Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 7, 2009

p.r.o.b.l.e.m.

aku ade masalah.
xdela berat cume masalah je.
sewa umah aku rm600.
api air - rm20.
biasenya sorang byr - rm220.
then, masalah datang. sue nak kawen. 2 months from now dia nak duk kuarters biarpun dia sebenarnya akan kawen tahun depan.
ok. so aku ngan didi ade masalah.
kami suke umah skang tapi tak mampu nak byr kalau kami duk berdua.
so decide nak duk kuarters.
aku xnak gune nama aku untuk apply kuarters sbb aku tak berhajat nak duk kuarters lama2. even kalau aku kawen aku xnak duk kuarters.
didi tak nak apply kuarters sbb dia pun xberhajat nak duk kuarters lama2 sbb kalau dia kawen dia tak nak duk kuarters pun.
then there comes min. nampak mcm dia penyelesai masalah.
cume masalahnye min pun xkonfiden nak kuar dr umah sewa dia skang.
kalau dia nak kuar pun dia make sure kuarters yg dia dapat - besar dan berbaloi untuk dipotong gaji rm400. (byk gile dia potong!)
berbalik kepada masalah asal - siape yg nak apply kuarters.
memangla aku for sure takkan kawen tahun ni. tapi kalau aku nak kawen pun aku xnak duk kuarters.
masalah betulla.
tapi mcm aku xde option lain.
aku nak tumpang umah kakak aku in case anything happens tak boleh. sbb umah kakak aku dh penuh.
so.. mcm aku mmg takde option.
aku mcm kene apply kuarters. hmm.. tapi...

anyway.. ade sesape nak duk umah sewa dengan aku tak? :(


6 comments:

thesweetlittlecat said...

sian ko!
pk bebetul..
aku pun kalo boleh kuarters pilihan terakhir, kalo dah berfamily ok r! ko try carik new h/mate..

ummphs.. said...

tgh try cr
tapi so far takde lagi

swit@kon said...

dok ngan aku nak?

ummphs.. said...

sewa dgn umah family kau kah? :P

didi said...

huhu um,
macam mana ni

masa mengejar kita

aku pun nak duk dgn kau la yantie! aku leh share katil dgn kau je kan?

swit@kon said...

hahaha
kecil katil aku, rumah aku yang kecik aku tadahkan...
hehehe