Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 29, 2009

s.p.e.a.k.u.p.

arini aku ade meeting bahagian.
aku paaaaling boring pegi meeting. kalau berkait dengan kerja aku.. maybe aku akan bertahanla juga. tapi kalau meeting psl bende lain.. aku rase mcm nak cabut je. but then aku akan jadikan meeting tu as platform untuk aku belajar pasal ikan. okla. aku jaga kewangan. memang tak tahula istilah2 perikanan ni. so.. pegawai2 dan pengarah2 bahagian lain tu akan ku jadikan sumber rujukan.
anyway.. td meeting aku expect worst from there. i mean worst screaming i would ever heard from my boss. fortunately - he's cool today. dia marah dengan cara yang sangat berlapik. sebelum meeting tu aku siap dah berniat dalam hati yang aku tak kan melawan dis time around. dan aku berjaya! hahah..
anyway tu bukan tajuk utama aku.
aku rasa aku ade satu habitla. bile bab kerja kan aku tak boleh cuba diam dari berbidas dengan orang lain expecially bos aku bile aku rase ape yang dia ketengahkan tu salah. sometimes he can be mad on something yang obviously bukan salah sesape. dia tak nak selidiki sesuatu.. bile dapat aduan jek terus mengamuk. seriously penat tau. tapi.. bile fakta atau argument yang bos aku cube hentam aku dan aku tak pasti tentangnya heheh.. tahu plak aku diam.
dan bile aku tengok orang lain (not refer to anyone) boleh je yes bos. baik bos. ade plak sebenarnya tak suke pun bos dia tapi bile depan bos, pijak semut pun tak mati. cakap pun mcm tengah nyanyi lagu dongdang sayang.
aku jadi pelik. kadang2 aku tertanya perlu aku jadi mcm tu? seriously bile waktu normal (i mean without discussed any issue) aku mmg mcm nila. sopan sket jek dr cakap dengan kawan.heheh.. i'm not proud saying this kind of things but this is me.
aku jenis kalau dah tahu salah dan beri impak pada kerja aku.. i refuse to say yes boss. sbb tu kadang2 orang negeri cakap aku garang biarpun kalau dorang duk kat ofis ni dengan aku.. jarang jek dengar aku mengamuk. bile aku bad mood dengan kerja aku prefer tak cakap tapi muka aku serius gilela. anak buah aku semua takut la nak wat lawak bodo ngan aku masa tu. anyway.. back to main topic.. kenapa aku tak leh jek nak yes boss. bile ade je keraguan aku mesti speak up. aku sedar sometimes ade bagusnya jadi mcm tu. tapi sometimes orang yang tak kenal aku akan cakap 'berani plak dia lawan ckp bos dia'. tak pun akan ckp ' dia ni selamba jek ckp ngan bos mcm tu'.
mcm meeting pagi tadi im quite impressed with myself when i let my bos hentam and i just remain silent.
biarpun dalam buku aku berbaris-baris aku tulis semua benda yang aku harap aku dapat ckp saat tu. heheheh..

No comments: