Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 13, 2010

new.environment.new.me.

kadang2 rase hidup ni mcm fall apart - rasenya apa yang anda perlukan adalah pemandangan yang bagus. sekeliling yang baru. dan kadang2 fresh new start. semuanya benda baru. nak tinggalkan apa yang tak best di satu masa lalu dan apa yang tak best semalamnye juga.
ok. now some ideas mcm mane nak lupekan bende yang menyakitkan hati plus tak dapat ubah sbb tak boleh dapat new environment.
1. re-decorate office. susun balik ofis tu. susun balik meja ofis dan pastikan feng shui yang baik. hahah.. ape kah feng shui. tapi yang penting ko dapatla new environment biarpun sebenarnya kau masih di tempat yang sama.
2. re-decorate bilik tido. ganti balik katil kecik yang dah patah dengan katil yang besar dan buat kau tak nak bangun tido setiap pagi. hahaha.. :)
3. pindah rumah baru. pindah rumah. duduk sendiri. beli barang rumah. decorate rumah sendiri. beli sofa yang curvy dan fluffy - supaya kau boleh tido setiap kali lepas tengok tv. oo.. lagi bagus letak sofa bed terus. beli satu set katil yang sangat besar dan putih. cat rumah kau. hah! new environment created.
4. pegi cari scholarship. berambus dari malaysia ni lagi bagus. :) smbung belajar ape yang kau nak selama ni. then behenti then apply for lecturer. tak kisah la scholarship JPA ka.. MARA ka.. private sector ka...
5. pegi habib jewel yang tengah sale. beli cincin bunga tanjung yang kau nak selama ni tak payah tunggu smpai kau kawen. (sbb skang kau tak rase pun nak kawen dah!). hmm.. and feel good about yourself. :)
6. apply transfer jekla. skang dah tak kisah transfer mane.negeri mane pun. janji kau dapat buat memulakan hidup yang baru. :) kan?

ok. bagaimana dengan idea saya? adekah ia membantu saya untuk dapatkan persekitaran yang baru, diri yang baru dan lupakan semua benda yang lepas?



7 comments:

thesweetlittlecat said...

sumthing wrong dear?

p/s:my dream oso wanna b a lecturer, but i dunno when yhe time will come...

swit@kon said...

aku suka entry ini.
dalam draf aku ada benda yang sama.
masih belum ada kekuatan nak publish je.

sokong no.5! jom carik chinchin :P

didi said...

boleh ke kau duk sorang?
mana best tgk sleepless seattle lagi tanpa menyakitkan hati org lain?
sape nak kejut kau?
sape nak bagi kau makan?
nanti koma kebulurannnnnn

:p

maaf saya tidak membantu

ummphs.. said...

didi,
kene la independent.
umur dah 27 tahun. takkan tak matang lagi kan?
psl makan - aku takde la plak mati kebulur ms stay dengan kau dulu kan biarpun evey wiken kau ngan sue balik umah, every weekdays balik lambat. :)
psl bgn pagi - takde pun min kejut aku pegi keje ari2.aku bgn jek sendiri. boleh jek siap keje on time. :)
pokoknye : pandai2la kalau nak idup kan. :)

thesweetlittlecat:
everything is wrong.. i guess. :(

didi said...

um dah besar rupenyeee...

*sob*sob*

m.i.l.a. said...

xnak kawen dah...?

didi said...

'uuwaaaaaaaaaaaa'

kata mila