Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 22, 2009

a.r.r.a.g.e.m.e.n.t.s.

last sunday - takde aktiviti berfaedah sangat nak buat. memula plan nak pegi ke Uniten - untuk melihat karnival sukan moa. kununnye nak cheering untuk anak buah aku yang ade main netball, bowling dan badminton. tapi pagi2 didi ketuk pintu bilik aku - nak ajak ke kajang. teman dia cari butik pengantin. oleh kerana sian ngan kwn aku ni dan aku mmg suka tengok pakaian pengantin dan spesifiknya butik pengantin.. aku pun excited nak ikut.
kami berjaya sampai ke butik tu tanpa sesat. hehe.. jauh gile. berguna jugak direction yang ayol bagi pada didi dan map kat pamplet. tapi yang sadisnya baju didi nak tengok rupa2nya takde kat kajang. cuma ada kat shah alam jek. punyala jauh kami merayap. tapi baju kat kedai tu cantik2la. tak banyak yang aku dpat kutuk. :)
so.. kami plan pegi shah alam dalam kul 7.00 malam. iaitu after majlis penutup sukan KKLW dan after aku melepak dengan kwn2 aku kat UNITEN.
kami gerak dalam kul 750 malam sbb majlis didi abis lambat sket. dalam masa kurang dr 3 minit dia berjaya menukar pakaian baju batik dia ke pakaian yang lebih casual dan melakukan benda2 yang sepatutnya. :) dalam 8.15 malam kami smpaila di butik pengantin tu.
ramai gak orang dalam butik tu. sementara tunggu turn didi, aku usha baju pengantin yang didi dah pilih untuk ketiga2 majlis dia. sangat cantik. ade gak baju kurung cantik untuk buat nikah. didi dah rambang mata. heheheh..
budak yang jaga kedai tu sangat peramah dan agak matured untuk usia dia yang br 18 tahun.
dan dia gak banyak sedapkan hati didi dengan mengatakan didi terlalu awal untuk tempah baju nikah. :P
aku membantu didi decide untuk fashion baju nikah dia yang dia nak tempah kat butik tu. then.. pelamin. seriously pelamin dia pilih tu sangat cantik. simple. but sweet.
aku suka jek teman2 orang ni. ye..ye.. mesti ade yang kata, ko bile lagi um? heheh.. aku ni sudah semestinya lambat bagi. abah aku nak berkepit dengan dia lagi. dia tak nak kekurangan kasih sayang aku. hahahahah.. (ayat sedapkan ati). apa-apa pun biarpun aku jeles gak tengok didi prepare untuk wedding dia - tapi aku happy teman dia. tengok mcm mane dia prepare every details. huhu... bile la aku nak pening kepaala mcm didi? hahahah..
heheh.. kan best aku ade butik pengantin sendiri. :) aku dah ade kawan yang jadi tukang jahit. aku ade kakak yang business minded. so.. cari modal, bukak bisnes. menarik.menarik.

okla.. ade meeting. chow.. daaaa...

4 comments:

rennylesa said...

um, didi pun nak kawin dah ke?,,,wow...glad to hear that.

didi said...

wah, renny!

apakah maksud kau ' 'glad to hear that'?

seolah-olah maksud tersiratnya adalah 'fuh, lega didi nak kahwin' atau 'AKHIRNYA!!!!'

ke aku yang paranoid?

:p

p/s: thanks um liyana

S h i n o said...

nanti bleh sewa baju pengantin dari butik awk hehehe! Eh sewa dengan pengampit sekali ye!

rennylesa said...

didi,

aku tumpang gembira maksudnya tuk ko. Sebab aku selalu juga menjengah blog kau. hehehehe...

p/s-tertanya-tanya siapa gerangan pangeran yg berjaya menambat hati kau.

Tahniah.