jumpela. tapi lepas tu ckpla "tak suka jugak!". hidup kene bijak! hahahah.. ke.. sebenarnye korang ade idea lagi bernas daripada aku?

3 comments:

swit@kon said...

apakah????? ada lagi ke stail camni? huk huk. sian kawan kau. jom kita bawak lari dia.

didi said...

ya ampun
sape la mak bapak dia ni?
kalau la nak yang terbaik pun utk anak, xkan main sergah mcm tu

mesti ada slotok (haha) dulu. hint2 tanya ada bf ke x, laki mcm mana suke, blah,blah
even then pun, mana boleh paksa

aku selalu fikir
kalau paksa kawen, then laki tu tak bagus, pukul anak kau, kau boleh buat ape?

at least kalau pilihan sendiri, kau tanggung baik buruk apa yg jadi kan?

bagi aku, takde yg terlambat
jgn putus asa lagi
make a deal
kalau dia jumpa laki tu, bapa dia kena jumpa bf dia
x tau lah bapak dia boleh nego mcm tu
tapi its only fair

its about the rest of HER life

fara said...

um.. cakap sama kawan ko..cakap sama itu laki.. i don't like you..shoo shoo.. (kalo ko jadi laki itu..masih mahu meneruskan kah?)huhu