Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, November 5, 2009

happy.second.

its been 2 years. already. wah..rsa mcm dah lama.
rupanya baru 2 tahun. kalau ade anak maybe dah boleh berlari.
hahaha..
anyway.. if you see this post - there's a list of how different me and my mila.
nama pun mila. mcm pompuan.
aku plak nama um. mcm lelaki.
hahaha.. tu jek dah boleh tunjuk betapa bezanya kitaorang.
ms bace blog mila ckp kat dia - 'awak leh fikir 5 je perbezaan kite?'
then dia reply - 'takla.sy bleh fikir byk. tapi kan saya kata antaranya.. ' (as detail as usual)
then yanti ckp : 'ade ke persamaan mila tu tulis, dua2 pkai kereta perodua. tak kreatif betul'.
um : 'then.. kau ade pk pape yang sama lgi tak?" yanti gelak smbil cakap takde.
so.. dalam post aku ni, i'll think harder (harder not enuf i guess) apa persamaan kami.
ANTARANYA (setelah puas berfikir) :
i . kami suka test bende baru. especially makanan.
- tapi bezanya plak, kalau tak sedap aku tak nak makan dah. tapi kalau mila - dia telan jek
semua!
ii. we both man utd fan.
- tapi bezanya , kalau tgk MAN U mcm dah kalah, mila akan mls nak tengok. tapi aku akan tgk
lagi sbb hope for miracle!
iii. we both love movies.
- tapi bezanya , mila mcm biasa la dia suka citer action (biarpun hnya citer transformer jek
aku nak layan dia!),dan aku suka citer romantic comedy (dia tepaksa melayan citer tu
semua!)
iv. kami berdua suka kucing!

hmm... tu jek yang aku mampu fikirkan. maybe not hard enuf. tapi tu pun okla. sepanjang memikirkan 3 bende atas ni aku hanya dapat tangkap the difference jek. tambahan perbezaan adalah :
i. mila tak suka tempat ramai orang. kalau bley dia elak nak pegi jalan tar atau mid valley. and
for me - aku tak kisah pegi tempat2 mcm tu. asalkan aku dapat window shopping. kalau bley
dia nk pegi alamanda jek!
ii. mila ni bukan risk taker. so.. pape pun dia akan fikir msk2. dia akan ambil jalan plg
selamat. kalau aku hmm.. tak perlula explain. (tgk jekla drive mcm mane!)
iii. bak kate min dia ni lebih ciri domestik dari aku. aku ingat lagi ade sekali tu kami amek
personality test. mila adalah 51% lebih berciri domestik. dan aku? 51% lebih bersikap lelaki.
:) and ade gak, kitaorang borak psl ape ntah. oo.. psl isu sizela. dia ckp bende lain tapi aku
ingat dia ckp psl tayar dan sport rim! lama sket baru perasan 2 orang ni ckp bende lain.
hahahaha...
iv. biarpun dia 51% dia berciri domestic tapi romantic? huh! takdenya. muka takde perasaan
jek. aku ni jauh lagi romantik dari dia. (biarpun aku kasar lagi dr dia!)
v. aku suka baca buku. dia tak suka. dia suka tgk national geography, berita dan asia food
channel. aku suka axn, star world, hallmark channel!
vi. perbezaan plg aku suka skali dgn aku tahu gengs! pun suka adalah : dia suka rossa dan ungu.
aku? kru dan search! hehehe.. plg lawak kalau waktu karaoke! and kalau dia naik kete aku
dia terpaksa dengarla lagu click five, dewa, sheile on 7 and ade linkin park - kejap je dia
akan ckp "um leh tak tukar lagu tu?"

hehe.. lupe nak citer bende kelakar. anniversary, dia upah kedai hantar bunga kat aku. (pompuan dpt bunga.. takde halla!).. dan aku dah arrange delivery a bouquet of farrero roche kat ofis dia di depan semua staf dia dan kwn2 dia. hahahah.. aku tahu dia malu! dan aku sangat suka memalukan dia. hahaha..
anyway.. with all the differences we still together. biarpun aku gila-gila dan dia jenis cool and (konon) sensible. despite all the stupid fight and irrelevant merajuk - we happy together.

dear..happy second. luv ya!

4 comments:

swit@kon said...

alalalala. shomelnye. eh chup. cam sama je aku nyer komen kat blog mila. hahaha.

perbezaan korang buat korang sangat sweet. i wish i have that with my relationship. i guess me n my bf we're both SO similar terutama bab keras kepala, tu yang lambat sikit tu. hahaha. but as much as i am concern, we're happy. that matters.

good luck korang. aku harap aku kawin dulu supaya aku n laki aku bleh jadi pengapit ko. hahaha. bleh tak um? tetibe......

didi said...

aku suka dengan pasangan 'um & mila'.

sebab they are living prove that you dont have to be alike to be together.

opposites DO attracts.

hope sangat perjuangan korang membawa hasil i.e: mini mila's and mini um's!

erm, lepas kawen laaaa....

swit@kon said...

wah didi.
sudah pikirkan bayi. :P

*lariiiiiiiiiiiiiii*

azean said...

err....is it u um?? (sambil gelak guling2)