Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, April 17, 2009

s.w.e.e.t.

baru balik dr n.9 semalam. siap migraine. sbb aku sesat kat jelebu. tips: never ever sesat kat jelebu. horror. jalan dia horror gile!
before that - aku mengalami kemurungan dan kemarahan yang amat sangat. kenapa?
malas nak citer. tapi ade yg sweet berlaku.
selasa - aku br dapat tahu mesyuarat bajet aku diawalkan. terus aku kemurungan smpai ari jumaat. rase nak nangis jek. then petang tu min mengingatkan aku yang ade pasar malam. aku kembali ceria. aku suka pasar malam. bukan aku beli makanan banyak pun.. aku cume suka jalan2 tengok makanan. mcm2 orang jual. best. before that aku pegi ke maybank. dalam walet tinggal rm 3.50 jek beb. esok nak pegi n.9.. at least kenela kuarkan duit. dah siap parking- dah diri depan mesin atm baru sedar yang kad atm aku hilang!huhuhuhu.. sedih. terus kemurungan lagi. tak dpt pegi p. malam. huhuhuhu..
sampai rumah memang bad moodla. meluahkan rase bodoh dan sengalnye kat didi ngan sue. mila? entah. rase mcm dia tanya soklan kurang menarik je dia kene marah. instead dia marah aku balik, dia buat bende sweet.
dia drive dr gombak, belikan aku mcd tapau (dia ckp kalau dia belikan benda berat lama dia kene tunggu) dan dia bagi aku nafkah. hheheh.. bagi sumbanganla.biarpun aku yakin aku leh survive dengan rm3 (pg n.9 free, makan kat sana free) he insisted nak bagi gak. sbb aku tak leh wat kad atm baru smpaila hari jumaat. so.. dia risau anything happen aku takde cash.
hmm.. cumel jek ape dia buat. dia datang bg makanan dan nafkah then dia terus je balik. dia tak nak lambat. yela dr gombak ke equine tu mcm2 jem dia kene rempuh. pape pun dia sangat cumel. :)
so.. even aku rase that day hidup aku sucks - he seems the one who make me relieved. make me said 'nasib baik ade mila!'. :)

awak..luv you!

Tuesday, April 14, 2009

b.e.b.e.l.

aku memula cuba cari entry menarik untuk aku bubuh dalam ni. then - xde yang menarik untuk diceritakan sebab mood aku menjelang petang ni menjadi sangat haram. kunun nak pegi mengadu kat sherry tapi end up aku mendengar gossip2. hmm.. kesian plak aku rasenya. hahaha.. kesian pada diri sendiri. so pathetic.

bile aku menaip depan pc ni aku nak citerkan pasal movie yang aku tengok last week - confession of shopoholic dan he's just not that into you. tapi after few statements i made aku jadi blur. dan akhirnya aku penat sendiri.
so..aku mengarut jekla kat sini.

okla. i will be at negeri sembilan for two days.
nothing special. just APC.
and i'm tired with all of this.


Wednesday, April 8, 2009

c.h.r.i.s.t.i.n.a.

l.e.l.a.k.i.


nak menceritakan satu insiden pada arini.
insiden yang lucu dan cumel.

aku pegi makan kat bangi dengan ofismate aku.
kami kuar agak tepat kul 1 tengahari so tempat tu belum sesak lagi. penuh tapi tak sesak.
sedang sedap kami melantak smbil berborak, tetibe datang one guy ni.
dia memang dr tadi usha meja makan kitaorang. dia sorang je.
duduk sebelah aku.
tanye kami asal dari mane.
memula kami jawab jekla.
tetibe dia cakap nak berkenalan.
kwn aku fara tanye la - nak kenal dengan sape? ade 3 orang ni.
dia ckp nak kenal dengan yang baju hijau.
he meant fara la.
aku tahan2 gelak dah.
fara cakapla yang dia dh kawen.
then guy tu cakap, ye ke. nampak tak pakai cincin pun.
he thought fara could be single.
tapi dia ckpla, its ok. at least dia cakap. selagi dia tak tanya dia takkan puas hati.
aku tak smpai ati tengok muka guy tu.
sbb aku rase dia ade courage yang sangat.. (hmm.. ape perkataan yang sesuai) untuk datang kat meja yang 3 pompuan duduk, dan menyuarakan hasrat dia.
dia siap cakap yang dia sebenarnya nak cari calon isteri.
aku nak promote noriah kat dia tapi - aku still rase mcm tak leh nak tengok muka guy tu sbb mcm kesian. :)
then, dia blah.
kami terdiam jap before gelak.
gelak bukan sebab nak gelakkan mamat tu.
gelak sebab kitaorg terkedu.
mcm dalam novel.
laki yang nampak gentleman, baik dan dengan beraninya confront pompuan yang dia suka (even dia tak kenal pompuan tu) untuk berkenalan. dia siap tinggalkan kad dia.
mcm dalam novel. which before dis aku agak percaya lelaki mcm tu cume ade dalam novel.
seriously!
aku penah jumpe lelaki yang dengan beraninya buat mcm tu TAPI sbb dia ade kawan2 dia yang encourage dia.
but this guy - dia sorang je. takde kawan makan dengan dia atau kwn2 yang encourage dia dan dia dengan beraninya datang approach.
suprise. this kind of guy actually exist!
papepun.. respekla sbb lelaki ni berani.
maybe kalau pompuan tu duk sorang, then dia kind guy datang untuk berkenalan, pompuan tu akan rase lelaki tu menakutkan. :)
tapi sbb dia approach sorang gadis yang sdg melepak dgn kwn2 dia - agak beranila. dan tak menakutkan sangatla. :)

heheh.. ok. daaa..

*pic by flickr





Tuesday, April 7, 2009

p.r.o.b.l.e.m.

aku ade masalah.
xdela berat cume masalah je.
sewa umah aku rm600.
api air - rm20.
biasenya sorang byr - rm220.
then, masalah datang. sue nak kawen. 2 months from now dia nak duk kuarters biarpun dia sebenarnya akan kawen tahun depan.
ok. so aku ngan didi ade masalah.
kami suke umah skang tapi tak mampu nak byr kalau kami duk berdua.
so decide nak duk kuarters.
aku xnak gune nama aku untuk apply kuarters sbb aku tak berhajat nak duk kuarters lama2. even kalau aku kawen aku xnak duk kuarters.
didi tak nak apply kuarters sbb dia pun xberhajat nak duk kuarters lama2 sbb kalau dia kawen dia tak nak duk kuarters pun.
then there comes min. nampak mcm dia penyelesai masalah.
cume masalahnye min pun xkonfiden nak kuar dr umah sewa dia skang.
kalau dia nak kuar pun dia make sure kuarters yg dia dapat - besar dan berbaloi untuk dipotong gaji rm400. (byk gile dia potong!)
berbalik kepada masalah asal - siape yg nak apply kuarters.
memangla aku for sure takkan kawen tahun ni. tapi kalau aku nak kawen pun aku xnak duk kuarters.
masalah betulla.
tapi mcm aku xde option lain.
aku nak tumpang umah kakak aku in case anything happens tak boleh. sbb umah kakak aku dh penuh.
so.. mcm aku mmg takde option.
aku mcm kene apply kuarters. hmm.. tapi...

anyway.. ade sesape nak duk umah sewa dengan aku tak? :(


Monday, April 6, 2009

t.h.i.n.k.i.n.g.o.f.y.o.u.


Comparisons are easily done
Once you've had a taste of perfection
Like an apple hanging from a tree
I picked the ripest one
I still got the seed

You said move on
Where do I go
I guess second best
Is all I will know

Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you
What you would do if
You were the one
Who was spending the night
Oh I wish that I
Was looking into your eyes

You're like an Indian summer
In the middle of winter
Like a hard candy
With a surprise center
How do I get better

Once I've had the best
You said there's
Tons of fish in the water
So the waters I will test

He kissed my lips
I taste your mouth
He pulled me in
I was disgusted with myself

Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you
What you would do if

You were the one
Who was spending the night
Oh I wish that I
Was looking into...

You're the best
And yes I do regret
How I could let myself
Let you go
Now the lesson's learned
I touched it I was burned
Oh I think you should know

Cause when I'm with him
I am thinking of you
Thinking of you
What you would do if
You were the one
Who was spending the night
Oh I wish that I

Was looking into your eyes
Looking into your eyes
Looking into your eyes
Oh won't you walk through

And bust in the door
And take me away
Oh no more mistakes
Cause in your eyes I'd like to stay...

Friday, April 3, 2009

l.o.v.e.l.y.p.i.c.s.

aku tak reti bab amek gambar atau bergambar.
tapi aku suke tengok gambar.
below are few pics taken during i was in KB for vacation (hehehe)
nice!




all the credits for really nice pics shud go to my friend - shino.
thank u!


m.y.b.e.l.o.v.e.d.

aku br ade masa untuk menceritakan family gathering aku kat tiara beach resort.
aku tak dapat pun nak mandi manda. sebab aku tak bwk suar yang proper untuk di bawa mandi plus aku belum recover dr flu masa tu.
AJK Pusat untuk aktiviti ni - kakak aku munaz dengan husband dia isma.
mlm before pegi tu dorang siap msg suh pkai baju kaler merah sekurang2 nye ade gambar upin dan ipin.
heheh.. tapi kitaorg tak ikot pun arahan ajk pusat tu.
kitaorg bertolak ari sabtu. smpai lebih kurang kul 5 petang. yela 2 family dr jb, 2 family lagi dr kl.
smpai jek aku dh kebulur tahap cipan.
punyela tak sabar tunggu lauk mak aku.
mak aku msk dr jb tau. seeeeeedap sangat! rindu pun dengan masakan umi. :)
petang tu jugak 3 orang anak buah aku - nurul, ika dan amirul sibuk nak mandi kolam. husna takleh mandi sebab dia demam. kesian dia.
aku jd tukang amek gambar ( pastila gmbr tu tak cumel mane) dan kakak2 aku melayanla kerenah bebudak tu.
bwh ni sikitla gmbr petang tu.
nurul mirul dan ika

munaz dgn najiha

punyela excited budak ni main!

malam tu plak celebrate besday nurul dan ika. tapi yg paling menyibuk si hakimi. dia ingat besday dia yang org celebrate. dia siap marah nurul dan ika sbb menyibuk kat besday dia. hampeh betul budak tu. malam tu mulut dia bising sangat ckp ' um, aspalela'. memula aku ingat sbb ade gamabr duyung kat skrin besar kat kafe tu tapi rupanya sbb dia cam suara saiful apek tengah jadi pengacara kat satu majlis yang diadakan malam tu. ntah pape budak ni.
ni besday girls - end up ade boy yg tak tahu malu kat situ. :D

menikmati makanan!

ni budak kesayangan beta!

malam tu memang agak bersesak la tido. aku kene tido dengan 2 anak buah aku dan 2kakak aku. tak leh tido pun. kami end up beborak jek.
pagi tu semua orang mandi kolam kecuali aku, umi, abah, kak farah dan bibik. aku sbb tak baik lagi dr flu tu. kak farah sbb nak jaga baby dia. mak ayah aku manela larat nak mandi kolam tu.

nila AJK Pusat nye.. :)

pendek kata - all of us enjoy ourselves. thank u to my big sister and husband sbb organize this event. serunuk sangat biarpun sekejap. rindu plak rasenya kat family bile taip entry ni. tak tahu bile lagi boleh berseronok mcm ni. :( yela.. nanti2 maybe semua orang busy kan.