Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 16, 2010

f.i.t.t.i.n.g.s.

15hb feb - mak aku mintak aku teman dia pegi wed anak jiran lama kitaorg. aki nama anak dia. kawan baik aku ms sek rendah. tapi bile dah besar - nak borak2 pun tak reti. :) maybe sbb ms sek menengah dah tak rapat mcm ms sek ren. so.. bile umur 27 ni gap makin terasa. anyway - mak aku bgtau aku last minit psl wed tu. so.. koleksi baju kurung aku mmg takde kat jb ni. semua di KL. nak buat mcm mane... aku ade jumlah baju kurung yang sangat sikit. so.. buat pe tinggalkan baju kurung kat jb when balik jb pun sebulan sekali jek?
so.. before pegi wed jam 11 pagi aku ngan adik aku pegi jusco. cari blouse untuk dipakai ke kenduri. one thing u shud know about me - aku hanya suka pakai tshirt. dan aku cume ade 1 blouse jek. itu pun di KL. so.. aku try mcm2 baju. adik aku dah gelakkan aku sebab skang aku try baju semua saiz M instead dulu badan aku hanya perlu pakai saiz S. bukan tak muat pakai saiz S. muat jek tapi dah tak selesa kot. biarpun M sangat longgar tapi at least selesa. (adekah kerana umur aku 27 - baju kecik2 dah tak menarik dipandangan?) so.. sepanjang try baju aku sempat amek gambar dalam fitting room. hahah.. sangat suka!


ni first baju yang aku sangat suka.
sekali tengok mcm Chu Li dalam Street Fighter. ;)
tapi aku tak jadi amek sbb adik aku ckp tak sesuai pegi wed and
pompuan umur 27 :(

yang ini sebenarnya sangat besau.
if i'm pregnant and try hide it
yes - i will definitely wear this one!

yang ini aku sangat suka.
tapi ia sangat besau even though
dalam pic nmpak mcm tak besau dan ia cume saiz M.
size S dah abis. :(

hmm.. napela aku terfikir try baju nih!
tak menarik dan sangat transparent!

Bj ni nampak menarik tp sebenarnya
SANGAT BESAU!
yg ini betul2 mcm baju pompuan ngandung
bile ia dipakai!

akhirnya aku beli baju kurung jek. :)
cantik dan murah dan plgg sesuai utk kenduri.
belila di First Lady. :)

aku ni bukanla konservatif. tapi pada aku - mase pegi wedding jek mase untuk pakai baju kurung atau baju kebaya. not blouse. ia nampak lebih sopan dan sesuai.
bukannya aku suka pakai baju kurung. tapi.. baju mcm tu resemble kenduri itself.
kalau pkai blouse - baik aku pegi shopping! :P
.. dan umliyana kamu telah menghabiskan banyak duit ketika berada di JB!!


3 comments:

swit@kon said...

nasib baik kau beli baju kurung um. aku ingatkan ko pakai blouse. hahaha. tapi aku suke yang no 2 dan no. 5. cantek!

suhana azlin said...

ha'ah la u..aku cam debar2 baca entry ko dan dah ckp dlm hati "um..um..ko tetap tak berubah, pakai blouse sahajakah pergi wedding? ish ish ish..(-_-')"

haha..lega aku tgk pic last tu bj kurung gak yg ko beli...

ami wafa said...

um berjaya mewujudkan unsur suspen kpd yanti n lin hehe..

aku suka no. 1 dan 2. x belikah yg no. 1 tu? yg no. 4 tu mengingatkan aku pada blouse mak datin yanti haha!(eh, ko ada suh kitorng vote ke?)