Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 17, 2009

bla.bla.bla.

lately ni takde idea nak bubuh dalam blog. aku masih melalui hidup yang hectic. i mean - pegi outstation dan keje kat ofis masih belambak cam haram. dan seperti biasa aku masih tak tahu nak mulakan keje yang mane 1.
but at last - my outstation to pd dan jb be cancelled. good! - di waktu2 gaji masuk lambat ni outstation adalah satu benda yang aku nak jauhkan. :)
yesterday - have a little conversation with one of my colleagues. she's plan to quit gomen and start business instead. she got full support from her husband. and i'm feel jealous. actually quiting my job had been my dream since i got into gomen. but then when i'm transferred to new ministry it seems i dont have time to find any other job. but then one of my friends tells me - 'kalau kau ada kawan yang penah manage rumah anak yatim , bagitahu aku. ada orang nak wakaf banglo dia utk jadikan umah anak yatim'. - and my hearts like telling me -why dont you offered yourself? manage rumah anak yatim is like my dream job. but again - boleh ke? then last2 aku ckp kat dia -" beb, kalau aku nak join sket2 utk umah anak yatim ni bley eh?". and he said yes.
sometimes make big change is yourself is not follow every single thing your hearts tells you. big change require you to do some big thoughts. major thoughts. and its not easy. and that thought hunting me like ghosts! :(

have to go.
sabtu. kene masuk ofis dan buat keje. again.

1 comment:

azean said...

sayang, bila nak jumpe i ni? i dah dekat u taknak jumpe plak...time i jauh sibuk ajak jmpe..hehehe