Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 21, 2009

d.e.m.o.n. kah?

biarpun br kejap td saya post pasal belated anniversary tapi sy lupe nak menceritakan pengalaman yang manis dan tak berapa manis last friday. my shopping day with my beloved ones - en mohd fahmi. shopping di sogo dan jalan TAR. (sogo dan jalan TAR tak boleh dipisahkan - it come with package!).
smpai jek SOGO terus pegi ke tempat perfume. givenchy. ange' ou demon le secret. harganya mak aiii... almost 400! tapi bau dia best gile. then survey nina ricci. menarik. pegi lunch kat nandos.
tak shopping lagi sbb nak teman mila cr baju batik dan mila kene pegi semayang jumaat.
sementara tunggu mila abis semayang aku berjaya beli kain di JAKEL. nasib baik murah. :)

official shopping began after mila abis semayang.
mila beli - seluar slack , tie purple and kemeja purple. seriously handsome. plus ade guy yang passing us by siap ckp kat awek dia " sayang.. cantikla baju purple ngan tie purple awek tu pegang" tapi end up dia kene cubit. maybe sbb dia ingat boyfriend dia tengok awek kot.

me - beli perfume. kain batik as birthday present for my sister. kain kat JAKEL. (try nak jadi mcm min dan didi yang ade berpuluh dresses!). dan dalam aku round satu SOGO.. i still think of bought givenchy perfume. (Ange Ou Demon Le Secret). perfume was my last purchase. my god! at last - aku terpengaruh jugak givenchy. rabak poket gaji dan duit BKK aku. uwaaaaaaaaaaaa!! tapi.. hati puas! :)


so.. nekad. wont beli perfume for next 6 months. RM400 beb!! orang kaya yang tak tahu nak buat ape ngan duit dia jek beli bende alah ni. dan aku berlagak to be one of them! (mila lepas ni jgn bg saya shopping!!) mcm aku ckp kat min i despise bende mahal. tapi godaaan.. dan aku insan yang lemah. cewahhh!! poooodah!

ok. nak masuk hotel balik. daaa..

7 comments:

swit@kon said...

perfume ko beli RM400??????????????????????????????????????????

gila ko um. huhu.
mila tak bising eh? :P

m.i.l.a. said...

hehe..saya x salah pape kn um.
(bile um mintak pendapat aku, aku still ske givenchy walaupun ade 2-3choice drpd um)..hehehe

switakon,

aku x marah pn. "alah membeli, menang memakai"

bak kata seseorang tu "walaupun perfume tu harganya murah tp kita x suke baunye, x gune gak kan"

fikir2kanla :)

ami wafa said...

um shopping mcm org giler bila dia kuar dgn mila. tp bila kitorng kuar last sunday, aku yg shop till i drop. huh! the worse part is aku dah abiskan almost rm200 the day before shopping sorang2.

p/s: smlm semasa menemankan yanti ke kamdar, duit aku melayang lagi utk 2 pasang kain ela. so much for "x boleh buat impulse purchase lagi"!

ummphs.. said...

min - i try to be like you and didi. own almost 70 dresses. but how can i be more like you if you kept updating and add up your collection???
i'm far..far..far behind both of you!

swit@kon said...

um,

tanak jadi cam aku?
hahaha baju aku cam ala2 200
hahahaha

ami wafa said...

believe me. i'm not expanding my collection. i'm replenishing it sbb tiap kali tambah baju baru je mesti ada baju lama yg x boleh pakai sbb "proses tumbesaran" yg x berenti ni hehe...

didi said...

yantie, kat blog aku kau cakap baju aku lagi banyak

kat sini kata nak dekat 200. apa daaaaaaaa.........

min, at least kau ada alasan untuk replenish akibat proses tumbesaran. aku takleh sebab baju kurung yang sama aku ada time umur 18 tahun pun (10 years!) masih tak reput/rosak dan aku masih pakai