Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 25, 2009

b.e.r.b.u.k.a.

part paling best bile berpuasa adalah time berbuka. (kompemla kan?!) aku bukan merujuk kepada 'dapat makan setelah seharian berpuasa'. aku merujuk kepada santapan2 berbuka. macam2 ade. dan banyak gile pilihan.
dah 2 hari aku pegi pasar ramadhan kat putrajaya. hmm.. berbeza ms zaman dolu-dolu - tengok semua makanan rase ngiur je. semua benda rase nak beli. tapi kali ni nafsu berbuka dah kurang. aku beli apa yang aku nak jek. contoh mcm ahad dan isnin - aku beli tau fu fa dan air maurici. ahad - mak min ada tapaukan makanan dr jb so aku takdela rase nak makan pape. isnin - nak dating dan berbuka dengan mila di kenny rogers - sekali lagi tekak aku tak selera nak tambah makanan lebih2. dan arini plan nak pegi pasar ramadhan bangi. rase nak mkn nasi kerabu.

semalam aku pg param dengan kawan aku noriah. dia suh aku beli nasi kerabu untuk sahur. aku ckp tak mahula. takut basi. then dia promote bende lain. aku ckp tak mahu juga. last2 aku bagi word of wisdom sket kat dia " yah, aku ada masa 28 hari lagi untuk berbuka. aku bleh beli makanan kat setiap satu gerai setiap hari. so, tak payah susah2. tak makan arini, esok bley makan nasi kerabu. yang penting aku bukan masak pun!". dia gelak jek. pastu dia insaf nak beli makanan banyak2. maybe sbb teringat apa yang aku pesan.
apa yang aku selalu rase nak makan bulan pose ni - air katira abu bakar (kat jb je ada), nasi kerabu (ni.. tak payah tunggu puasa!), roti john, tau fu fa, maurici (ni pun sama.. tak payah tunggu bulan puasa!).
yang lain.. tak kecur lagi air liur. hahaha..

tapi bile puasa ni.. dpt makan sardin dengan telur dadar then bubuh kicap pun rase nikmat. (special thanks to my fren, noriah sbb masakkan sahur sardin dan telur dadar). kalau kat umah, mungkin nafsu makan aku bertambah kot. laksa johor!!! uwaaaa.. sedapnye!!! tak sbr nak mintak umi buat laksa johor.

lagi satu - bile sahur kat equine. aku dan didi dengan penuh 'romantiknya' - makan roti bakar, nutella, skippy peanut, kurma dan air mineral. heheh.. last time bley macam tu ngan didi. yela.. this is the last ramadhan dia bergelar bujang!

p/s : aku pun harap mcm tahun ni jadi tahun terakhir puasa as bujang. tapi kan.. mcm jauh jek harapan tu. huhuhu..

Thursday, August 20, 2009

j.o.b.

pernah tak terfikir untuk buat part time job atau at least buat kerja yang kau betul2 suka dan mendatangkan self satisfaction. instead of doing what im doing now - aku teringin jadi cikgu part time. secara spesifiknya di rumah anak yatim. but again - aku takut aku tak leh commit. tahu jekla. weekdays pun balik lambat then wiken kene keje untuk menyiapkan apa-apa keje tak sempat disiapkan.
and since wedding ayol - i have this crazy thoughts. i knew dat i can share dis crazy thoughts with che2, min and yanti. how about we do event management thing? like - really do business. idea ni datang dr che2. memula mcm takdela terfikir serius. but lately (bile kau boring, mcm2 idea kau ade!)- why not? tapi aku limitkan la one wedding per month / satu kursus per month. aku tahu bidang ni paaaaaaling disukai oleh min dan che2. you shud see how che2 prepare for our trip to PD last year. best gile. mcm betul2 attend kursus induksi. hahahahah.. plus bile min, jadi floor manager. profesional beb!
at least kite buat sesuatu yang kite tahu kite suke.enjoy despite all the insanity yang timbul mase arrangements. seriously - menarik. why not we try sekali lagi? if gets better then boleh buat. :)
so.. che2 - ape pendapat anda?


Tuesday, August 18, 2009

m.o.v.i.e.s.o.f.l.i.f.e.t.i.m.e.

" i always just envisioned the right one being someone i could see myself growing old with"
~ the wedding singer

" i love that you get clod when it's 71 degree out. i love that it takes you an hour and a half to order a sandwich. i love that you get a little crinkle above your nose when you're looking at me like i'm nuts. i love that after i spent the day with you, i can still smell your perfume on my clothes. and i love that you are the last person i want to talk to before i go to sleep at night. and it's not because i'm lonely, and it's not because it's new year's eve. i came here tobight because when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible"
~ when harry met sally

"people interest me. conversation don't"
~ house m.d

"the first date back is the toughest harry"
~ when harry met sally

"we live in a cynical world. and we work in abusiness of tough competitors. i love you. you complete me. i just.."
"Stop it. Just stop it. you had me at 'hello'"
~ jerry maguire

"i told you not to fall in love with me"
~ a walk to remember

"Our love is like wind. I can't touch it but i can feel it"
~ a walk to remember

" I love him! I love him for the man he wants to be. I love him for the man he almost is."
~ jerry maguire


Thursday, August 13, 2009

i.n.f.l.u.e.n.c.e.s.

um liyana - manusia yang paling mudah terpengaruh, paling mudah rasa kagum, paling mudah adore someone. pendek kata - aku ni paling senang dipengaruhi.
sebagai contoh :

iklan tv - ni paling lawak. aku sangat2 la pantang tengok iklan tv. bab makan, make up, perfume, krim muka, syampu, body shower. paling aku selalu terpengaruh - syampu, krim muka dan body shower. aku akan beli dan try. then bile rasa tak best, kembali pakai yang aku pakai sebelum tu. then ade iklan brand lain - beli lagi. bile rasa tak sesuai, kembali memakai apa yang aku pkai sebelum sebelum tu. hehehe..kalau krim muka tu lagila. especially untuk krim mata. aku beli mcm2.. tapi sebab krim tu kene pakai each time before tido, aku akan selalu lupa pakai. (selalunya aku terus tido jek- takde masa nak belek muka kat cermin pun!)last2 aku sedekah kat kwn2 aku yang lebih rajin menggunakannya.

citer dalam tv - yang ini cannot helpla. especially kalau tengok citer romantik. mulala.. berangan nak mcm kat movie tu. smpai mila ajak kawen pun aku ckp tak nak. sbb aku nak dia propose mcm kat dalam tv. hmm.. mengeluh panjang boifren aku tu. dia tu dahla.. hancus bab romantik ni.. dapat plak girlfriend yang gilekan tv - masalah betulla. then lagi teruk - aku suka tengok house m.d. byk2 citer house la yang paaaaling aku ingat dan paaaaaling aku suka quote each time aku explain something kat kwn2 atau staf aku. heheh..

kawan2 - yang ini pun satu masalah. aku bukan terpengaruh dengan bad side dorang. yang itu aku sure. sbb sejak zaman sekolah aku ramai jek kwn2 jauh lagi nakal dr aku tapi.. aku tetap maintain nakal tahap 2. yang lain2 tu dah tahap 4 atau 5. heheh.. tapi aku mudah terpengaruh dan mudah dah imitate specialty seseorang (ini tak termasuk bab memasak dan menjahit ye kwan2). aku mudah terpengaruh dan try nak jadi mcm kwn2 aku yang pada aku konfiden, independent, smart, fun, certain, cantik, pandai bersolek. kalau bley semua sikap2 tu aku nak ada dalam diri aku. hehe.. but i know i cant get all the best things. nanti perfect sangat. hahahahah.. sbb tu aku ni mudah sangat rasa kagum kat orang. biarpun aku tahu bad side, tapi bile good side dia mengaburi aku - aku akan rasa kagum kat dia. hmm.. bile pk2 balik - mcm bebudak jugak aku ni. yela.. biasanya bdk kecik jek yang senang dikagumkan.hahahaha..

food presentation - ini pun masalah jugak. kalau makanan tu nampak cantik jek atau pelik aku kompem nak try. kalau orang ckp mknan tu sedap (biarpun setelah makan ia tidaklah sedap) aku akan try jugak. mcm sushi. dulu aku tak makan sushi. then one day besfren aku bawak balik sushi yang dia beli kat giant.. dia makan mcm nampak menarik. esoknya aku pegi giant kat seksyen 13 shah alam dan try beli satu jenis. then kakak kat situ cakap, adik yang unagi ni sedap. aku pun beli. next - kwn aku nani pesan beli california temaki. aku tanyala.. sedap ke? dia ckp sedap. masa dia cakap salut dengan seaweed aku rase mcm dah hilang mood nak try. tapi sbb nani kata sedap um.. kau kene try. rugi tak try. so.. aku pun belila. end up - smpai skang aku gilekan unagi dan california temaki. :)


dan memandangkan jam kul 1.20 aku mengantuk otak aku tak leh generate dah apa yang aku senang terpengaruh. rasa nak tido plak. tapi before dat nak tanya -

APE BENDA YANG KORANG MUDAH TERPENGARUH??

Monday, August 10, 2009

a.f.t.e.r.w.e.e.d.i.n.g.

first of all - selamat pengantin baru ayol.
paaaaling penting skali - congratulations gengs! kerana berjaya arrange wedding ayol. from scratch smpaila jadi satu majlis yang best.
bukan senang nak arrange wedding. lesson shud be learn mila! :)
dan kerana semua orang yang nampak mcm konfiden dan boleh dikatakan profesional - some people mistaken us from event management company. hmmm..menarik.
mula la che2 yang business minded - memikirkan pembahagian peranan kawan2 dia dalam kompeni tu. paling tak tahan keje dia cuma kira untung rugi jek. wah!
bile diingatkan mase - dgn didi jadi pengantin olok2 ms rehearsal, min dengan walkie talkienya, yanti jadi emcee, max dengan band, kak nana jaga flow, mila handle pipers, che2 pun jadi pengantin olok2, dan aku jaga lighthing.. - hmm.. macam tak caya juga kami ni full time ptd. hahaha.. :)
anyway.. after wedding mmg penat. aku trus fly ke sibu. mila demam dan min siap amek cuti lagi. sakit2 badan.
skang aku berada di sibu smbil melepak dalam bilik sementara tunggu kelas start.
jadual kursus 4 hari yang sangat pack!huhuhuhu..

anyway.. takde idea nak tulis apa.
gengs - im very proud of us! :)

Sunday, August 9, 2009

m.e.n.t.a.l.i.s.t ?

boyfriend : awak.. saya ade benda nak ckp dengan awak. tapi nantila..

girlfriend : ckp ape? awk lulus ptk?

boyfriend : haah. (senyuman kecewa)

girlfriend : heheh.. tahniah!

boyfriend : mcm mane awak tahu? tak best betulla.. sy br nak buat surprise.

girlfriend : saya teka je.

boyfriend : nape dalam semua byk pekara awak leh teka.. awak leh pk result ptk?

girlfriend : heheh.. ntah.