Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 17, 2009

bla.bla.bla.

lately ni takde idea nak bubuh dalam blog. aku masih melalui hidup yang hectic. i mean - pegi outstation dan keje kat ofis masih belambak cam haram. dan seperti biasa aku masih tak tahu nak mulakan keje yang mane 1.
but at last - my outstation to pd dan jb be cancelled. good! - di waktu2 gaji masuk lambat ni outstation adalah satu benda yang aku nak jauhkan. :)
yesterday - have a little conversation with one of my colleagues. she's plan to quit gomen and start business instead. she got full support from her husband. and i'm feel jealous. actually quiting my job had been my dream since i got into gomen. but then when i'm transferred to new ministry it seems i dont have time to find any other job. but then one of my friends tells me - 'kalau kau ada kawan yang penah manage rumah anak yatim , bagitahu aku. ada orang nak wakaf banglo dia utk jadikan umah anak yatim'. - and my hearts like telling me -why dont you offered yourself? manage rumah anak yatim is like my dream job. but again - boleh ke? then last2 aku ckp kat dia -" beb, kalau aku nak join sket2 utk umah anak yatim ni bley eh?". and he said yes.
sometimes make big change is yourself is not follow every single thing your hearts tells you. big change require you to do some big thoughts. major thoughts. and its not easy. and that thought hunting me like ghosts! :(

have to go.
sabtu. kene masuk ofis dan buat keje. again.

b.i.r.t.h.d.a.y.b.o.y.

11.10.2009 - majlis resepsi didi dan birthday cik mila.
oleh kerana pada hari yang sama aku kene masuk ofis - so there's no big celebration for birthday boy. (dulu aku gune taktik kunun2 msk ofis ade keje utk prepare besday dia. but dis time betul2 kene masuk ofis!)
aku mula di ofis dalam kul 10 pagi lepas amek noriah kat komuter.
buat keje ofis smpaila jam 2.00 petang. tak leh lama sbb kene pegi open house kwn ofis aku then antar cik noriah balik.
sempatla aku beli hadiah utk cik mila kat jusco wangsa maju. semua bende buat last minutes.
aku br balik terengganu plus pindah umah - so, paham2 ajekla.
balik dr antar noriah aku gi umah che2 jap pinjam lilin (anyway - che2 dah tunang. congrats beb!)
then kol mila suh tunggu kat bwh umah lagi 5 minit.

akhirnya kami celeb kat jambatan putrajaya (ini adelah lokasi idaman mila. dia teringin sangat nak lepak dan makan di sini). keknya adalah chocolate muffin dr famous amos. hehhee..
and we're celebrating it like only 10minutes sbb kene rush nak ke shah alam untuk resepsi didi.
below are few pics aku amek ms tu.

besday "cake"

muka tak excited langsung!

cubaan utk makan seberapa pantas!

anyway..myheart.sorry lambat post kat sini.busy dan tahu jekla.. blog pun kene block kat sini. ntah pape. love you!


Wednesday, October 14, 2009

f.e.e.l.

feeling blue..
feeling tired..
feeling bored..
hmm..

Friday, October 2, 2009

o.c.t.o.b.e.r.

dis october :


- kuar rumah

- kemas rumah baru

- kemas barang nak pindah umah

- susun atur umah baru

- outstation ke terengganu

- outstation ke penang

- outstation ke port dickson

- outstation ke johor (balik kampung oooo..balik kampung!)


my life just sucks - more!