Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 12, 2010

k.e.j.i.

ada x korang bc paper thursday 11hb yg tnjk gmbr mayat baby yg dihurung semut.tgk gmbr tu buat aku jadi sayu dan sebak. Manusiakah yg buang bayi tu? Kenapa kene buang?apela slh dia? Dia curik duit kah? Merompak ke? For god sake! Dia tak tahu pape! Dalam dunia ni aku sgt despise dan memandang sgt rendah manusia yang memulakan perang, merogol dan bunuh, buang mak ayah dan buang baby! Aku jadi sgt emo bile org mcm ni wujud.manusia ni jenis mcm ni lg keji dr binatang haram. Tahu x ada beribu umat manusia yang nak kan anak yg buat mcm2 usaha utk pastikan impian tu tercapai. Dan pelbagai teknologi ada utk bantu org mcm ni. Aku sedih tgk kakak aku yg berusaha nak anak.But yet si keji ni simply buang. Then buat pe dikendong baby 9 bln dlm perut kalau hanya utk bunuh dan buang?ingat noble la tu buang depan masjid? Why dont u simply bg kat jab kebajikan masy?ada channel yg betul dan lebih baikk dr dibuang kat masjid,tong smpah,tepi jalan dsb!smpai skang aku stil tertanya nape baby ni dibuang. Baby2ni xmelawan pun kalau diberi pd org lain. By the end aku cume boleh simpulkan kdg2 takde ape yang perlu dirasionalkan bile dia memag manusia keji. Itu pilihan bukan terpaksa. Kau hanya memilih utk jd keji drpd jadi baik.

: selalu doa aku xkan penah jd manusia mcm ni. Amin.

No comments: