Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 23, 2009

a.d.m.i.t.t.e.d.

hari ni 23 september 2009 - amirul hakimi telah dimasukkan ke hospital kerana sakit asmanya. dia kene dari semalam, petang 22 hb akak aku bwk pegi hospital, doc ckp lung dia dah clear. padahal sekejap jek dia tengok anak buah aku tu. then malam tu jadi lagi. akak aku pegi emergency kat HSI - terus ke admit. paru-paru kiri dia dah kotor kene infections. kat x ray film leh nampak belah kanan tu dah kelabu. nasib baikla.. doc yang layan kimi malam tu take serious dengan sakit anak buah aku.
pagi2 - jam 7.45 abah aku dah suh aku pegi hospital amek turn jaga hakimi. parents kimi nak bawak plak aiman (adik kimi) untuk medical check up. budak tu pun kene infection juga. kesian jek. pagi aku datang kimi tido. then dalam kul 9 mcm tu dia bangun sbb doc kejut suh amek darah dan makan ubat.
jangan harap dia nak makan ubat air tu. aku pujuk pun langsung dia tak nak.
memula lembik je.. (biasela- enjin belum panas) then ligat bukan main. tak aktif mcm biasa tapi mulut tetap cot cet cot cet. mase amek darah :
um : kimi takut tak nak amek darah?
kimi : tak!
um : ee..amek darah sakit tau. doktor cucuk kat sini (aku tunjuk tangan dia yang kecik tu)
kimi : tak sakit. kimi kuat la.
um : ye ke??
kimi : ye.. kimi tak heran doktor nak amek darah kimi.
mase amek darah -aku cepat2 kuar dari bilik prosedur tu. heheh.. tell you the truth - akutakut gile ngan injection. amek darah apetah lagi. dah besar panjang mcm ni pun aku masih lagi takut. kire kimi ni jauh lagi berani dr aku la. :)
below are few pics aku sempat amek masa jaga dia :



ni belakon tido semata ok!



ni mase br lepas amek darah.
tgkla.. betapa seronoknye dia amek darah!
pape pun aku berharap budak kimi ni cepat sembuh dan tak sakit2 lagi. mmg tak smpai ati tgk dia lembik jek. kesian gak tengok mak dia risaukan dua2 anak lelaki dia ni.
so.. doakan yang terbaik untuk kimi dan aiman okeh?!
daaa..

1 comment:

cheche said...

kalau kimi kuat um pun mesti kuat