Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 8, 2009

l.e.l.a.k.i.


nak menceritakan satu insiden pada arini.
insiden yang lucu dan cumel.

aku pegi makan kat bangi dengan ofismate aku.
kami kuar agak tepat kul 1 tengahari so tempat tu belum sesak lagi. penuh tapi tak sesak.
sedang sedap kami melantak smbil berborak, tetibe datang one guy ni.
dia memang dr tadi usha meja makan kitaorang. dia sorang je.
duduk sebelah aku.
tanye kami asal dari mane.
memula kami jawab jekla.
tetibe dia cakap nak berkenalan.
kwn aku fara tanye la - nak kenal dengan sape? ade 3 orang ni.
dia ckp nak kenal dengan yang baju hijau.
he meant fara la.
aku tahan2 gelak dah.
fara cakapla yang dia dh kawen.
then guy tu cakap, ye ke. nampak tak pakai cincin pun.
he thought fara could be single.
tapi dia ckpla, its ok. at least dia cakap. selagi dia tak tanya dia takkan puas hati.
aku tak smpai ati tengok muka guy tu.
sbb aku rase dia ade courage yang sangat.. (hmm.. ape perkataan yang sesuai) untuk datang kat meja yang 3 pompuan duduk, dan menyuarakan hasrat dia.
dia siap cakap yang dia sebenarnya nak cari calon isteri.
aku nak promote noriah kat dia tapi - aku still rase mcm tak leh nak tengok muka guy tu sbb mcm kesian. :)
then, dia blah.
kami terdiam jap before gelak.
gelak bukan sebab nak gelakkan mamat tu.
gelak sebab kitaorg terkedu.
mcm dalam novel.
laki yang nampak gentleman, baik dan dengan beraninya confront pompuan yang dia suka (even dia tak kenal pompuan tu) untuk berkenalan. dia siap tinggalkan kad dia.
mcm dalam novel. which before dis aku agak percaya lelaki mcm tu cume ade dalam novel.
seriously!
aku penah jumpe lelaki yang dengan beraninya buat mcm tu TAPI sbb dia ade kawan2 dia yang encourage dia.
but this guy - dia sorang je. takde kawan makan dengan dia atau kwn2 yang encourage dia dan dia dengan beraninya datang approach.
suprise. this kind of guy actually exist!
papepun.. respekla sbb lelaki ni berani.
maybe kalau pompuan tu duk sorang, then dia kind guy datang untuk berkenalan, pompuan tu akan rase lelaki tu menakutkan. :)
tapi sbb dia approach sorang gadis yang sdg melepak dgn kwn2 dia - agak beranila. dan tak menakutkan sangatla. :)

heheh.. ok. daaa..

*pic by flickr





4 comments:

S h i n o said...

waghhh fara sure lagi cun dari
um kot hehhe kalau um yang cun ni
ramai peminat. Inikan pula si fara kawan u tu hehe...

isk3 dasyat2 korang!

tp seyes mmg gentlement
mamat tu. Tu memang stok
lelaki yang tulen..

Pesanan untuk mamat tu:
gud job bro!!

didi said...

tak pun dah desperate.

semua taktik dah cuba.

kalau muka dia macam penyangak, mesti kau tak cakap dia chumel

ummphs.. said...

didi
muka dia bukan kacak pun

cume
credit for him sbb berani

didi
learn to think positive k? :)

Anonymous said...

On a larger scope:
1. What type of gentleman would come to a group of women n say nak berkenalan + saying that he is looking for a wife?
2. Yes, he has courage that i cant deny but isnt that normal for a guy to just randomly pick any woman and try to be friends with.

Mcm cynic but the world is filled with orang JAHAT..

hahaha.. jgn marah. Just something to think abt. Emo lak comment nih.