Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 1, 2009

i.d.e.a.

ok. arini aku nak mendapatkan idea korang. hopefully very bernas.
aku dah boring spent wiken dengan bf aku. bukan boring dengan dia. jangan salah sangka k?
why shud bored be with someone i love?
aku boring sbb hujung minggu je kami mesti kekontangan idea nak pegi mana.
yg every week kami buat - makan, tgk wayang, tgk dvd hmm.. window shopping.
kdg2 tu setakat jenjalan kat putrajaya. (saat plg boooooring utk aku)
last wiken plan nak pegi naik train ke johor.
pegi 29 malam dan balik 30hb malam.
tapi.. train penuh. masalah gak.
then end up pegi pavillion wat movie marathon.
korang ade idea tak? idea yang benar2 bernas tau.
but u have to know about me - aku bukan outdoor person. i mean pegi mount climbing ke jungle traking ke.. reallly not my thing okeh.
bukan ape.. now we're facing difficult issue and times.
sometimes i hope there something i hope to look forward besides all the problems and issue that try to take our relationship away. i just hope something exciting.. something new.
so.. ade idea bernas kah??

7 comments:

swit@kon said...

1. naik bas p Penang pepagi atau jumaat malam jam 1159. sampai penang pusing satu pulau. makan2 yang best. petang p feringghi, tunggu sunset dan jalan2 tepi pantai. sebelum balik naik bas or train, boleh beli dvd! syiok woooo
2. g main paintball (yang ni kena ajak kitorang aaa)
3. lepak umah mila (beramah mesra)
4. naik genting, main game, turun
5. duk umah, ym atau msn buat video conference seolah2 korang jauh. best ape!

thesweetlittlecat said...

idea aku:

1. same ngan no.4 swit@kon
2. g muzium ke balai seni ke tgk teater kat IB ke arkib negara ke planeterium ke National Library ke
3. blood donation (kalo ko layak lah!)
4. ko dah penah ke aquaria kat klcc tuh? g ngan bf lagi best kot!
5. picnic kat ttwgsa lake (+jogging)
6. gi Taman Pertanian Bukit Cherakah (mcm2 aktvt ade beb- dah brape lame ko duk moa???)
7. gi tunjuk mila tpt2 lama ko penah lepak zaman2 remaja lu!
8. ice skating kat sunway ke mines ke
9. ko buat latihan memasak sesame ngan mila (baking ke cooking ke)
10. ko ajak mila g opis tolong setelkan keje2 ko yg melambak kat opis tuh! :)

ummphs.. said...

malangnye yang no.10 tu aktiviti rutin. sblm dating kene teman aku msk opis setelkan keje.. :(

didi said...

1) kau main masak2 dgn mila. buat 3course meal yg gempak. appetizer, main dish, dessert. tapi kena buat benda yg susah la. ala2 gourmet mcm tu.

2) pegi teater. asyik tgk wayang je.

3) buat hair make-over! tapi jgn kasi mila buat scalp treatment lagi.

4) pegi driving range. erm, aku pun dah ketandusan idea ni.

5) aku syorkan jugak pegi genting. naik rollercoaster. balik hari. aku nak ikut.

6) nak suruh kau picit muka mila pun, bukannya ada belalang apa pun.

itu saje!

swit@kon said...

idea masak adalah paling tak seswai. itu je cadangan aku :D (p/s : aku rasa min lagi banyak idea kot...MIN!!!!!)

Isz, Elliz n Faleeq said...

aku tatau la apa idea yg bertaraf bernas pada ko tapi here it goes:

1. Naik bus/komuter gi NS or PD;
2. Naik genting (mcm dorg sume citer);
3. Naik bukit tinggi coz ada street fair on wikens (best wooo);
4. Gi tmn rama2, burung or even aquaria;
5. Gi Muzium (any muzium, byk kat KL ni);
6. Try nite drive, thru KL or places yg menarik waktu malam;
7. ko pinjam anak sesapa bawak dorg gi jejalan (kecuali anak aku! haha);
8. do the same thing, window shop tapi kat tempat lain. gi ikea ke, toyshop ke, kedai kereta ke..

Itu sahaja buat hari ini

Sekian, terima kasih!

ami wafa said...

buat la ape pun um
jgn ajak aku teman korang gi dinner sudah haha!!

baucer cherating aku x guna lagi. nak?
oh, kalau naik genting tu buleh ajak geng. the more the merrier what!

p/s: otak aku penat. malas nak pikir skrg. kalo ada ide aku bgtau k!