Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 25, 2009

b.a.l.i.k.k.a.m.p.u.n.g.

heheh..gembira sungguh hati saya bile nak balik kampung.
aku cuti 26 Jun sehingga 29 Jun 2009.
sebenarnya aku takdela nak cuti lama. tapi.. rindu sangat sama hakimi.
so.. aku mls cuti kejap2 jek.
aku tahu mesti ade anak buah aku yang tensi tgk bos dia cuti. aku pun br pas cuti aritu. on 17th June sbb aku uruskan urusan ptptn. plus aku ade balik awal sbb nak jumpe dengan mak aku.
tapi tak kisahla sbb aku rindu nak balik kampung.
bukan slalu bos aku nak bagi aku cuti dengan penuh baiknya. ye tak..

tapi.. yang pasti aku akan rindui mila sbb 30hb smpai 3 july dia maybe kene ke penang sbb ade mende ntah. so.. aku tak dpat jumpe dia if aku balik 29 June. plus .. masa 3 July aku plak kene pegi ke pulau sayak ade ceramah kursus induksi jabatan aku. nampaknye tunngu 10 Julai baru boleh nak dating lagi.

tapi kejap lagi dia smpai. kami nak pegi dating sekejap. dating before aku balik jb.
heheheh.. jangan jeles. daa..

Monday, June 22, 2009

a.r.r.a.g.e.m.e.n.t.s.

last sunday - takde aktiviti berfaedah sangat nak buat. memula plan nak pegi ke Uniten - untuk melihat karnival sukan moa. kununnye nak cheering untuk anak buah aku yang ade main netball, bowling dan badminton. tapi pagi2 didi ketuk pintu bilik aku - nak ajak ke kajang. teman dia cari butik pengantin. oleh kerana sian ngan kwn aku ni dan aku mmg suka tengok pakaian pengantin dan spesifiknya butik pengantin.. aku pun excited nak ikut.
kami berjaya sampai ke butik tu tanpa sesat. hehe.. jauh gile. berguna jugak direction yang ayol bagi pada didi dan map kat pamplet. tapi yang sadisnya baju didi nak tengok rupa2nya takde kat kajang. cuma ada kat shah alam jek. punyala jauh kami merayap. tapi baju kat kedai tu cantik2la. tak banyak yang aku dpat kutuk. :)
so.. kami plan pegi shah alam dalam kul 7.00 malam. iaitu after majlis penutup sukan KKLW dan after aku melepak dengan kwn2 aku kat UNITEN.
kami gerak dalam kul 750 malam sbb majlis didi abis lambat sket. dalam masa kurang dr 3 minit dia berjaya menukar pakaian baju batik dia ke pakaian yang lebih casual dan melakukan benda2 yang sepatutnya. :) dalam 8.15 malam kami smpaila di butik pengantin tu.
ramai gak orang dalam butik tu. sementara tunggu turn didi, aku usha baju pengantin yang didi dah pilih untuk ketiga2 majlis dia. sangat cantik. ade gak baju kurung cantik untuk buat nikah. didi dah rambang mata. heheheh..
budak yang jaga kedai tu sangat peramah dan agak matured untuk usia dia yang br 18 tahun.
dan dia gak banyak sedapkan hati didi dengan mengatakan didi terlalu awal untuk tempah baju nikah. :P
aku membantu didi decide untuk fashion baju nikah dia yang dia nak tempah kat butik tu. then.. pelamin. seriously pelamin dia pilih tu sangat cantik. simple. but sweet.
aku suka jek teman2 orang ni. ye..ye.. mesti ade yang kata, ko bile lagi um? heheh.. aku ni sudah semestinya lambat bagi. abah aku nak berkepit dengan dia lagi. dia tak nak kekurangan kasih sayang aku. hahahahah.. (ayat sedapkan ati). apa-apa pun biarpun aku jeles gak tengok didi prepare untuk wedding dia - tapi aku happy teman dia. tengok mcm mane dia prepare every details. huhu... bile la aku nak pening kepaala mcm didi? hahahah..
heheh.. kan best aku ade butik pengantin sendiri. :) aku dah ade kawan yang jadi tukang jahit. aku ade kakak yang business minded. so.. cari modal, bukak bisnes. menarik.menarik.

okla.. ade meeting. chow.. daaaa...

Thursday, June 18, 2009

s.i.t.i.

girlfriend : Awak tahu tak semua bestfriend saya nama siti kecuali sorang?
boyfriend : ye ke?
girlfriend : haah. nor fauzana, siti salipah, siti halijah, siti khatijah. Pastu ade siti aminah. semua
dah kawen kecuali Min.
Boyfriend : eh ada lagi. bestfriend awak siti nur mila?
girlfriend : eh.. lupela.. :P

Saturday, June 6, 2009

o.l.d.e.r.

am i getting older?
newsflash.yes um you're getting older dear!
am i look older?
uwaaaaa... afraid to hear the answer.
someome told me - i looked like i'm 28 years old.
is it true? owh.. pls. you dont have to respond.

sometimes when i looked myself at the mirror - im questioning myself.
do you happy for 26 years you live (almost 26!)?
have you achieve what you dream for? (or at least you be on the right track?)
how do you look yourself 10 years from now?20 years? (except for wrinkles?!)

i'm getting older but yet -
i still far from what i've dream for (far from the track as well!).
i'm happy but not happy enuf.
sometimes i can't let go the 'PAST'.
i still not sure the purpose of my existance.
i still can't / don't do what i always want to. (7 things i shud do before i die)
i'm lost!

so.. look i am today.. i feel shame with myself.
there a lot things i want to improve and change but ...i still like the 'old umliyana' !
im 26 - i feel young but i'm not that young ( people say - you look mature compare with your age!)
im 26 - still wondering what shud i do with mylife.

comfusing.

Monday, June 1, 2009

i.d.e.a.

ok. arini aku nak mendapatkan idea korang. hopefully very bernas.
aku dah boring spent wiken dengan bf aku. bukan boring dengan dia. jangan salah sangka k?
why shud bored be with someone i love?
aku boring sbb hujung minggu je kami mesti kekontangan idea nak pegi mana.
yg every week kami buat - makan, tgk wayang, tgk dvd hmm.. window shopping.
kdg2 tu setakat jenjalan kat putrajaya. (saat plg boooooring utk aku)
last wiken plan nak pegi naik train ke johor.
pegi 29 malam dan balik 30hb malam.
tapi.. train penuh. masalah gak.
then end up pegi pavillion wat movie marathon.
korang ade idea tak? idea yang benar2 bernas tau.
but u have to know about me - aku bukan outdoor person. i mean pegi mount climbing ke jungle traking ke.. reallly not my thing okeh.
bukan ape.. now we're facing difficult issue and times.
sometimes i hope there something i hope to look forward besides all the problems and issue that try to take our relationship away. i just hope something exciting.. something new.
so.. ade idea bernas kah??