Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 1, 2010

addiction.

addiction.
hehe.. mesti semua orang ade addiction sendiri. setiap orang ade penagih dalam diri dia.
mcm contoh - yanti. dia shoe-addict. lin plak - food.addict. :)
dan mcm aku - tv-addict. haha.. betul kan? bile difikirkan semula tv ade lah the most addiction that never recover since i was young girl. mase kecik - suka tengok citer GABAN.ULTRAMAN. SURIA BAJA HITAM. dan aku akan duduk didepan tv tanpa berkedip! dan kalau semua orang panggil aku masa tu aku takkan tolehla. uish.. kalaula cikgu mengajar pun dalam TV kompem aku score semua exam aku. :)
then sekolah menengah aku addict ngan citer cina. mase tu glamer kat JB citer cina singapore. mcm2 citerla. boleh kata aku ade magazine yang ade citer psl singaporean actor/actress. percaya la.. ramai budak sekolah - melayu - di JB addict dengan citer cina singapore. ZOE TAY. FANN WONG. CHRISTOPHER LEE. ramai lagi tapi aku tak ingat dah nama dorang.
then bile aku universiti - addiction kepada citer JEPUN dan KOREA. tapi mase tu aku very selective ngan citer KOREA. sbb citer dia duk menangis jek. penat aku tengok. so aku lagi suka citer JEPUN. citer yang tak byk orang jahat atau citer yang jenis satu episod -abis dah satu bab. mase tu TAKUYA KIMURA adalah lelaki yang jadi idaman semua pompuan ok. tapi aku menggilai TAKESHI KONESHIRO. citer-citer mcm HERO, LONG VACATION, GTO, THE INNOCENT WITCH etc.. antara yang jadi kegilaan ok. even skang aku masih tengok lagi semua cd2 lama tu.
bile abis zaman U ni - citer2 omputih plak aku gilekan. citer2 yang aku tak follow sejak aku sekolah - aku mula beli DVD dia dan tengok. sebagai contoh FRIENDS. 10 season. aku tengok berulang2 kali. then citer THE NANNY. mase aku sekolah aku penah tengok tapi citernya bukan feveret la. tapi skang kul 12 tengah malam setiap hari aku akan mengadap citer THE NANNY berjuta kali. then citer mase HOUSE, CSI, PSYCH, BURN NOTICE adalah citer2 yang aku akan tengok berjuta2 kali. :) addicted!

dan skang masih tak recover. kalau ckp psl movie - lagilah aku tak penah bosan. aku boleh tengok citer yang sama berulang kali dan masih terkejut, masih sedih, masih rase romantik dan masih marah pada scene yang sama. semua nye mcm baru first time tengok. :) seronok2.
dan kepada house mates saya - terima kasih kerana begitu tabah melayan addiction saya. :)

skang ni - GLEE addict! :)

2 comments:

thesweetlittlecat said...

me too me too
semua yg ko sebut semua aku addicted gak!
heheheh
tambah satu lagi.. tomato man! hahahaha

swit@kon said...

aku suka tengok tv. tapi aku rasa kau menang la kalau banding ngan aku. hehehe.