Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 22, 2009

BIG.don'ts.in.LIFE.

dont forget god.
dont forget your family.
dont forget your friends.
dont forget to smile to other people.
dont let people critizing your physical (big boobs.big hips. - do they the one who bought your lingerie or pants or even a shirt??)
dont ever give up your dream.
dont ever give up on your loved ones.
dont ever hurt your loved ones.
dont flirting / seduce / or anything particular with other women's husband.
dont say you love someone and took it back.
dont forget to let him know how much he meant to you.everyday.
dont forget to make an effort to make yourself happy.
dont forget to make an effort to make him happy.
dont forget your purpose of living.
dont forget to forgive yourself.
dont be afraid to try new things.adventure.
dont be afraid to make mistake.
dont be afraid to express your feeling.thoughts.

anyone like to add the 'donts' list??

Monday, December 21, 2009

d.e.m.o.n. kah?

biarpun br kejap td saya post pasal belated anniversary tapi sy lupe nak menceritakan pengalaman yang manis dan tak berapa manis last friday. my shopping day with my beloved ones - en mohd fahmi. shopping di sogo dan jalan TAR. (sogo dan jalan TAR tak boleh dipisahkan - it come with package!).
smpai jek SOGO terus pegi ke tempat perfume. givenchy. ange' ou demon le secret. harganya mak aiii... almost 400! tapi bau dia best gile. then survey nina ricci. menarik. pegi lunch kat nandos.
tak shopping lagi sbb nak teman mila cr baju batik dan mila kene pegi semayang jumaat.
sementara tunggu mila abis semayang aku berjaya beli kain di JAKEL. nasib baik murah. :)

official shopping began after mila abis semayang.
mila beli - seluar slack , tie purple and kemeja purple. seriously handsome. plus ade guy yang passing us by siap ckp kat awek dia " sayang.. cantikla baju purple ngan tie purple awek tu pegang" tapi end up dia kene cubit. maybe sbb dia ingat boyfriend dia tengok awek kot.

me - beli perfume. kain batik as birthday present for my sister. kain kat JAKEL. (try nak jadi mcm min dan didi yang ade berpuluh dresses!). dan dalam aku round satu SOGO.. i still think of bought givenchy perfume. (Ange Ou Demon Le Secret). perfume was my last purchase. my god! at last - aku terpengaruh jugak givenchy. rabak poket gaji dan duit BKK aku. uwaaaaaaaaaaaa!! tapi.. hati puas! :)


so.. nekad. wont beli perfume for next 6 months. RM400 beb!! orang kaya yang tak tahu nak buat ape ngan duit dia jek beli bende alah ni. dan aku berlagak to be one of them! (mila lepas ni jgn bg saya shopping!!) mcm aku ckp kat min i despise bende mahal. tapi godaaan.. dan aku insan yang lemah. cewahhh!! poooodah!

ok. nak masuk hotel balik. daaa..

belated.anniversary.


18th december - three years old in service. tukar 2 ministry dalam tempoh 3 tahun. dapat belajar 3 dari 8 bidang utama as ptd. not as wide as didi experience and knowledge (dia amek tahu semua 8 bidang utama) but still feel grateful. not everyone as fortunate as i am. dari belajar bab dasar smpai personel dan akhirnya stuck di kewangan. as much as i hate my job but i know dis job keep me alive everyday. there's always something i look forward everyday. even something worst u expect in dat day. :) that comes with the job darling!
anyway - saya masih berkobar2 mahu smbung belajar. tak tahu nape orang lain mahu smbung master tapi saya nak sambung sbb 1st saya suke belajar. belajar adalah sesuatu yang buat rase diri berguna setiap hari. hahaha.. and 2nd reason sbb sy nak jadi lecturer. ye.. the dream that never fade away. saya masih berkhidmat untuk negara tapi dalam cara yang berbeza. :)



anyway dalam ckp pasal bende ni saya masih mahu mengadu. saya berada di kelantan atas urusan kerja. duduk di hotel yang biasa saya duduk (ni kali ke 4 duduk hotel ni) cuma kali ni sangat suwei sbb wifi dia tak leh guna. sangat low signal dia smpai tak leh nak connect to internet. bongek. and worst - line tepon maxis tak clear (ade 1-3 bar sahaja). dia bagi aku bilik hujung dunia kot smpai aku tak leh nak nikmati semua kemudahan tu. stupid. stupid hotel. and my staff tanya kenapa duduk kat hotel tu?? yela... dah 3 kali kau duk hotel tu ok jek but then dis forth time it sucked - salah aku kah?? hmm.. sia2 jek kene marah dengan aku. and i still mad coz i have to stay here until 23rd dec where acc closing on 23th dec (12.00 am!). dan otak aku masih berfikir tentang kerja every minute becoz saat2 mcm ni la tak leh membantu staf nak setelkan semua baucar bayaran. setelkan semua peruntukan. rase diri tak berguna. marah.marah. (mila smpai tak nak ckp lama2 dgn saya dalam tepon sbb takut sy melepaskan kemarahan pada dia)

sebelum sy mengarut lagi - happy belated anniversary batch 2/2006 specific to gengs!!