Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 16, 2009

t.h.e.g.a.m.e.

Last Saturday – i watched game-bola-wajib-tengok.

Man U vs Liverpool.

Aku penyokong MU. Not in the way – ramai orang suke MU sebab tu aku sokong MU.

Aku tengok game MU and be their supporter since i’m form 2. But.. i won’t go for details.for now.

Aku ajak mila tengok kat OLDTOWN cyberjaya. Memula tak ramai but then bile nak dekat start dh ramai dh. I got best seats ok. but unfortunately not the best game.

Although i have this beliefs – eachtime i watched MU game, they never wins. Paaaling kurang pun seri. Dalam 10 game aku tengok (different cup,different season), adela 2 kali aku tengok dia menang. After i realise that, aku selalu tengok game MU yang delayed punye. Tapi kali ni aku insist nak tengok.game dengan Liverpool ok? its my loss kalau tak tengok. Anyway...

Game mula ok. MU buat strategi – 2-4-4 means they go for attack and defense. Compare to Liverpool – they to tend to play safe. I mean the formation. 1-5-4. Usually its for defense strategy.

at the beginning – you can see the eagerness of MU to attack. then goalkeeper Liverpool jatuhkan Park Ji Sung – MU dapat penalty. Ronaldo amek penalty – GOAL!

Masa tu br aku start excited tengok game. Yeps.. aku paaaaaling tak suke tengok game yang 45 minit tengok tapi tak de goal. Ni kire mcm – bg semangat aku nak tengok!tapi...

Tak lama lepas tu – TORRES. Yes.. the TORRES.. dengan penuh machonya bawak bola dr tengah smpai goal MU. And bad news – GOAL for Liverpool. Uwaaa!

And a stupid thing happen – EVRA jatuhkan gerrard dalam kotak penalty. So you knew.. goal lagi!!! First half ended with Liverpool lead 2-1. Disappointed.

And i think 2-1 maybe MU boleh kejar. Selalu MU boleh kejar. Come onla.. lawan kat old Trafford ok. bukan kat Liverpool.

Then – second half my hope still high but a bit shaky. I told mila if Liverpool score another one i will going back home.

Fergie masukkan giggs, scholes, and barbatov. Kuarkan park ji sung, Anderson and another player i don’t remember his name. Fergie plan to attack.again.

Actually – from the beginning, MU got a lot of chances to score. Trust me. Its not include sepakan penjuru and bla2. Ronaldo je dh bape byk kali try. Rooney adela wat beberapa cubaan.

But that night is not theirs. It just stupid night.

Then lebih kurang minit 76-78, Liverpool score another one. For god sake – dia dh masukkan best player (giggs is lagend ok!) pun.. uwaaaaaaaaaaaa!!!

Aku dh tahu, MU akan gulung tikar malam tu. Aku just bertahan smpai minit 80 then aku trus ajak mila balik.

Mila tu start second half dah tak nak tengok. Dia rase MU can’t make that night so he’s not interested to see that came true.

Aku masih bertahan smpai minit ke 80. Sorry beb, aku dh give up bile Liverpool lead 3-1.

MU dh hilang rentak. Before that Liverpool 3rd score – one of MU player got red card(ape ntah nama dia – civid?hm..lupe!). Kuar padang. Uwaaaaa! Tension siot.

Pendek kate – MU didn’t get lucky. Far from unlucky. Perkataan SUWEI aku rase sesuai.

Tapi aku respect defense Liverpool. seriously – 3 eko control ronaldo bwk bola ok? 8 orang jaga depan goal.gile.Si torres kaki terencut2 pun still main. Geram!

One of scene i remember -satu peluang teves dapat, tapi kaki dia macam sepak angin jek.. bola tu meleret ke tepi. Padahal teves dh depan pintu gol sangat2. Tensi gile.

Then ahad – aku refuse nak tengok berite even dengar berita dalam radio. Aku akan tutup sebab aku sangat disappointed dengan ulasan game semalamnye.

Kalah tempat sendiri ok??? tak ckp lagi psl season ni for sure bukan milik dorang dh.

Lagi buat aku speechless bile mila datang umah bagitahu – sebenarnye Liverpool menang 4-1.

For god sake – 4 goal! I didn’t bother to ask him who score because it same thing come up – Liverpool menang!uwaaaa..

I just can say uwaaaaaaaaaaaaaa! to describe how i’m feeling. I’m speechless and disappointed.

5 comments:

Anonymous said...

aku kuciwa jugak...
minggu yang memalukan utk dunia sukan sbb juara dunia kalah...
mcm politik la pulak sbb kalau man u menang jauh sgt jurang n akan jd kurang menarik sbb juara dah dlm genggaman man u.. so biar je la chelsea n liverpool ikot dr blakang

Isz, Elliz n Faleeq said...

aku hampir gugur jantung MU kalah.. tunggu post kat blog aku on this game.. anyway, liverpool was the best team.. And our 4 backs were dumb enuf to think liverpool was too slow.. so, amik ko..! kalah teruk! Sedey!

didi said...

'speechless'?

kau tipu.
kat rumah kau masih membebel pasal ni dgn penuh emosi, walaupun kau tau satu haram aku tak tau/tak minat pasal bola.

swit@kon said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

NASIB BAIK AKU TAKDE KAT KL MASA NI.....BTW, AKU MENANG BAT RM200. HAHAHA

ami wafa said...

tgk ko anta komen kat sini pun dah buat aku impressed dids.
tp ye la, ko bukan komen psl game, ko komen psl um. haih.