Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

29.days.



29 hari lagi?
kalau ckp ngan cik mila count down ni - kompem cik mila sy mengeluh panjang. 
saya cube nak looking forward dengan positifnya tentang preparation ni.
actually sy quite enjoy tgk idea orang lain - enjoy dengan melihat preparations orang lain. berangan jadi cantek lagi.. hahaha.. cuma, bila lagi 29 hari ni - abahku masih tak finalize pasal catering membuatkan sy jadi risau. 
pastu - masa nila dorang question harga yang sy byr untuk bridal saya. sudah explain yang sy dh survey 6-7 tempat - dan saya rase ada dua je bridal yang harga dia logik sket. cik bridal saya dengan Astana Bridal. mungkin saya yang tak koutim ke ngan bridal yang lain. tapi.. starting price jek dah 5-6 ribu.. nak deal mcm mane lagi kan? mungkin la.. sy tak reti nak main tawar menawar nih. 
pape pun - skarang ni mcm bukan masa dh untuk suh sy tukar bridal etc. kan? huhu.. peningla. takpela. sy buat tak nampak je psl bridal ni. terlalu suntuk nak pikirkan tentang bende ni. :(  hal catering tu pada sy dh cukup kritikal. kenapa la susah sgt nak buat keputusan? susah ati saya jadinya. :(
29 hari beb. hati sapela tak risau..
dalam checklist sy tu mcm takde sangat dah bende sangkut. 
cume bende2 mcm - tudung (sbb belah mila tak sediakan tudung), kasut untuk sanding (saiz gajah!) tu jekla kot. lain2 mcm dh ok. owh.. lupe. kad kawen belum edar lagi. haha.. then, list lagu belum bagi lagi. ceh! byk gak eh. hehe..
pape pun - 29 hari lagi umliyana. bersedia!


*pics from google image

Wednesday, December 29, 2010

tengok.sket.

oh ye! saya dh bagitau kan yang baju nikah sy dah siap?
sangat puas hati dengan anty tukang jahit tu.
tak perlulah saya hire fashion designer ye tak? :P 
tapi xdela secumel mcm orang lain. :) asalkan saya puas hati - saya ok! :)
tengok sket!


haha..apela yang cantek sgt? kurung moden biasa jek. :)

Tuesday, December 28, 2010

teaser.jap.

dengan excitednya nak share di bawah ni : 




hehe.. our home.langsir. baru je selesai pasang semalam dengan cik mila. horror gile psg langsir nih. :) pape pun - nanti dh complete saya tunjuk lagi. 

haha.. excited! :)

Monday, December 27, 2010

c.a.t.e.r.i.n.g.

saya kompius skang. 
pasal catering. ingat tak sebelum ni saya ckp mcm mane mahalnya catering saya? and saya terpaksa juga buat sebab caterer tu kawan abah.
then arini abah kol. sbb dia sedar caterer tu mahal. dia mintak saya ckp kat caterer tu nak kensel atau pun adjust harga. saya jadi serba salah.adjust harga? 
saya percaya boleh adjust harga sbb dia cuma sediakan makanan je. pinggan mangkuk dan kendarat saya minta bridal yang uruskan. 
takpela. saya try gak cakap. saya malas nak cakap kat abah sbb saya tau dia pun ade rase kesal sbb insist nak dengan kwn dia. 
but then kwn abah tu reply - dia kurangkan harga by rm1 je. :( saya serba salah. sy tau abah sy yang nak byr kenduri tapi harga tu mahalla. sian juga kat abah saya. tp kalau kensel - dalam masa 33 hari saya nak cari caterer? biar betik!
lagipun saya jadi serba salah la nak kensel ngan caterer ni. susah kan bile arrange ngan someone yang kenal rapat? yela. kalau kensel - mcm mane abah nak berdepan ngan orang ni nanti? susahla kan? 
saya serba salah la. patut ke tak sy kensel caterer ni? 


Sunday, December 26, 2010

home.shopping.

mari kite rehat sebentar daripada citer psl kawen - kite cakap psl umah kami. :)
excited sgt nak mengisi barang rumah. :) biarpun kire cik mila macam cuci kakila bile masuk umah nanti. everything telah dicomplete kan. :)
anyway - starts hari jumaat : kitaorang cuci umah.lagi. kali ni bersama housemate saya - cik min. actually aritu dh cuci sket.. kali ni cuci yang selebihnya. 
ari sabtu - kitaorang ke Nilai. cume saya dan cik mila. kitaorang nk cari langsir untuk rumah baru. adalah agak impossible untuk saya duduk di rumah itu tanpa langsir. bukan ape - tingkap kat umah tu sangat besar dan sangat banyak. memula tu saya membuat anggaran harga sangat ridiculous. rm700 je untuk satu rumah. but then bile pegi 4-5 buah kedai langsir kat Nilai - tak dapat beb. RM1000 paling murah saya jumpe! so..saya boleh katakan saya underestimate kebolehan tingkap kat umah saya untuk membankrupt kan saya. :(
so.. kami pulang dari Nilai tanpa sebarang keputusan. kami ingat nak tengok kat TEWAH.. maybe murah kot. cet! sama je. 
setelah mengambil masa mengira semula bajet sambil menikmati SUBWAY - akhirnya kami setuju adjust balik bajet kami dengan mengambil kira TV yang bukan 42" yang saya idamkan. :(  yela.. TV kecik boleh lagi - tapi kalau langsir yang kecik? mcm mane nak buat kan?
"kan bagus kalau Nilai ade Subway - kompem kite dah order langsir skang ni"




untuk patah balik ke Nilai - tak sanggup! so.. kitaorang cari barang2 perabot. kami pergi lebih kurang 6 buah kedai. seriously - penattttt gile. tapi akhirnya berbaloi. kami dapat sofa yang kami nak dengan harga yang dah dibajetkan. :) tapi penatttt tu tok sah cakapla. saya tak tau nak ckp sofa yang tu betul2 saya nak atau saya penatt dan ia mengaburi judgement saya. :P pape pun - saya happy at least saya dh nampak sket pandangan dalam rumah tu. :)


setelah berhari mcm risau tentang persiapan kawen - saya rase mcm menarik nafas lega bile buat home shopping ni. :) sesekali amek masa tak nak risau psl kawen - best jugak. :)


* pics by outwestfurnituremt.com

Thursday, December 23, 2010

its.final.

beberapa bende dapat final kan dis week. 
biarpun banyak kejutan - saya masih rase bersyukur sbb at least a few things dapat diselesaikan. :) 
pics by sherdesign. 
saje bubuh gambar ni. sbb cantek! :)

sebelum ni saya mcm kompius2 - nikah kat mane jam berapa ngan sape etc. ini disebabkan abah saya yang sangatla suka bertukar fikiran. ku rase dia ingat majlis nikah ni mcm kelas dia mengajar agaknya. apepun - at last dah difinalkan seperti berikut :


tarikh : 29 Januari 2011
tempat : masjid ...... air, Johor Bahru
Jam : 10.00 pagi


actually - kalau niat di hati sy nak nikah malam tapi tok kadi feveret abah saya (dia merupakan cikgu kepada umi saya dan bestfriend abah saya!) cuma free sabtu pagi. so.. okla.. ikutla tok kadi! kang tak nikah plak aku kan? :P


pics by alimputra.fotopages.

itu satu. kemudian tentang catering. biarpun bab catering ni sy sedikit risau sbb caterer saya ni tak penah cater majlis kahwin tau. dia anak murid abah saya. dan abah saya pun demand nasi mcm kat SABA' la.. nak bubur ni la .. bubur itula.. last2 amek kau harga dia kasi! after very short negotiation - the price is...... . actually saya agak terkejut gak dengan harga dia tapi disebabkan fikir2.. makan kat saba' pun rm15 sepinggan kan? so.. standardla kot harga dia. plus, caterer saya yang merupakan ustaz ni - bersetuju nak cater majlis nikah saya sekali secara percuma! :) syukran! syukran!
biarpun harga tu jauh dr apa yang sy budget - saya tetap bersyukurla at least saya adela caterer nak cater wedding ku. kang takde.. menangis plak! :) lagipun.. umi saya siap cakap.. jangan risau2.. insya allah nak buat bende baik Allah suka. Allah akan permudahkan.. (amin!)
ingin sekali saya advise pengantin kat JB - seriously kat JB kalau nak catering sedap dan mcm ade specialty sket harga KL seperti RM8 sekepala atau RM10 sekepala tidak terpakai ye! itu yang saya belajar kat sini. mmg harga makanan jauh beza ngan KL. kalau RM12.00 tu kire dah makan tahap golek2 la.. kalau kat JB.. tak berapa golekla. mungkin ada org yang jumpe caterer yang murah tapi sy consider tu rezeki dia. :)


pics by lensajingga

lagi? saya dh final bayar dewan perkahwinan saya. dan disebabkan saya ade masalah sket ngan kewangan (ade lari sket bajet) cik bridal saya dengan penuh baik hati adjust lagi quotation and beri saya a few options yang lebih cheaper. dia mintak maaf sbb dia terpaksa mintak sy buat pilihan dan buat a few things all by myself sbb mcm tu je cara dia leh tolong nak kurangkan harga. actually saya tak kisah sbb pape pun bajet itu penting!
 seriously - kalau bley saya nak share cik bridal saya sape - sbb saya nak tau yang even though job untuk saya blum tau cantek ke tak tapi dia sangat baik, sangat bertolak ansur dan sangat memahami ok.  saya akan share sape cik bridal saya sebaik sahaja majlis saya selesai. cewah! mcmla ade orang kisah kan?




pasal kaler saya dh final. actually saya dh ckp ngan cik bridal.. that's it! saya tak nak tukar sbb saya ni lagi tengok byk kaler - lagi rambang mata! semua kaler dia rase cantek. :P 
nway - saya nak tanya , kalau mcm door gift kite bagi kan tak cukup - let say kite order 1000, orang datang 1200 mcm mane? penah berdepan ngan situasi ni tak? korang buat ape? ade tak stand by gak hadiah kecik2 ke? kwn saya ckp - buat je cara first come first serve. kalau mmg tak cukup.. tak leh wat pe la. boleh ke mcm tu? pls bagi idea! :) thank u!!


malasnya nak balik Putrajaya esok. huhuhu..




O.P.

saya kompius.
bukan psl kaler.
hal kaler tu maybe dh settle. (masih dalam mood : sedapkan hati)
cuma saya skang ni kompius ngan OP saya.
nape saya kompius?
sbb OP saya sangatla... how to say? pendiam? bukan..
kalau bg msg tak reply tu kite panggil ape eh? :P
aritu ade msg tanya psl pre-wed.. then dia tak reply.
so i thot - maybe skang musim org kahwin.dia busy sket then tak sempat nak layan msg atau pre-wed (even though sy rase dia still sewajarnya reply gak msg sy kan?)
okla. then a few days ago - dia msg. nak mintak update psl accommodation kat JB. 
saya reply lambat sket sbb masih migrain.
but still - saya reply la kan. bile reply tu saya update sket, tanya payment and a few things then saya tanya sekali psl pre-wed - dia senyappppp jek. 
saya terus jadi kompius. 
OP aku ni ok ke tak? 
terus jadi mcm sedey jek. bukan psl pre-wed. tapi - saya rase mase wedding day - saya looking forward utk pics yang best. saya harapkan suasana yang best ngan OP saya untuk memudahkan sy amek gambar (yeps.. sy agak bongek bab2 amek gambar ni.muka keras jek!) . sbb sy rase untuk amek momento yang best - kene ade chemistry gak ngan OP kan? tapi bile mcm ni.. sy jadi kompius. OP tu tak suka saya kah? sy terlebih byk cakap ke? OP tu tak nak buat pre-wed saya kah? 
atau saya jek berfikiran lebey2. kompius. 
awk ade masalah tak ngan OP awak? 
ke mmg OP saya mcm ni eh?


p/s: skang ni.. sy mcm risau lebey. tak tau nape. tapi tak sedap hati...

Tuesday, December 21, 2010

k.a.l.e.r.

kalau umliyana ni adalah manusia yang lain dalam idup saya - akan ku cakap - pompuan ni gile kaler! hahaha ~
actually - saya dh finalised dah aritu. nak kaler ape. nak pink + white. request hot pink la kan..
then bile sy imagine - (setelah mengambil masa yang lama untuk muhasabah diri) - saya rase mcm kaler tu terlalu gah dan terang untuk majlis saya yang tak seberapa. 
and sebenarnya saya takut sy migrain tengok kaler terang sngat (keinsafan muncul setelah 3 hari berbaring dalam migrain!) hihihi..
then - saya pun membuka ruang untuk menyedapkan mata dan hati sy sket dengan mencari kaler yang possible. kwn saya cakap kaler light pink. saya ckp tak nak light pink takut jadi mcm Puteri Islam atau Puteri Umno. (hahaha) then dia ckp verryyyyy light la! ku tak nak jugak sbb nanti dh tak nampak beza sgt kaler putih kan.
akhirnya back to square one. cik bridal saya pun advise saya benda yang sama. dia cakap kalau semua pink takut buruk sgt wedding tu jadinya. :( so.. saya dh balik kepada situasi hampes iaitu saya masih tak sure nak kaler ape. 
apela.. um ni. kawen lagi sebulan.. kau masih nak blur pasal colour theme??
sengal!


review.sket.

kali ni nak buat review sket psl WP ni.
actually saya sudah berkenan dengan kerjanya sudah agak lama.
ku rase kalau kenduri ku di KL - kompem hangkut dorang ni.
and mase wedding saya dengan tak malunya - kire byk amek inspirasi dari dorang ni. tak tau nape mcm cumel jek idea dorang ni.maybe sbb stail dia buat stail moden. ku suka. 
diaorang adalah...rendabellezza


bile kite emel tanya quotation - ianya sangat cepat. dan of course dorang tidak kerek. tak payah letak 'anak nenek' ye cik renee! sian jugak ngan cik renee punya pengalaman dengan vendor. happen to be - saya kol pun dia ala2 kerek vendor yang dimaksudkan oleh cik renee.huh!


pape pun -untuk b2b yang buat kat KL - im highly recommend dorang ni. tapi kalau sape suka arabian Morocco nyer stail - rasenya mcm takde jek kat rendabelleza ni. tapi dorang WP - dorang can make things happen! (ceh! kenapa ku ingat dorang mcm magician plak kan?) 


pape pun ku suka dia!


Friday, December 17, 2010

r.i.n.d.u.

tadi akhirnya dapat jumpe cik mila.
huhu.. tiga minggu tak spent weekend sama2.
esok.. dia kene pegi kedah. balik ahad. 
tapi ahad umliyana pegi Sabah sampai hari Rabu. 
huhu..tadi  dapat jumpe 2 jam pun okla. :)
nak buat mcm mane..


p/s : sesiapa yang rase geli geleman ngan entry ni - sila jangan baca ye. ni umliyana yang cuma rindu cik tunang nya. :(

i.k.e.a.

saya suka ikea. 
suka tengok idea2 yang dipamerkan kat situ. sy start suka ikea bile bestfriend saya - are-u bwk saya kat ikea. dah sejak itu sy berangan - bile ada umah sendiri, saya nak memenuhkan rumah saya dengan idea ikea saya. 
tapi bile sebenarnya datang arinya - saya ada rumah sendiri (actually umah sewa) saya tak dpt nak memenuhkan impian saya itu. mostly sbb bajet banyak sangat larinya. yela.. nak ikea beb. sofa belum masuk cover pun dah seribu. uish2..
dan cik mila cakap - kalau kita pandai carik.. ade je kedai perabot jual design mcm ikea tapi lebih murah. finela. 
however - cik mila setuju untuk memenuhi impian saya untuk mendapatkan bilik tidur ikea. bile saya ckp bilik tidur lebih kepada katil ngan bed side table maybe. wardrobe tak perlu lagi sbb kat umah sewa ku ini sudah ada wardrobe. kaler putih lagikk.. i like! meja solek tu kat ikea sangat mahal. paling murah pun saya jumpe RM899 ke RM999. huh! baik beli satu set bilik tidur kat wescott atau cavenzi. :P
tapi bile cik mila membenarkan yang itu - saya pun gatal pegi tengok yang lain. actually saya ade jumpe entertainment rack kaler putih yang siap ade tempat simpan cd etc tu - RM359. actually murah jugak kan.. and then jumpe simple dining table rm195(inclusive 4 chairs). takdela mewah dining set tu tapi sebagai permulaan ape salahnya guna yang simple aje kan? :) nanti dh ade umah sendiri betul2 - barula ku ingin bermewah dengan harta ikea ku. cewah! 
sebenarnya bile arrange psl kawen ni - saya dh tak berape excited dengan persiapan. tapi lebih excited dengan kelengkapan rumah. saya harap sy boleh masuk cepat dan bole hias rumah. nanti dh ade dapur sendiri boleyla belajar masak. kat umah min bole belajar tapi saya segan. masak olio spageti tu min ajar 3 kali pun still tak sedap mcm min buat. so sy berpendapat - saya try tengok buku, belajar kalau tak sedap pun cik min tak rase. hahahah... saya sorang2 jek telan. hhahhaha 
kat bwh ni saya nak share a few wishlist saya bile shopping kat ikea 25hb dec ni. Ikea tak tutup kan krismas nih?:P
katil idaman ku. harga RM549(tak termasuk tilam)
bedside table untuk disesuaikan dengan katil tu. :P RM189

atau bedside table ini. RM199

nila entertainment rack saya ckp tu. RM369! 

satu set ni RM195. murah kan? :)


sofa kat ikea mmg mahal la. :( tapi sangat best kan? bile try duduk mmg rase nak baring dan tak nak bangun2 dah lepas tu kan? jangan pelik. saya memang suka kaler putih. sangat suka. and cik mila suka kaler hitam. :( untuk jadi fair - bilik tidur adalah dibawah territory sy untuk menentukan kaler. dan cik mila dapat living room. :( 
anyway - jumaat depan dan sabtu depan sesi mencuci rumah dan melengkapkan rumah umliyana! :) sy suka! itula satu2nya benda yang saya looking forward sepanjang minggu ni. kamu tau saya dan cik mila dh 3 minggu tak spent wiken sama2. and next wiken adalah date kami untuk lengkapkan rumah. :) bila keje menimbun - stress banyak - sy rase memikirkan masa gembira yang akan di spent bersama org tersayang boleh buat kiter tersenyum balik kan? 
ok. nak off pegi tido. :)




Monday, December 13, 2010

Y.E.S.

YES?
bukan Year End Sale.
Bukan jugak yang 4G baru tu.
saya  gelarkan sebagai "YEAR END SYNDROME".
every year - saya akan mengalami penyakit ni. 
hihi.. penyakit kerja yang kronik dan kritikal. 
sy tahu setiap org ade stress kerja yang tersendiri. dan saya.. pun ada. bezanya sy suka meluahkan dengan harapan sy akan rase fuh! lega! lepas tu. and apabila penyakit YES tu datang lagi - sy mengeluh lagi - dan saya akan fuh! lega! dan seterusnya..
kerja sy super duper banyak. (mcmla org lain keje sketla kan - tapi sy citer tentang diri sy sekarang ni.) dan menyebabkan kadang2 saya jadi kurang fokus dengan satu2 keje sbb fokus sy terbahagi kepada beberapa isu. dan bile sampai satu tahap - saya akan buat mistake. mostly careless mistake. and then saya akan sangat devastated. sy devastated sbb sy rasa sy dah buat habis baik dalam job saya tapi ada je kurangnya. 
saya menci keje saya. sy stress dengan keje saya. tapi kadang2 saya rase seronok. sbb ape? sbb sy prefer keje saya berlambak daripada sy duduk melepak tak tau nak buat ape. sy suka bile otak sy asik berguling mencari idea dan mencari solutions dalam kerja saya.  tapi tula setiap keseronokan tu ada hadnya. setiap kesabaran ade limitnya. bile YES datang - bende tu dah tak seronok. keje sy makin menimbun - makin byk careless mistake sbb semua bende urgent. and semua bende memberikan sy masa yang sgt terhad untuk menilainya. dan membuatkan sy devastated lagi. exhausted pun iye jugak. 
YES ni akan berlanjutan sehingga 31 Mac 2010 dimana selepas sy settle submit semua budget department saya. mase tu baru YES tu settle. dalam menunggu YES ni tamat - saya akan demam, batuk, migrain, sakit perut, migrain lagi, demam etc.. dalam memastikan semua kerja saya selesai. 
kadang2 tu janganla bosan dengar sy mengeluh. atau mencoret sesuatu yang mengarut di blog ini. atau mencarut byk di facebook. itu umliyana yang kene YES. dia cuma nak ade orang yang dengar dia ckp dan kata - sabar ye umliyana. itu kejap je. nanti dh tutup akaun, dh agih bajet 2011 dah buat mesy PPSM dh settle MBJ dah settle lembaga tatatertib dh siap paper naik pangkat dah settle pemeriksaan aset dah submit bajet 2012 kamu okla. lepas tu kamu boleh pegi honeymoon. janganla risau!pejam celik pejam celik je dah bulan April. sabar ye. nobody perfect. yang penting kamu dh buat abis baik dalam job kamu. jangan terlalu rasa diri kamu kecil bile kamu buat mistake. ok. sabar ye umliyana.


daaa..


p/s : mila - jum tengok citer hantu mak limah?


Saturday, December 11, 2010

exaggerate.

arini, sy pegi ke cik bridal saya untuk berbincang mengenai preparation. 
hmmm... bile cik mila saya takde, sy pun berbincang dengan penuh senang lenangnya di situ. tapi sebagai langkah berjaga2 saya dah bawak sekali  pegawai rasional saya - cik fiza. dia bestfriend sy dr kecik. taste kami berbeza dan dia sangat straightforward. so.. dia pasti akan menegur sy apabila sy melebih2 atau pilihan sy buruk. cet!
dan spt concern sy terdahulu - dia ade la bagi komen yang a few pilihan sy buruk. dan sy ade sket berlebih2.yang berlebih tu sy kurang setuju sbb... 
saya rase persiapan kawen sy sama mcm orang lain. maksud sy bile buat kat dewan ade flower stand, ada pelamin, ade center piece, ade arch, ade guestbook table (actually ni FOC - kalau tak FOC tak mo ku buat!). tapi kenapa ye sy rase ianya nampak mcm mewah?bukanla sy cakap apa sy bayar tu murah. tidakkk.. tp pd saya kalau ngan org lain plus minus mcm tu jugak. bezanya - bridal sy arrange persiapan ni tentang - everything except makanan. sbb makanan kawan abah saya sediakan. cik bridal sy ni mcm WP saya.
dan saya sedaya upaya berfikir kat mane sy boleh kurangkan kos tu. nope - semua tu sama. apa yang sy tengok kwn2 sy buat - sy buat jugak. sama jek. sy tak rase sy ade exaggerate kat mane2. takde. 
tapi sy ngakula ade satu yang sy agak menyesal dalam persiapan ni. yang sy tak fikir masak2. pasal baju sanding sy. sy rase bende tu la paling senang sy nak cut cost. tapi sy menambah2 kos di situ. :( sy tak leh wat ape sbb sy dah bayar deposit dah. :(  bab ni sy siap confess ngan cik mila - tapi dia cakap takpela, dh byr deposit. takkan nak tarik balik duit tu kan. smpai sekarang otak sy dok pusing2 pk kan psl baju tu sbb mcm sedey sy nak abiskan duit sy kat situ.
so far itu jek yang sy nyesal sket. sy rase kat situ sy exaggerate la. 
dan sedaya upaya untuk arrange majlis ni sy cuba untuk kurangkan mane yang patut. tp tak nampak kat mane sumber boleh dipotong. mase kitaorg bajet aritu - duit rase mcm cukup jek. tapi bile dh belanja bende2 kecik yang tak nampak ni - hmm.. barula tau susahnya nak buat dan maintain bajet sendiri. buat bajet negara tau plak kamu cik umliyana! 
dan smpai sy menaip ni - otak sy ligat berfikir kat mane sy nak kurangkan kos tu. bende ni pun sy dh bincang dengan cik mila dan cik bridal. sy mintak dia cut cost kat mane2. memula cik bridal tu setuju tapi tetibe ade hal dengan tukang masak tu yang tak dapat nak sediakan kendarat, pinggan mangkuk (tukang masak tu kirenya just dapat sediakan makanan jek!) etc.. menyebabkan sy kene plan B iaitu - cik bridal sy yang siapkan kendarat, pinggan mangkuk etc. dan ini akan menyebabkan kos sy terdahulu bertambah. janganla tanya kenapa sy tak amek jek catering yang complete. bab makanan ni abah sy yang berkeras . sy tak boleh nak cakap apa dengan dia. sy dh try nak amek catering jek terus tapi tula.. bile persiapan kawen ni kene selalu beralah. kalau tak, bende mcm ni bole jadi gaduh. dan bile sy beralah - kenela byk sy buat plan B dan plan C. huhuhu... pendek citernya - kos kawenku tak pernah berkurangla! 
kesimpulannya - ini bukanla exaggerate. ini adalah bakal pengantin yang cuba nak arrange perkahwinan fantasinya dan pada masa yang sama cuba menyenangkan hati semua pihak. :( 


Friday, December 10, 2010

wedding.shoes.

sebenarnya sy dh beli dh wedding shoes. but then sy yang bijak ni beli kasut untuk majlis sy je. lupe plak yang kaki sy bapak gajah - dan semestinya mak andam sy takde kasut yang sesuai untuk sy. fine. sy kene beli lagi kasut. see? biasenya dalam idup sy ni sy beli 1 kasut dan sy lenjan kasut tu smpai tamat riwayat kemudian baru beli yang lain. tapi untuk kawen jek kene beli dua kasut? huh! melampau sungguh! no wonderla... minor expenses tu menjadi major jugak akhirnya. :(
so..mari kite tengok sket kasut apa yang ada. maybe ade design yang cantek. ye tak? 


by weddingshoesof.onsugar
by gallery.weddingbee.com
by tonystill.com


itu baru kasut kamu tau. sy masih perlu cari tudung. actually 3 tudung. untuk nikah. sanding dan resepsi. hmm.. belum beli pape. sy belum ade idea tudung mcm mane. yang pasti yang tinggi2 tu i tak mau. rase mcm berat jek bile tengok org pkai. (mungkin org tu tak rs pape pun). 
actually takde idea pun nak kasut mcm mane. rasenya balik JB petang ni nak pegi Holiday Plaza. itu adalah syurga DVD haram dan syurga kasut2. :) 


p/s : borang nikah tak submit lagi. :P


Monday, December 6, 2010

berat.

arini nak cakap pasal : BERAT BADAN UMLIYANA yang semakin murah peningkatannya! :(


actually takdela saya tau adekah ia naik ke tak. sbb weight scale adelah alat yang paling sy benci dan tak suka ia wujud! hahah.. sebab bile tengok berat badan tu sy psycho sendiri. :( anyway - sejak balik JB 2 minggu and week before that spent one whole week kat tganu - sesi diet dan sesi kuruskan badan di gym telah tunggang terbalik. sy nak pegi gym kat ofis ni tapi gym sy tutup. sebab MAHA. then psl makan - each time sy stress dan risau - bestfriend sy adalah makanan. huh! um..um.. dan dalam tempoh 2 hari berturut2 sy makan cupcakes. ye..ye.. sy tau bapa byk kalori dalam tu. kakak sy dh bebel dh. :(
rasenya sy ni tak mcm orang yang nak kawen langsung! org yang nak kawen sgt jaga badan dan sgt jaga muka.. takut ade jerawat tumbuh ms majlis. saya? huh... sy tak sempat nak fikirkan tentang berat ape tah lagi psl jerawat! um..um..
i wish there's someone said - that's ok.. you gain some weight.even for your wedding. its ok. i think.. if you look skinny on your wedding day - you'll look ugly. that's ok.. cik mila will love you although your face look like tong! or.. someone will said - you not that fat. you're ok. you look just nice. just nice to fit into your wedding dress. don't worry. you only hallucinating. dem! how i wish.. 
hakikatnya. sy perlu kembali kepada rejim diet saya. jangan makan nasi. makan sayur je. atau meehon sup atau meehon tomyam. atau pape yang tak kumpul lemak kat badan kamu tu. nampaknya ais krim kat dalam fridge yang br beli sabtu lepas - kene buat bodo jekla eh?? huhu.. mane bole.. takpe2. sy makan ais krim je satu hari. jgn makan pape dah. ok kan? lagi 54 hari. boleh ke umliyana? 
yakin boleh! rakan muda! (takde kene mengena ye.. :P)


p/s : selamat maal hijrah. mulakan tahun baru dengan kisah baru. :) 
         saya dh boleh shooping brg rumah! yeyeh! :)






Thursday, December 2, 2010

our.home.

Cik tunang : I got our home keys. our home!
En. Tunang : Saya dapat bala...
Cik Tunang : hmm.. nape? (spoil mood betulla..)


saya taula kamu stress cik mila. tapi.. at least cheer up when there is something good u can look forward. Now.. im not only hate my job - i hate yours too!!
huh!


potong stimm betulla..

Tuesday, November 30, 2010

two.months.

in two months - we will be married. 
sudah ready kah? 
tak sedar pun sebenarnya lagi 2 bulan. tadi kawan2 ckp cik um lagi sebulan je nak kawen - aik? sebulan? bukanla.. lagi 2 bulan. eleh.. takde maknanya 2 bulan cik umm..
dan hakikatnya sy sedar. even bagi sy masa 2 tahun pun saya masih akan gelabah tetapi terhegeh2 nak siapkan semua. :P
sy dh dapat rumah. tapi surat sy belum amek lagi. hmm.. byk bende nak buat. mmgla duit byk kene ready untuk kawen tapi keperluan barang rumah ni lagi penting ok. kang ade budak tido atas lantai je kan. :P
biarpun pening memikirkan duit - tp sgt excited sbb lepas ni sy dh leh cakap ngan cik mila - rumah kita! HAHA.. katekan aku poyo ke hape - ade aku kisah? :P 
wiken ni - nak amek kad kawen. then nak amek baju nikah. ye.. baju nikah umliyana dh siap! mintak2 anty tu buat cumel. :P then antar baju umi sekali. dan sy ingat nak pegi bridal cik mila untuk finalised make up artiste. Nurin Makeover ok kah? 
then akan ke IKEA untuk mula survey keperluan kewangan untuk barang2 umah itu. :P
ahad - sy ingat nak cuci umah. gengs! jom join!  kalau still xdapat kunci sy ingat sy nak pegi NILAI untuk carik bunga telur dan box untuk gula2 bagi bebudak. :) cik mila mesti dh boring pegi nilai. heheh..sekali lagi ada aku kisah? :P
mcm rushing kan? sbb next weekend i wont be around sbb sy kene pegi penang. another wiken pegi Sabah. then next wikennya dh masuk new year. :( masa tu betul2 sebulan cik um!  
okla. nak pulang ke pangkal jalan dh. laptop tak leh on.. so kurangla dpt hupdate blog ni. 
seeya! ~

Friday, November 26, 2010

f.o.l.d.e.r.k.a.w.i.n.

hypessss!!
br balik putrajaya terus ke kedah plak. penattt woit!
huhu.. ahad nak pegi balik JB plak sbb bff sy kawen. :( bukan terpaksa pegi tapi ku sangat letihhh! 
nway - lebih kurang 2 bulan lagi kan.. sy belum bagi lagi kat bridal sy folder kahwin. apa dia folder kawen? kebanyakan b2b WP sendiri. but saya - tak sempatla nak jadi WP. so.. sy serahkan kepada bridal sy untuk uruskan semua. pemalas kan? huhu.. bukan ape - seriously - ujung tahun adalah bulan2 horror untuk umliyana. dah tu kawen bulan januari - mmg carik pasalla. :P 
okla.berbalik kepada folder kawen ni. folder kawen ni ade semua pics pelamin, hantaran, hiasan dewan, centerpiece, makan beradab, cth make up etc yang sy harapkan bridal sy bole buatkan. :P tapi memandangkan bajet sy limited - takdela ku amek contoh dewan merak kayangan atau PICC untuk hiasan dewan dan pelaminku. hihi.. kang menangis plak nak bayar. :P owner bridal tu pun siap dh pesan - um tinggal 2 bulan je lagi. dah boleh bagi akak semua senarai um perlukan. uish..uish.. tak insaf2 umliyana ni. mmgla kamu bz tapi sape yang nak kawen skang ni kan (aleh2 marah diri sendiri plak!)
kad kawen sy dh siap! huh..lega! bukan ape - rasenya bile nampak ade 1-2 benda dh settle.. rase mcm boley tarik nafas lega kan. :)itu pun ade banyak bende lagi belum settle. hihi..


opps lupe plak. sy plan nak buat threading dan brazillian wax. seyes.. ku tak penah buat wax. saya takut sebenarnya. sy ni bukan seorang yang terer menahan sakit. sy sgt hampes bab wax ni. tapi ia sangatla perlu kan? biasanya org pegi buat threading ngan wax ni bape ari sebelum majlis eh? 2 bulan ni mcm awal sgt ye tak? biasanya org buat bile ye? pls infom. thank u!


p/s : ni bukan manusia! (sila berhati2!)

Wednesday, November 24, 2010

k.o.m.u.n.i.k.a.s.i.

ini bukan share tentang kawen. 
ni hanya nak share sesuatu. sharing is caring! :P
aritu sy dalam sitausi perbualan di antara hamba allah yang bercerita tentang kapel masing2. sangat banyak bende hamba allah ni communicate dengan pasangan dia smpai kan sy terfikir - semua pasangan mcm ni kah? actually - sy tak rase sy dengan cik mila sy pelik atau lain dari lain smpaila sy dengar kisah hamba allah ni. dia berbual tentang semua bende dengan tunang dia. everything. 
* pics by sanjeevhimachali.com

sy dengan cik mila jarang berbual perkara2 selain - kerja (which is most of the time!) persiapan kawen (selepas kami bertunang) dan some about our home stuff. bukanla sy bermaksud yang kitaorang patut bualkan - pendapat anda tentang BAJET 2011 atau North Korea yang serang pulau di South Korea. tidakla begitu sekali. tapi.. basically kami jarang berbual bende lain selain apa yang dinyatakan diatas. cakap psl past tense pun jarang - and cakap pasal future tense pun tidak. and yet we're getting married. dan sekejap sy rase takut. betul ke kitaorg nak kawen padahal there's a lot to improve in our communication. dan kamu tau - kami boleh spent hours in car without talking. magic bukan? which - after that sy akan menyanyi dengan sangat kuat dalam kereta atau saya tido. if im driving - yeps, i will sing out loud! :) sy tengok cik mila dengan adik beradik dia. dia mmg jenis pendiam. so.. sy perasan dia cuma cakap bile perlu. sy tak nak dia jadi mcm tu bile dengan sy jugak. :(
actually mase kitaorg jadi kawan - kitaorang lagi byk ckp dari sekarang. adekah masa tu menyebabkan kitaorang jadi kurang berkomunikasi? tidakk.. sy takde problem dengan cik mila. kadang2 sy mmg boring bile dalam kereta kami berdua senyap (bygkan la perjalanan dr JB ke KL?) tapi sy malas nak amek port. plus if kitaorg tgk TV kat umah bersama cik min, kami berbual sebab cik min byk input nak cakap atau kalau pegi umah kwn2 sbb orang lain byk ckp. and if kitaorg kuar lunch atau dinner - selain dr topik2 yang dinyatakan di atas, kitaorg akan makan smbil tengok tv (if kedai tu ada tv) dan makan dengan senyapnya.(adela conversation mcm - awk nak? sedap tak nasi awk? papela sewaktu dengannya) sy rase bende tu normal untuk kapel. tapi.. bile tengok orang lain.. hmmm sy jadi kompius. :( 
kadang2 bile kitaorg berbual sesuatu yang seyes - atau takdela seyes sgt - and thing become uncomfortable atau tak tau nak ckp ape dh - we will end up our conversation by saying okla atau owh atau tade ape atau pape yang sewaktu dengan nya. ini bukan cik mila jek. sy pun dh jadi mcm tu biarpun sy adelah manusia yang banyak cakap.. (maybe tak sebyk certain org but still... kay-poh!) 
bayangkan - dia dtang jauh2 dr gombak, ajak sy dinner but then diam sepanjang jalan dan makan. tade ape. then balik umah. all that take less than  1 hour. bukan silap cikmila - sy sendiri tak tau nak ckp ape. kadang2 takde mood pun nak ckp pape sbb tak de idea nak ckp ape pun.
bende silly mcm ni menjadikan sy kureng konfiden. mcm mane kalau kawen - still lagi mcm ni? marriage is too hard to be bored. sy tak nakla bende remeh mcm ni akan buatkan perkahwinan tu jadi boring. mcm kwn sy cakap - bende yang paling menakutkan dalam perkahwinan tu bukan anak, bukan duit dan bukan rumah tapi bile pasangan kita dah mulai rase bosan dengan institusi tu. :( 
ini cuma sesi meluahkan perasaan kot. atau cube mencari ayat2 dorongan dari org yang lebih berpengalaman atau cari panduan org yang penah dalam situasi ni. hmm.. sy tak tau. sy cuma rase sy perlu luahkan dan dapatkan idea orang lain mcm mane nak rancakkan perbualan sy dengan cik mila. :) 

Tuesday, November 23, 2010

bile.27.tahun.

happy.birthday.to.me.
happy.birthday.to.me.
happy.birthday.to.umliyana.
happy.birthday.to.me.


kesian kan nyanyi lagu untuk diri sendiri?
HAHA ~ takdela kesian sgt. :P 
nway - di besday sy takde kek.takde celebration.even takde cik mila.
i was at teluk ramunia (my dad's kampung) for 2 nights and having small family gathering.
bile 22hb - semua busy kemas barang untuk balik ke jaybee. 
so.. takde rase pun pape. except bile tengok fesbuk - ramai kwn2 yang wish rase terharu plak. cewah! :) 
dan bile umur 27 tahun.. apa yang menarik nak citer? haha... sy akan berkahwin pada umur 27 tahun dan 2 bulan dan 8 hari. hehe..still tak nak ckp kawen umur 28 tahun. kenela bg kredit kat saya  merasai umur 27 tahun tu dulu kan? :P
still lagi tak dpt nak bercuti2 mesia even tho besday tahhun lepas sy harap sy dpat bercuti2 mesia nak hilangkan stress dalam life dan keje. huhu..biasala. duk jaga kewangan - hujung tahun dan awal tahun adalah disaster! :(
pics by wallpaper & animation
nway - before dis sy target nak kawen umur 25 tahun dan ada anak maybe umur 26 tahun atau 27 tahun. hehe.. tapi skang ni umur 27 tahun pun blum kawen lagi. (takpe..kita hanya mampu merancang...) terpaksala sy anjak sket target  sy nak dpt anak. 28 tahun atau 29 tahunla kan.. (cik mila pasti tak suka ngan perancangan ini).
pics by school-clipart
and before dis sy target - by umur 27 tahun sy dah ade MASTER. hmm.. itu pun tak tercapai lagi. so.. sy target next year sy apply untuk scholarship and hopefully by age 28 - umliyana dapat sambung belajar. :)
 pics by fotosearch.com
dulu - ingat by the age of 27 - dh pandai main piano. hahaha.. ini adalah sy rase impian yang hanya impian. terlalu byk bende yang sy nak buat smpai sy lupe sy ade impian nak belajar dan jadi mahir main bende ini. :P mcm mane nih?? sy mmg takde plan lagi nak start belajar main piano. uish..uish..
hah! byk angan2 bile umur 27 tahun. ade yang sy buat plan B untuk memastikan angan2 tu berjaya tapi ade plak takde plan langsung mcm mane nak memastikan angan2 tu akan jadi kenyataan. um..um..


nila muka budak yang br masuk 27 tahun.. :P

pape pun sy enjoy life sy sehingga umur 27 tahun ni. bukan takde kekesalan dalam hidup tapi cube jadi positif dan ambil iktibar. :P cewah! dan sy memasang angan2 yang lebih indah untuk life dihadapan saya. yang penting kita ENJOY! :)




Friday, November 19, 2010

kisah.HIV.Test.&.Kek.

arini sy pegi settlekan HIV Test. fuh lega! at least ade something sy dh buat untuk settle kan kebenaran nikah ni. :)
nway - kisah sebelum HIV Test. katekan la sy naif lurus atau simply silly. sy tak tau mcm mane HIV test tu dibuat. seyes. dalam otak sy dh imagine dia akan cucuk sy dengan jarum untuk amek darah sy dan letak dalam tiub. pastu br dia leh uji untuk HIV test. seyes... itu jek yang sy pk.
semalam siap dh berdebar mcm mane nak buat HIV Test. sy penakut dengan jarum atau lebih spesifik untuk amek darah. takut pada jarum tu mcm dh reduce sket tapi.. takut amek darah tu mmg tak leh handle. mase sy sekolah menengah - badan sy lebam2. abah bwk gi klinik pakar dan amek darah sbb doctor ckp takut leukimia atau pape seangkatannya. sy kene amek darah 3 kali ok. TIGA kali. sbb dua kali cucuk darah tak leh nak kuar. bayangkan betapa sakitnya! cet! dramatik sungguh. tapi betulla! mmg sakit.so..sejak tu sy tak penah amek darah lagi. and mase sy kursus ptd - sy kene amek darah sbb sy selalu migrain. mase tu siap menangis ok. nangis smbil gelak2. kwn sy yang tunggu kat luar dengar sy merengek mcm budak kecik. nurse tu nak amek darah pun asik gelak2. tak penah jumpe pompuan umur 24 tahun merengek takut amek darah! cet sungguh! 
so.. bayangkanla betapa  takutnya sy bile nak amek HIV Test. dengan adik sy selaku driver yang bwk sy ke klinik kesihatan tu - asik meletakkan citer menakutkan itu. cet lagi!
taaaaapi....bile sy datang - alahat, HIV Test KIT jek rupanya. saiz mcm pregnancy kit. amek darah dengan cucuk jari telunjuk sket. alahaiiiii... buat penat jek sy takut! jantung berdebar mcm haram sebelum tu. alahaiiiii... tak mencabar langsung!
nway - nak share info sket. kat JB ni rupanya kalau untuk HIV test setiap klinik kesihatan serve untuk HIV test ni hari2 tertentu sahaja dan ade certain tu pada waktu2 tertentu sahaja. sebagai contohnya : Untuk hari Jumaat hanya dua je Klinik Kesihatan yang akan layan kes HIV test ni. Klinik Kesihatan Larkin dan Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Johor Bahru. Mcm Klinik Kesihatan Masai (area umah saya!) dan Klinik Kesihatan Pasir Gudang layan HIV Test ni pada hari selasa jek.  kwn sy ckp boleh jek redah mane2 klinik kesihatan sebenarnya. tapi nasibla.. kalau ade klinik yang strict.. dia takkan layan kalau anda datang tidak seperti jadual yang diberikan oleh Jabatan Agama. 


nway - lagi story lain. kwn sy ayie tu kan akan berkahwin pada esok hari. huhu.. dh besar rupanya kwn sy nih. and sy dengan baik hati (ceh!) sponsor dia hantaran cupcakes.. memula sy nak tempah dengan wizzcakes tapi kakak tu ckp dia amek cuti. al maklumla raya haji. then sy try survey kat JB. sy jumpe blog ni ---> comelcakes. dengan melihat blognya sy mcm kompiden dia akan buat cupcakes seperti sy mintak dengan jayanya. so.. sy pun request. alhamdulillah - kak comel tu setuju. and arini sy amek kat umah kakak tu. seyesli.. sangat cumellllll.. saya suka. dan paaaaling penting, sy happy kwn sy ayie tu pun suka! jap sy attach gambar dia. 
cumel kan?? sy sgt suuuukkkkeeeee...  so, kalau rase2 nak buat untuk kek kawen sy sarankan anda pertimbangkan kak comel ni. mmg comella dia buat. :)


Wednesday, November 17, 2010

bile.dia.boring.




biasanya umliyana sibuk hupdate fesbuk atau hupdate blog. and most of the time buat kedua2 sambil sibuk menatap pc kat ofis.
then bile sy ade di rumah.. miting kejap2 jek.. sy pun ambil peluang :
  • update guestlist
  • update wedding songs
  • make a folder for all wedding designs - photog, hantaran, pelamin, centerpiece etc..
  • melihat hupdate di blog gengs
and bile stress buat senarai guestlist.. dia cari wedding song..bile dia dah tepu tengok senarai lagu untuk wedding dia.. dia hupdate folder kawen dia..dan bile dia boring hupdate.. dia tgk hupdates di blog kawan2 dia.
so.. there's a lot of thing bout my friends which i've been missed such as :
  • mama mya : tertinggal kunci dalam rumah. dan besday mya. (happy birthday mya!)
  • che che : pregnancy kit faie (dh tau citer ni dr mulut che2). dan rimba klasik yang kotor.
  • kiera : birthday ayah dia. (happy birthday daddy kiera!)
  • pinat : kegagalan puan pinat untuk mendengar kisah asbennya. :P and some hens party. :P
  • abg giant : menyambut anniversaryy nya. :) sempat ckp congrats!
  • syeena : dh masuk umah baru. dan kisahnya dengan ghost furniture. :)
  • eny : kene tipu. dan kalah dalam battle pertarungan untuk memulangkan semula hp dia.
  • switakon : frust tak pegi jakarta end up bile buku yang sgt byk kat big bad wolf sale.
  • didi : hupdate kisah toiletteries dia dan make up dia.. etc. dan kisah ksu dia yang best.
sy tak dapatla nak baca semua. tapi sikit2 dapatla tau pape pasal kwn2 kan? yang paling best syeena ngan ghost furniturenya. actually mcm bagi idea nanti nak deco umah bersama mila mcm mane. oppss.. lupe plak..syeena pindah mane eh? hmm.. jap lagi baca semula.
dan bile buat pasal guestlist - sangat memeningkan sbb tetibe tak ingat sape2 dah.. huhu.. mcm kekurangan kwn plak kau ni umliyana! hmm..dan bile buat list wedding song - ade ke lagu secondhand serenade masuk. kang pening plak umi dan abah saya kan? uish..uish.. umliyana.. bile pk mcm ni, arrange wedding kawan lagi senang dr arrange wedding sendiri. huh!

enjoice lagu kat bwh ni eh. sy nak jadikan dia lagu wedding sy.
rasenya sgt cumel!

Tuesday, November 16, 2010

borang.nikah.

dalam ke-excited-an menyusun preparations untuk kawen - saya, cik umliyana baru terkial2 nak dapatkan borang nikah di Jabatan Agama Islam Johor. dan dia juga terkial2 mendapatkan appointment untuk buat HIV test. 
dan ini bukan saya saja. cik mila juga begitu. actually sebenarnya kami takde la lewat kan..? kalau betul2 boley settlekan rasenya 2 minggu jek dah bole buat. huhu.. sebenarnya mcm2 abah sy ni. dia ckp kalau nak amek borang nikah kene bwk ic pasangan dan saya. aik.. beli borang je bah! tapi tak taula... bile cek ngan kwan2 dorang kate tak payah. datang.. beli borang..lengkapkan. then suh laki2 lengkapkan borang dia. dan submit borang lelaki + borang anda yang telah lengkap ke pejabat agama + borang HIV test (yg lulus punya) + dokumen berkaitan ke pejabat agama islam johor untuk diinterview sebelum dapat kelulusan. hah.. sebelum itu, kene bagi pengesahan ketua kampung yang bakal pengantin pompuan anak dara. kan?? lagi? ade pape tak sy tertinggal? 
sy jadi gelabah sbb sy tak start pape. plus abah sy janji nak tolong amekkan borang dan settle kan psl pengesahan ketua kampung tu.. tapi dia busy sgt..dan last2 dia suh sy handle sendiri. huhuhuhu...
kamis amek borang..kamis amek borang..kamis amek borang...


p/s : bc dia terima nikahnya - terus insaf! ade ke kad dh tempah tp guestlist br buat?? sudahnya br senarai utk org office jek dah separuh kad.mcm mane??huhuhu...


Monday, November 15, 2010

t.u.d.u.n.g.

ari sabtu jalan2 cari pasal dengan cik min. hihi.. cari psl dengan wallet sendirila. pegi jakel sebab kain yang sy belikan untuk umi sy tak cukup. maybe sebab lerang dia kecik.(betul ke eja ni?). and seperti biasala.. kitaorg kalau pegi shah alam.. mesti nak merayap kat tempat2 lain dulu. pegi plaza masalam. uish2.. tempat tu dh kemas sket. dah nampak exclusive. yela..siap ade krispy kreme tuuu.
nway - lepas jalan2 kat shah alam terus pegi JAKEL. carik kain untuk umiku. dan mcm biasala.. bile dh pegi JAKEL tu..memangla tak leh handle godaan kain2 yang cantek. seriously beb kain2 dia cantek. cik min smpai shopping rm200 kat situ. tapi at least rm200 dapat 3 pasang. cik um? huh! sepasang jekkk!nway, dalam jalan2 tu sy carik sekali tudung untuk nikah. sy tak penah citer kan kat sini betapa horrornya tudung sy masa tunang? huhu.. tahap nak nanges eh sebab try2 pkai tudung tak boleh nak straight. mmg siot gile tudung tu. sy beli kat Butik G... .(kang ade kene saman plak ni!). sy tak suka pkai tudung yang mcm tudung Ariani tu sbb sy rase muka sy tembam.. bile sy pkai nampak mcm sy gemoookkkk gilerrr... so belila tudung ala2 tudung kain jojet tapi bukan. tapi tudung itu sangat lemmmbikkk.. terus serik! mak andam sy mase tunang tu siap pesan suh cari tudung ariani bile nikah atau beli kat vispera untuk mcm2 pilihan. tapi before vispera sy kene try dulu beli satu tudung ala2 tudung ariani nak membuktikan sy selesa pkai tudung itu.
dan seperti biasala.. JAKEL kat shah alam itu dikelilingi oleh butik2 tudung. sy singgah ariani - takde. tudung yang sy pkai semua nampak sy gemuk tembam dan sebagainya. singgah kat butik ade nama - alya sarah tu pun takde. kat hajra - langsung takde. last2 nampak butik nama belle something.. tak hingat. hah.. kat sini sy dapat tudung yang  elok jek bile dipakai. hihi.. sy suka. dan kedai ini mengambil tempahan. sy ade berkenan satu tudung nikah yang ade sorang pengantin ni pkai. jap sy attach gambar dia. tp sy lupe sape dia. sesape tau sila bgtau ye. supaya sy boleh credit kepada tuan empunya diri. so.. sy plan nak tempah mcm tudung ni. :) tudung dan veil.




cantek kan dia? sy nak buat tudung mcm dia. nampak kemas dan cantek. cet! agaknye kalau sy yang pkai tembam jek pun.. :P. lupe plak.. duk cari tudung nikah ni.. tudung untuk resepsi pun kene carik gak. bertandang untuk belah cik mila pun kene carik gak. muka sy yang tembam ni menyukarkan sy untuk mencari tudung yang sesuai. yang sesuai cume pkai bawal jek. kang pakai bawal kang.. nampak simple sgt plak... hmm.. xpe2. itu bisa di fikirkan. 
tadi melawat blog cik belle - dia suggest tgk kat myhannah. hmm.. bile dibelek2 myhannah ni mcm ok. sy rase balik dr outstation ni - sy nak pegi survey kat myhannah la. dia ade butik kat seksyen 13, shah alam. nanti sy tulis review kedai ni. tp kalau tgk kat blog dia mcm ok jek.. :)


hmmm... lagi bape ari jek ni... :(


p/s : credit pics to http://nadeeyayoe-journey.blogspot.com (thanks cik lala!)

Friday, November 12, 2010

78.days.

lama rasenya tak hupdate kisah preparations kawen.
sebab sy rase diri sy sarat dengan kisah ofis yang tak berkesudahan. 
nway - apa yang terbaru eh. mcm byk nak citer tapi bile taip dah blur.


pejam celik dah 78 hari. tak sedar pun. tapi at least bende besar2 dh settle. at last hire bridal untuk belah mila juga sudah.. :) akhirnya! biarpun sy tak begitu happy dengan pemilihan yang dibuat oleh cik mila tapi.. mlsla nak layan. bende2 kecik ni kalau amek peduli mmg boleh buat gadoh! :) and paaaaling sy suka.. sy dah finalized wedding favors. unfortunately its not one of the choices i listed down before dis. ianya biasa tetapi sy rase berbaloi memberi kat org yang datang. lagi? favors belah mila wiken ni br nak carik. V Box dah jumpe so.. at least okla kan. :)
dan sy juga mencuba nak carik sesuatu untuk family mila. dorang spesel sketla hadiahnya kan? cet! kang tak spesel..aaaammmmpunnnnn! :P




cuma skang sedikit pening tentang penginapan. sebabnya? orng yang nak sewakan homestay tu tak bagi respon lagi. :( untuk kwn2 dan photog : sy dah arrangekan. i.allah. then ape lagi? rasenya mcm byk dh settle. tak sempat nak berdebar lagi ni. sebab ari2 berdebar keje kat ofis menimbun.kalau anda nak keje gomen - jgn keje bhgn kewangan. nak tarik nafas pun rase tak sempat!!:(  ooo.. ye. senarai jemputan sy belum buat! ish2.. ni BASIC umliyana!!uish..uish.. kang buatnya kad kawen tak cukup.. padan muka! huh!
skang ni byk survey - idea2 untuk hand bouquet. kek. centrepiece ( ingatkan nak amek yang lilin ikea tu je. nanti wangi dewanku!). :)  


lupe plak. skang kan musim banjir. kat Utara dah surut. kat pantai timur pula. sy risau januari - dia datang kat johor. huhu.. kalau banjir kat kawasan dewan tu susah beb. kat situ mmg feveret untuk jadi banjir. risau..risau..


p/s : ari2 rase migrain.. :(