Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 29, 2009

c.o.m.p.l.i.c.a.t.e.d.

bila ckp pasal relationship - ramai akan cakap its complicated.
yela.. bende yang melibatkan hati dan perasaan memang complicated.
even kalau bukan relationship tapi melibatkan emosi (cth : pompuan red flag) pun complicated. perut rase tak best, so kene kontrol rase sakit at the same time cepat jek mengamuk kat bende lain. kenapa eh? hmm.. its complicated.
relationship - even dia ade perfect relationship (cukup perfectla utk dia) still ade ruang untuk dia jadi imperfect. kawen dah 2-3 tahun tetibe find other men attractive than own husband. bile tanye kenapa - entah, sbb feeling bunga2 tu buatkan dia rase terbuai. husband sendiri tak leh buat mcm tu ke? hmm.. marriage is different. its complicated.
then bile dalam relationship biase - i mean couple. pun same jugak.(aku tak nak ckp psl marriage sbb aku tak leh imagine lagi mcm mane kawen tu) bile dah lama sangat bercinta ( even 2 years consider lama pada aku) - then dah start boring. start tak boleh tolerate dengan kelemahan pasangan. (belum lagi kawen ms tu). bile ape dia buat dah tak cumel untuk kau. atau ape jugak yang dia buat kau rase dulu ok, skarang dah tak ok. pendek ckp.. spark dah takde. aku tak tau orang lain tapi pada aku spark tu penting. maksudnya rasa deeply in love tu penting. then kalau kau rase kau sayang orang tu tapi the relationship starts bores you, when you feel there is no spark - kenapa kau perlu stay dalam relationship tu? jangan ckp - sebab relationship tu dh bertahun, mls nak bercinta lagi, sbb dah banyak spent masa, duit, etc utk stay relationship tu sebab bile kau susun alasan2 tu kau be unfair pada diri kau dan pasangan kau. the reality is - u no longer love her/him, u just love the relationship. akhirnya, sikap dan layanan kau pada pasangan kau dah lain. tak mcm dulu. then you starts find something fun for you other than her/him. flirting and find other women/men attracts you more than your partner. everything seems 'pudar'.
trust me, your partner can trace the difference in you.she/he maybe can't trace if you lied to him/her but they know the difference. how they know? its complicated.
kerana banyak complicated things dalam relationship - since i turn 18, aku selalu avoid serious commitment. aku boleh ade couple tapi aku tak boleh commit too much. its scares me. mungkin sbb aku rase perasaan frust tu aku tak nak lalui lagi. its make you stupid. aku prefer aku dalam kedudukan selesa dalam relationship. yang aku rase if aku putus aku akan jadi ok jek. tapi sekarang lain kot. umur 26 - kalau kau takut dengan commitment, smpai bebile pun kau takkan kawen. :)
untuk sesape yang rase apa yang aku highlight tu betul, bolehla start fikirkan. its never too late for you to change or to back off. lagi lama you stay in that kind of feeling/relationship, you hurt your partner more. if kau rase sayang dia, xleh imagine hidup tanpa dia tapi kau dah rase boring dengan relationship atau kau dh boring dgn sikap dia - communication helps! :) tapi kalau kau pun mls nak amek port atau mls nak make any effort - back off!
better hurt her/him now than later. :)



Friday, March 27, 2009

M.T.


mcm pelik bile aku membuat entry tentang pelantikan MT UMNO arini.
pelantikan WANITA, PUTERI atau PEMUDA takdela aku peduli sangat (tapi still tak suke KJ menang!), tapi MT UMNO aku agak amek peduli sebab dia melambangkan jentera kerajaan.
aku tak sure ape yang aku dgr ni betul ke tak tapi - if kau tak dpt dipilih sebagai ahli MT kau automatik takleh jd menteri kabinet. is it true? sayangla kalau ade yang betul2 buat keje tapi tak dipilih oleh perwakilan then terpaksa lepas jawatan. (heheh.. aku tak tahula menteri mane satu yg aku cube maksudkan ni).
Komen aku - aku suke timbalan presiden dan naib presiden yang dipilih.
pada aku - dorang yg betul2 buat kerja. dan masih ade agenda untuk rakyat.
aku suka mohamad taib tak menang.
cuma banyak muka baru kat dalam MT kali ni. 13 muka baru tau.
Tok Pa aku maintain macho ok? :)
sejak dulu aku suka hishamuddin. dan aku rase dia boleh ganti Mahathir. cuma dia muda lagila.
muhyiddin - ok. dia suka pembaharuan dan kemodenan. mcm mahathir.
zahid hamidi - dia bersih.
shapie apdal - hmm.. dia ni aku tak reti komen lagi. sbb dia punye karier politik jarang digembar gemburkan.
anyway.. congratulations to them!
harap dia dapat buat pembaharuan dalam UMNO. dapat buat pembaharuan dan kebaikan kepada rakyat.
malas dah nak dengar pasal politik.
skang ape yang penting - strategi nak overcome or at least reduce the economy stress ni.
politik pun politik gak.. tapi peranan korang dipilih dalam politik tu jangan lupe. :)




Wednesday, March 25, 2009

k.o.m.e.n.

aku pasti gengs mesti buhsan bace entry aku yang duk mengadu betapa sedihnye idup aku.
skang ni aku tak terkata.
kunun family gathering kat PD ilang tensen - mane tahu msk opis je terus bertensen2. :(
aku akan post entry tentang family day aku kat PD. seromok tengok anak2 buah yang sangat enjoy main air. tapi aku tak dpt join. selsema, batuk dan demam. so.. bley tgk jek.

aritu jumpe dan melepak di mamak bersama gengs - didi, min dan yanti.
teringin sangat makan cheese nan dan ayam tandoori.
entah kenapa setiap kali jumpe - ade je point kami nak kutuk kerajaan. khususnya BN. yeps.. as civil servant kau kene jadi neutral. tapi if kite nampak something buruk dalam kerajaan as as rakyat kite ade hak gak nak komplen.
kutuk kerajaan mcm kutuk UDPA. tak penah boring! hahahah

dalam ke-bz -an aku sempat gak tengok blog geng. tapi yang menarik perhatian blog kwn aku - shino.
lately dia asik citer psl jodoh dan perempuan.
angau kot! hehehe..
then kat hotfm ngan MHI pun ade amek topik ni ( menurut kata min) - lelaki prefer pompuan lawa tapi kurang bijak. survey jugak mengatakan bende yang sama.
then aku try compare dengan kwn2 lelaki aku sejak aku sekolah smpaila aku keje.
mase sekolah - haah. bebudak lelaki mmg akan tertarik dgn pompuan cantik.
mase universiti - still same. tapi ade gak cari awek tak kurang cantik tapi boleh siapkan assignment dia. (jerk!)
tapi men still prefer awek cun. entah - sbb dia leh kerek ngan kwn2 dia. leh ckp yang dia muka pecah umah pun leh dapat awek yang mcm miss malaysia. lelaki!lelaki!even ade kwn aku yang ckp - tak pe, bukan nak buat bini pun!
kerja - mase ni pandangan dh berbeza sket. kebanyakan kwn lelaki aku dah tak fikir pasal cun tapi fikir nak buat isteri. (untuk sape yang rase nak setel down). kebanyakan kwn lelaki aku dh tak pandang psl cun ke tak - yang dorang pk, sesuai ke buat isteri atau boleh get along tak.
pendeknya - bende tu maybe ikut peringkat umur dan kematangan seseorang. mungkin masih ade segelintir kecil yang akan still pandang pompuan cantik tapi bimbo untuk dibuat isteri. taste lain-lain kan? yang penting dia bahagia. lagipun dia yang nak pandang isteri dia hari2. mane tahu kalau dapat isteri kurang cun dia rase nak makan pun dia tak lalu? kan tak bahagia namanya. but, men.. please bear in mind - muka cantik tak semestinya smpai mati dia cantik kan? ilmu bwk smpai mati.. kebaikan kite bawak smpai mati. lagipun muka cantik - poket hang yang kopak kan dah susah. heheheh..
afdlin shauki cakap - kalau nak cari isteri, carilah pompuan yang boleh jadi kawan. yang boleh kita ajak berbual. insya allah masa tua kita nanti tak boring. :) we can share everything.



Tuesday, March 17, 2009

f.e.s.y.e.n.

last sunday - i'm became one of fashion police.
hahah.. setelah puas aku kutuk artis2 dalam mag HOT, aku tuko selera jap dengan menengok majalah pengantin. cover dia farah AF2. budak tu sket punye cumel but fesyen kau bagi dia nampak dia tua 10 tahun. apela dah jadi dengan taste orang malaysia.
aku jenis suka tengok baju pengantin. moden atau konvesional. tak kisah.
pada aku baju pengantin penting. melambangkan keceriaan pengantin.
baju pengantin shud be sesuatu yang nampakkan kesucian. make up macam my chemical romace atau gwen stefani tak sesuai.
aku membelek2 majalah pengantin tu bersama didi. heheh.. aku suke ade geng kutuk mcm didi. dia leh wat bende yang sedia lawak up jadi raja lawak. hahaha..
below few pics aku nak menunjukkan kekomplenan aku. hahah..

BAJU PENGANTIN




gambar ni aku rase cantik tapi baju dia belebih2 sangat smpai aku rase mcm pakai langsir plak. :)








baju dia? out!
paaaaling out - yang tang tudung tu. aku rase kalau dia wat mcm tudung biase lagi nice. ini dah mcm ade lampu kat kepala tu.








model ni nampak gorgeous.
tapi tang tudung tu mcm tak.
dia mcm nak wat performance kat minggu setiausaha.








please.. jangan wat baju mcm ni.
cantik tapi tak sesuai untuk kawen.
aku rase mcm fesyen utk citer finding nemo.







picture speak for itself.







what wrong with this fashion?
hmm.. everything is wrong!









seriously baju ni cantik.
tapi.. kenapa nampak mcm tak?
mungkin sbb merah yang terlebih jambu.





MAKE UP




pls.. jgn make up mcm ni.
mcm nak pegi clubbing.
tak sesuaila untuk kawen.





jgn make up mcm ni gak.
first time aku tengok aku sangat takut.
aku ingat ade gambar hantu.
make up dia belebih2 sangatla.


TUDUNG



not nice. not very nice.
bulu ayam atas kepala?
are u serious?
x sesuai untuk wed. for other night function - maybe yes. MAYBE!




nape suka sangat wat tudung tinggi2?
mcm ade sakit ketumbuhan kat atas tu.
exxagerate sangatla!
mcm nak wat performance lagu arab.







ape yang korang tepk tgk gambar ni?
aku tahu didi akan excited nak jawab.
see pics below:






untuk kelainan?
o my god!!
(bile aku lapar ms tgh bersanding -ade something i can eat!)




NICE ONE



regardless all the kutukan aku dan didi wat
aku masih lagi jumpe a few wedding dress yang pada aku nice,
nampak suci dan sesuai.
aku nakkan wedding dress mcm tu.
simple tapi anggun.

sorry pade sesape yang rase mcm apa aku komplen menyakitkan hati.
i just said what i felt.
i just said from my point of view.
mungkin pada orang lain, ape yang aku komplen tu tak berasas.
ataupun baju2 atau tudung2 atau make up tu semua ok je.
i dont mind.

anyway post ni ditujukan untuk didi.
dia beriya nak aku buat entry pasal ni. especially psl gugusan anggur tu.
hahahah...







Monday, March 16, 2009

t.h.e.g.a.m.e.

Last Saturday – i watched game-bola-wajib-tengok.

Man U vs Liverpool.

Aku penyokong MU. Not in the way – ramai orang suke MU sebab tu aku sokong MU.

Aku tengok game MU and be their supporter since i’m form 2. But.. i won’t go for details.for now.

Aku ajak mila tengok kat OLDTOWN cyberjaya. Memula tak ramai but then bile nak dekat start dh ramai dh. I got best seats ok. but unfortunately not the best game.

Although i have this beliefs – eachtime i watched MU game, they never wins. Paaaling kurang pun seri. Dalam 10 game aku tengok (different cup,different season), adela 2 kali aku tengok dia menang. After i realise that, aku selalu tengok game MU yang delayed punye. Tapi kali ni aku insist nak tengok.game dengan Liverpool ok? its my loss kalau tak tengok. Anyway...

Game mula ok. MU buat strategi – 2-4-4 means they go for attack and defense. Compare to Liverpool – they to tend to play safe. I mean the formation. 1-5-4. Usually its for defense strategy.

at the beginning – you can see the eagerness of MU to attack. then goalkeeper Liverpool jatuhkan Park Ji Sung – MU dapat penalty. Ronaldo amek penalty – GOAL!

Masa tu br aku start excited tengok game. Yeps.. aku paaaaaling tak suke tengok game yang 45 minit tengok tapi tak de goal. Ni kire mcm – bg semangat aku nak tengok!tapi...

Tak lama lepas tu – TORRES. Yes.. the TORRES.. dengan penuh machonya bawak bola dr tengah smpai goal MU. And bad news – GOAL for Liverpool. Uwaaa!

And a stupid thing happen – EVRA jatuhkan gerrard dalam kotak penalty. So you knew.. goal lagi!!! First half ended with Liverpool lead 2-1. Disappointed.

And i think 2-1 maybe MU boleh kejar. Selalu MU boleh kejar. Come onla.. lawan kat old Trafford ok. bukan kat Liverpool.

Then – second half my hope still high but a bit shaky. I told mila if Liverpool score another one i will going back home.

Fergie masukkan giggs, scholes, and barbatov. Kuarkan park ji sung, Anderson and another player i don’t remember his name. Fergie plan to attack.again.

Actually – from the beginning, MU got a lot of chances to score. Trust me. Its not include sepakan penjuru and bla2. Ronaldo je dh bape byk kali try. Rooney adela wat beberapa cubaan.

But that night is not theirs. It just stupid night.

Then lebih kurang minit 76-78, Liverpool score another one. For god sake – dia dh masukkan best player (giggs is lagend ok!) pun.. uwaaaaaaaaaaaa!!!

Aku dh tahu, MU akan gulung tikar malam tu. Aku just bertahan smpai minit 80 then aku trus ajak mila balik.

Mila tu start second half dah tak nak tengok. Dia rase MU can’t make that night so he’s not interested to see that came true.

Aku masih bertahan smpai minit ke 80. Sorry beb, aku dh give up bile Liverpool lead 3-1.

MU dh hilang rentak. Before that Liverpool 3rd score – one of MU player got red card(ape ntah nama dia – civid?hm..lupe!). Kuar padang. Uwaaaaa! Tension siot.

Pendek kate – MU didn’t get lucky. Far from unlucky. Perkataan SUWEI aku rase sesuai.

Tapi aku respect defense Liverpool. seriously – 3 eko control ronaldo bwk bola ok? 8 orang jaga depan goal.gile.Si torres kaki terencut2 pun still main. Geram!

One of scene i remember -satu peluang teves dapat, tapi kaki dia macam sepak angin jek.. bola tu meleret ke tepi. Padahal teves dh depan pintu gol sangat2. Tensi gile.

Then ahad – aku refuse nak tengok berite even dengar berita dalam radio. Aku akan tutup sebab aku sangat disappointed dengan ulasan game semalamnye.

Kalah tempat sendiri ok??? tak ckp lagi psl season ni for sure bukan milik dorang dh.

Lagi buat aku speechless bile mila datang umah bagitahu – sebenarnye Liverpool menang 4-1.

For god sake – 4 goal! I didn’t bother to ask him who score because it same thing come up – Liverpool menang!uwaaaa..

I just can say uwaaaaaaaaaaaaaa! to describe how i’m feeling. I’m speechless and disappointed.

Tuesday, March 10, 2009

s.p.e.a.k.u.p.

biarpun hidup aku seperti terabai (ayat poyo!), aku selit2 gak masa aku untuk melayan tag aati omot. release tension jap beb!

The RULES:
Bold the statements that are true to you.
Italic the statements that you WISH are true.
Leave the Fibs alone.
Then, stab 5 guys ladies to do the same test.

The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be:
I miss somebody right now.
I don't watch TV these days.
I own lots of magazines.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I've tried marijuana.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship.
I believe honesty is usually the best policy.
I curse sometimes.
I have changed a lot mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
i'm totally smart ( smart is very subjective)
I've broken someone's bones.
I'm paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn't survive without Caller I.D (yups..saye pelupa!)
I like the way I look.
I am usually pessimistic.
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent. (tido selama 13 jam consider hidden talent kan?)
i'm always hyper no matter how much sugar i have.
I have a lot of friends.
I am currently single
I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.
I enjoy window shopping.
I would rather shop then eat.
I don't hate anyone.( aku benci gile celcom)
I dislike them.
I'm completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I've rejected someone before.
I have no idea what i want to do for the rest of my life.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.
I've called the cops on a friend before.
I'm not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I am shy around the opposite sex.
I have tried alcohol before.
I have made a move on a friend's significant other or crush in the past.
I own the "South Park" movie.
i would die for my bestfriends.
i think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.
I have dated a close friends's ex.
I am happy at this moment!!
I'm obsessed with guys (on TV).
I study for tests most of the time.
I tie my shoelaces differently from anyone I've ever met.
I can work on a car.
I love my job.
I am comfortable with who i am right now.
I have more than just ears pierced.
I walk barefoot wherever i can.
i have jumped off a bridge. (ms kanak2 la!)
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
I plan on achieving a major goal/dream.
I'm proficient in a musical instrument.
I worked at McDonald's restaurant.
i hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I think water rules.(sumpah tak phm statement ni!)
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I adore bright colours.
I can't live without black eyeliner.
I don't know why the hell i just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can pick up things with my toes.
I can't whistle.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I've ever written in.
I can't stick to a diet. (tgk sajela badanku!)
I talk in my sleep. (feveret!)
I try to forget things by drowning them out with loads of distractions.
Climbing trees is a brilliant past-time.
I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.
I have a tattoo.
I can't stand at LEAST one person that i work with.
I am a caffeine junkie.
I have been to over 15 conventions.
I will collect anything, and the more nonsensical, the better.
I'm an artist.
I only clean my room when necessary.
I like a person of the same sex.( like is very subjective you know)
I love being happy.
I am an adrenaline junkie.

So the people that I'm TAGGING...
kiera
mila
shino
min? heheh..

c.u.r.s.e.d.

aku nak meluahkan rasa marah yang amat dan gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sangat!

for celcom :

bodo! bongek! sengal! my a**! f**k! b**i! celaka! bangang!
aku benci!!!!

Monday, March 9, 2009

h.i.l.a.n.g. d.a.n.m.a.l.a.n.g.

hmm.. masa aku kat U, bile submit thesis pekara paling aku takut adalah tetibe file thesis aku takleh bukak atau corrupted atau pc aku buat hal atau kene virus. yela.. thesis tu 150 pages - kalau hilang mahu aku meletupkan diri aku sendiri. then.. alhamdulillah aku tak penah ade kene melalui pengalaman tu. not until now.

aku dalam nak buat buku bajet. korang yg tahu mcm mane nak wat buku bajet kompem faham betapa sengsaranya.
aku dipertanggungjawabkan untuk setelkan AMB1 dan ABM 2 - ringkasan eksekutif dan perjanjian program. aku ada 6 aktiviti.. means ade 6 perjanjian program.
everyday aku balik lewat dan tido lewat sbb nak siapkan bende alah tu. sebab aku tahu bile kat ofis aku tak berkesempatan langsung nak sentuh buku bajet ni.
ok, 3 aktiviti aku dh siapkan. 2 aktiviti lagi just amek soft copy dr pegawai kewangan bahagian tersebut, then oter sket2. tinggal 1 - iaitu bahagian aku sendiri.
jumaat aku dh siapkan aktiviti akua dengan lesen.
sabtu malam - aku mulakan operasi nak siapkan aktiviti perancang. aku cek - fail untuk aktiviti lesen aku tak leh bukak. ntah ape mengarut kuar. aku dh tak sedap ati. tapi bile pk balik kat opis ade kot back up.
so aku proceed wat aktiviti perancang smpai kul 4 pagi. sangap gile!

ahad pagi - aku gi jog. balik tu tido before smbung wat bajet.
hmm.. jeng3 uwaaaaaaaaaaaaa takleh bukak jugak file tu.
dah corrupted.
aku kol pegawai IT aku, dia suh emailkan. so.. aku crla wifi untuk aku send dia bende alah tu.

isnin - pagi2 aku dh smpai ofis.
just nak tengok ape yang berjaya.
uwaaaaaaaaa... still tak leh bukak.
lagi tak best - yang aku ingat ade kat pc aku tu sebenarnye takde!! aku ter cut and paste dalam pen drive ms jumaat tu.
then aku try bukak pen drive aku - semua bende dh tak leh bukak!!!!
abm2 lain yang aku buat sket2 pun tak leh bukak!!!!!!!!!! tolong!!!
spoil betul mood aku. nak kene buat balik. ingat senang ke?!
dahla mcm2 version org submit buku bajet kat aku.
tepaksa aku betulkan lagi teruk dorang tak ikut format.
aku kenala buat ayat goreng2 untuk memastikan semua format terisi.
now.. i have to do it for second time!!!

uwaaaaaaaaaaaaa!
meraung jelah yang aku mampu buat!!

Friday, March 6, 2009

w.e.d.s.

ok..firstly

aku nak wish selamat pengantin baru kat besfren aku – hairil a.k.a. babat sebab selamat mendirikan rumah tangga pada 27 Feb 2009. Aku rase dia sangat bahagia aritu. Both of them look happy – happier. Aku sangat suka!


Anyway.. babat aku kenal more than 2 years. Since aku kat sime. Memula takdela rapat, then bile dia dipindahkan duduk satu kubikel kat procurement, kitaorang mmg jadi besfren. Dia tahu semua psl aku. Kisah cinta, skandal, citer bongek2.. he never judge. Dia selalu jadi advisor. Good advisor.

Paling lawak kan bile superior babat panggil babat, both of us akan pandang Kak Pat. Smpai dorang ckp korang ni mcm kembar. Bile panggil salah sorang pun, dua2 sekali toleh. Heheh..

We share our stories. Share our time untuk melepak boleh ckp each time aku balik jb. Lepak kat singgah selalu. Lagi sorang yang kitaorang rapat – gg. Dia akan kawen 28 Mac ni. Kat procurement tu aku,gg ngan babat memang gengla. Kalau org tak kenal babat, mesti ingat dia kerek. Tapi dia baaaaaik. Nampak mcm sengal tapi ape2 pendapat atau ayat yang kuar dr dia semua berisi. Dia tak ckp kosong.

Beb.. aku doakan kau happy dgn lia. Smpai akhir hayat. (ayat poyo!) tapi.. i really mean it!

Jgn gaduh2 ok? Pull out the best of each other k?

Ok. skang wish untuk my other bestfriend.


Selamat pengantin lama kat kwn aku. Kisah wed kawan baik aku. Siti halijah a.k.a. eja. Aku sorry sbb lambat nak post blog tentang kau kat sini. Heheh.. aku br kuarkan gambr dr kamera so.. aku buatla blog kau skali dengan bestman aku, babat.

Eja ni bestfren aku since form 4. Dr saat dia takde boifren smpai saat dia kawen dah – she stay and always be there. Diala manusia yang aku selalu exchange valentines card. There’s no secret between us.


Eja- dia sengal. Hahahaha... dia Nampak mcm kasar tapi sebenarnya lembut ok. dia susah jatuh cinta. Dia tak aktif mcm ada. She religious tapi dia sengal dan bongek. Hahahaha.. Dia selalu ade ngan aku bile aku perlukan someone. We shared story of our lives together.

Aku ingat lagi bile dia first jatuh cinta. Dengan one guy. Hmm.. mcm2 babak suka duka ms tu. Then bile kau kenal suami kau ni.. semua babak suka jek yang ada. Dia buat kau never turns back. Itu yang mahalnye.

Tapi eja.. aku happy kau dah decide nak spent rest of your life with suami kau ni. Aku happy kau pilih suami kau. Sbb aku tahu dia leh buat kau happy. Buat kau betul2 tersenyum. :)

Thursday, March 5, 2009

s.a.n.g.a.t.

skang ni aku rasa sangat...
  • serabut
  • penat
  • buzy
  • kurang sihat
  • sengal
  • sedey
ini semua gara-gara kerja menimbun dan pemeriksaan bajet yang akan dilaksanakan. uwaaaa!
janganla berangan nak balik maulidur rasul ni.
duk berkampung jela um kat ofis ni. huhuhu..

aku ade benda nak citer pasal wedding kawan aku. yang recently kawen. dan yang dah lama kawen cuma aku lupe nak update. i will bebs. cume lambat sket jek. :)
anyway.. congrats to my ptd batch yang convo on 3 march 2009.
finally... kite diconvokan.
jum! amek ptk!
hahahah.. ptk? you dont even have time with yourself and now you dreamed about taking ptk?! gile ke?
pelbagai citer menarik tentang konvo aku dengar.
pendek kata - aku kagum dengan udpa. dorang masih lagi ada bakat yang tak tahu mane diaorang dapat - berjaya menunjukkan kesengalan dorang even zaman dpa kami dh lama berakhir. sikap kurang profesional tu. takpe2. at least aku tahu its never boring to kutuk diaorang. hahahah..

okla. nak sambung buat kerja. daaa..