Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, May 9, 2009

k.e.l.i.r.u.

dah 2 minggu personal life mcm kucar kacir sket. (anda boleh tgk entri sblm ini).
dan ianya masih ditakuk lama. dan tak tahu nak buat ape. rasenya dah abis solutions.
dalam kedegilan aku - aku masih tak boleh membuat keputusan tanpa menghiraukan orang lain. dalam kedegilan aku, hati aku masih percaya - my life is nothing without his blessing. kerana aku dididik percaya begitu. mcm mase aku belajar kat uitm - org semua tak percaya kenapa aku yang sengal dan blur ni boleh dpt anugerah dekan tiap2 tahun, first class and bla2.. bukan sbb aku rajin sangat. bukan sbb aku pandai sangat. tapi sbb doa parents aku buat aku berjaya. so.. same things goes with my choices in life. without their blessing - im nothing.
so.. hati aku keliru. dah cuba bincang dengan baik. turn out jadi haru biru. biarpun dia marah tapi dia mcm aku. marah hanya sekali je. lepas tu ok dah. tak sampai 3 jam kami dah ok balik. mcm takde isu antara kami. then kami jadi biase. borak2 bende ngarut, lunch sama2.. breakfast sama2.. ajak pegi bercuti and so on..
tapi tahu.. sekiranya hal tu diungkit lagi, dan dia masih berkeras kami akan bertekak lagi.
sampai satu tahap hati aku berbelah bagi. antara survive dan weakness. either fight or give up. antara kuat dan menjadi letih.
tapi.. dalam kekeliruan ini.. hati terdetik tertanya - berbaloi kah?

p/s : special thanks to babat. always try to understand and give new perspective.. :)

* pics by fotosearch

2 comments:

mila said...

sayang kamu..

swit@kon said...

aku tak paham la...
huhu