Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 27, 2009

u.s.

eh.. jap. nak bagi tengok gambar ni. cumel tak?

suka saya tengok gambar ni. :)

(tapi fakta - um nampak gemuk!) huhu.. bukan nampakla!

mmg gemuk!

d.i.a.r.i.e.s.


selamat ari raya aidiladha ye kawan-kawan.

as usual.. raya haji memang tak penah rase raya buat aku.

family aku ada yang dh bangun awal - (abah kompem dah pegi masjid awal pagi!)

dan aku tetap bangun jam 830 pagi!

bangun, mandi2 dan pakai baju kurung. (sib baik aku bwk balik bj kurung!)

terus menatap makanan kat atas meja

MELANTAK!! (munaz ckp aku gemuk dah!)

then - terus sangap. tak tahu nak buat ape.

my god! jam baru kul 11.00 pagi aku dah sangap!

after tengok csi new york yang ntah kali ke berapa - aku terus tido. konon take nap.

huh! takdenya. aku tido smpai 330!

boring lagi. borak2 dgn kakak2 aku kunun2 diskus nak pegi mana - jusco ke tesco

akhirnya hampeh!

last2 aku sudahkan baca novel yang sejak dr kat labuan aku tak abis baca.

aik.. kejap dah abis.

last2 pegi kat rak buku. berderet diary sejak sekolah smpai aku masuk U.

hmm.. layan japla. amek diari masa kat u.

complicatednya aku masa tu! rase malu dan lucu.

tapi ada part dalam diari tu aku masih berdepan sampai skang. hmm.. kisah yang panjang.

friendship. mcm mane dia putus dan berbaik.

uish.. i had tough experience as a university student. :)

tapi aku tak ckpla things gets easier skang ni. cuma skang ni pemikiran dah berubah.

matang sket. so lebih tabah dan hadapi bende tu dengan cara yang lebih berbeza.


hmm.. nila. br sehari aku kat umah. aku dah selongkar semua diari.

esok tak tahula apa lagi aku nak selongkar.

huhuh.. boring!

kalau aku bawak balik kete kompem dah lama aku merayap. tapi kali ni balik dgn min.

tersekat la kat umah. nak naik kete abah -huhu.. tak berani lagi. kete waja beb. biase aku bawak viva. plg besau pun myvi. hahaha


esok aku ingat nak cari dvd haramla.
gengs! kalau nak pesan sila mesej ya!

* pic by flickr.com

Saturday, November 21, 2009

t.w.e.n.t.y.s.i.x


hari ini.. burfday saya. :)

ye..ye.. saya tahu. saya dah tua.umur dah 26 tahun. still single!still mengong!
trust me - aku plan kawen tahun lepas tau. umur 25tahun. tapi..tgkla umur 26 tahun msh lagi single dan cumel.
hahahaha
anyway.. semalam dah celebrate dgn mila jap.
kat umah je ngan besday kek yang cumel dan mila bagi mp3 player. (hehe..um yang tak tahu malu ni request nak mp3 player.) thanks sayang!
bile umur 26 tahun.. mulalah mcm ade sindrom mid life crisis. tengok ape achievement.
relaxla kan.. banyak lagi tahun di hadapan anda umliyana! (sedapkan hati sendiri). tapi rase tak best jugak bile things to do before im die tak buat pape lagi. ada 7 je dalamlist tu. tapi punyala payah nak langsaikan.
mila mcm nak tolong setelkan satu. iaitu - belajar main piano. mila bagi aku game yang belajar main piano gune keyboard. biarpun xsama langsung tapi usaha cik mila saya hargai! hehehe..

pagi ni.. celebrate dgn min dan yanti dengan kek yang dipotong kecik2 oleh cik yanti.
siap amek gambar. siap ade tiup lilin. huhuhu.. best2.
tapi bile fikirkan - celebration is not main thing. org ingat besday kite pun ok. dan paling penting i can celebrate it the way i want it. - cuti 3 hari, duk kat resort tepi pantai, lepak tepi pantai smbil baca buku dan dgr mp3 player. good time alone at very nice place!! sangat2 menarik. tapi.. tahu jekla hujung tahun ni jangan harapla nak cuti. aku kene banned dr bercuti smpaila 31 mac 2010. huhuhu..

dis year - my burfday quite different sbb aku tak payah duk kat ofis mcm tahun lepas!!!
dan yanti tak payah bagi burfday cupcake untuk aku susah2 (beb, thanks for last year besday cake!!)

ok.. anyway, thanks kawan2 yang ingat besday saya.
wish me always happy ok.

*pic by flickr

Saturday, November 7, 2009

s.e.p.a.r.u.h.j.i.w.a.k.u.p.e.r.g.i.

tak tahu nape.. tapi lagu ni buat aku sayu. :(

Separuh Jiwaku Pergi

Separuh jiwaku pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini

Kau khianati hati ini
Kau curangi aku
Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku

Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

*curik dr popdrive.blogspot

Thursday, November 5, 2009

happy.second.

its been 2 years. already. wah..rsa mcm dah lama.
rupanya baru 2 tahun. kalau ade anak maybe dah boleh berlari.
hahaha..
anyway.. if you see this post - there's a list of how different me and my mila.
nama pun mila. mcm pompuan.
aku plak nama um. mcm lelaki.
hahaha.. tu jek dah boleh tunjuk betapa bezanya kitaorang.
ms bace blog mila ckp kat dia - 'awak leh fikir 5 je perbezaan kite?'
then dia reply - 'takla.sy bleh fikir byk. tapi kan saya kata antaranya.. ' (as detail as usual)
then yanti ckp : 'ade ke persamaan mila tu tulis, dua2 pkai kereta perodua. tak kreatif betul'.
um : 'then.. kau ade pk pape yang sama lgi tak?" yanti gelak smbil cakap takde.
so.. dalam post aku ni, i'll think harder (harder not enuf i guess) apa persamaan kami.
ANTARANYA (setelah puas berfikir) :
i . kami suka test bende baru. especially makanan.
- tapi bezanya plak, kalau tak sedap aku tak nak makan dah. tapi kalau mila - dia telan jek
semua!
ii. we both man utd fan.
- tapi bezanya , kalau tgk MAN U mcm dah kalah, mila akan mls nak tengok. tapi aku akan tgk
lagi sbb hope for miracle!
iii. we both love movies.
- tapi bezanya , mila mcm biasa la dia suka citer action (biarpun hnya citer transformer jek
aku nak layan dia!),dan aku suka citer romantic comedy (dia tepaksa melayan citer tu
semua!)
iv. kami berdua suka kucing!

hmm... tu jek yang aku mampu fikirkan. maybe not hard enuf. tapi tu pun okla. sepanjang memikirkan 3 bende atas ni aku hanya dapat tangkap the difference jek. tambahan perbezaan adalah :
i. mila tak suka tempat ramai orang. kalau bley dia elak nak pegi jalan tar atau mid valley. and
for me - aku tak kisah pegi tempat2 mcm tu. asalkan aku dapat window shopping. kalau bley
dia nk pegi alamanda jek!
ii. mila ni bukan risk taker. so.. pape pun dia akan fikir msk2. dia akan ambil jalan plg
selamat. kalau aku hmm.. tak perlula explain. (tgk jekla drive mcm mane!)
iii. bak kate min dia ni lebih ciri domestik dari aku. aku ingat lagi ade sekali tu kami amek
personality test. mila adalah 51% lebih berciri domestik. dan aku? 51% lebih bersikap lelaki.
:) and ade gak, kitaorang borak psl ape ntah. oo.. psl isu sizela. dia ckp bende lain tapi aku
ingat dia ckp psl tayar dan sport rim! lama sket baru perasan 2 orang ni ckp bende lain.
hahahaha...
iv. biarpun dia 51% dia berciri domestic tapi romantic? huh! takdenya. muka takde perasaan
jek. aku ni jauh lagi romantik dari dia. (biarpun aku kasar lagi dr dia!)
v. aku suka baca buku. dia tak suka. dia suka tgk national geography, berita dan asia food
channel. aku suka axn, star world, hallmark channel!
vi. perbezaan plg aku suka skali dgn aku tahu gengs! pun suka adalah : dia suka rossa dan ungu.
aku? kru dan search! hehehe.. plg lawak kalau waktu karaoke! and kalau dia naik kete aku
dia terpaksa dengarla lagu click five, dewa, sheile on 7 and ade linkin park - kejap je dia
akan ckp "um leh tak tukar lagu tu?"

hehe.. lupe nak citer bende kelakar. anniversary, dia upah kedai hantar bunga kat aku. (pompuan dpt bunga.. takde halla!).. dan aku dah arrange delivery a bouquet of farrero roche kat ofis dia di depan semua staf dia dan kwn2 dia. hahahah.. aku tahu dia malu! dan aku sangat suka memalukan dia. hahaha..
anyway.. with all the differences we still together. biarpun aku gila-gila dan dia jenis cool and (konon) sensible. despite all the stupid fight and irrelevant merajuk - we happy together.

dear..happy second. luv ya!

Wednesday, November 4, 2009

s.t.r.e.s.s.e.d.!.

yups! just done with ptk.
tolong tak nak lalui saat dan detik ptk lagi.
stress - tak tengok tv - asik baca buku - tido lambat - try bangun awal - makan seberapa pantas!
omg! takde life tahu!
tensi sangat. dahla.. soklan umum tu tak memberangsangkan. tula.. spot lagi topik ape kuar. kan dah menggelabah beruk. aku mmg pasrah jawab ptk tu. dahla masa jawab ptk bos kol aku. nak laporanla plak. mcm tak tahu plak aku sedang berjuang! huhuhu.. (berjuang la sangat!)
then balik ofis pun takde benda yang membanggakan. seme bende duk kejar aku.
pening dan tak larat rasenya.
apa kementerian nak seme aku tengah hutang dengan dorang. dr pagi smpai petang siapkan bende untuk bos aku yang sdg berkursus kat langkawi. then petang siapkan paper.
mila siap ckp aku ni.. tak memberi fokus kepada dia. tak reply msg. tak kol dia.
huhu.. sorry darling. busy la!
anyway.. dah lama tak tgk movie. smlm aku tengok lagi sleepless in seattle. huhu.. masih lagi berjaya buat aku terharu. ingat nak tengok hindustan tapi.. kang kul 3 pagi plak aku tido. jumaat ni jekla aku tengok hindustan. :)
okla..gengs nak balik. daaaa..