Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 25, 2009

k.o.m.e.n.

aku pasti gengs mesti buhsan bace entry aku yang duk mengadu betapa sedihnye idup aku.
skang ni aku tak terkata.
kunun family gathering kat PD ilang tensen - mane tahu msk opis je terus bertensen2. :(
aku akan post entry tentang family day aku kat PD. seromok tengok anak2 buah yang sangat enjoy main air. tapi aku tak dpt join. selsema, batuk dan demam. so.. bley tgk jek.

aritu jumpe dan melepak di mamak bersama gengs - didi, min dan yanti.
teringin sangat makan cheese nan dan ayam tandoori.
entah kenapa setiap kali jumpe - ade je point kami nak kutuk kerajaan. khususnya BN. yeps.. as civil servant kau kene jadi neutral. tapi if kite nampak something buruk dalam kerajaan as as rakyat kite ade hak gak nak komplen.
kutuk kerajaan mcm kutuk UDPA. tak penah boring! hahahah

dalam ke-bz -an aku sempat gak tengok blog geng. tapi yang menarik perhatian blog kwn aku - shino.
lately dia asik citer psl jodoh dan perempuan.
angau kot! hehehe..
then kat hotfm ngan MHI pun ade amek topik ni ( menurut kata min) - lelaki prefer pompuan lawa tapi kurang bijak. survey jugak mengatakan bende yang sama.
then aku try compare dengan kwn2 lelaki aku sejak aku sekolah smpaila aku keje.
mase sekolah - haah. bebudak lelaki mmg akan tertarik dgn pompuan cantik.
mase universiti - still same. tapi ade gak cari awek tak kurang cantik tapi boleh siapkan assignment dia. (jerk!)
tapi men still prefer awek cun. entah - sbb dia leh kerek ngan kwn2 dia. leh ckp yang dia muka pecah umah pun leh dapat awek yang mcm miss malaysia. lelaki!lelaki!even ade kwn aku yang ckp - tak pe, bukan nak buat bini pun!
kerja - mase ni pandangan dh berbeza sket. kebanyakan kwn lelaki aku dah tak fikir pasal cun tapi fikir nak buat isteri. (untuk sape yang rase nak setel down). kebanyakan kwn lelaki aku dh tak pandang psl cun ke tak - yang dorang pk, sesuai ke buat isteri atau boleh get along tak.
pendeknya - bende tu maybe ikut peringkat umur dan kematangan seseorang. mungkin masih ade segelintir kecil yang akan still pandang pompuan cantik tapi bimbo untuk dibuat isteri. taste lain-lain kan? yang penting dia bahagia. lagipun dia yang nak pandang isteri dia hari2. mane tahu kalau dapat isteri kurang cun dia rase nak makan pun dia tak lalu? kan tak bahagia namanya. but, men.. please bear in mind - muka cantik tak semestinya smpai mati dia cantik kan? ilmu bwk smpai mati.. kebaikan kite bawak smpai mati. lagipun muka cantik - poket hang yang kopak kan dah susah. heheheh..
afdlin shauki cakap - kalau nak cari isteri, carilah pompuan yang boleh jadi kawan. yang boleh kita ajak berbual. insya allah masa tua kita nanti tak boring. :) we can share everything.



4 comments:

Isz, Elliz n Faleeq said...

skrg ni i think looks comes lasts.. coz its really hard to find inteligent ladies around.. and looks and brains aren't a common combination when it comes to ladies, dah pupus dah org mcm ni..

i guess afdlin is right.. when ur married u need more than a wife or a mother to ur kids, u need companion, a fren and definitely somebody that is not u.. coz when u marry urself (or somebody that is similar to u) then u'll get bored really fast..

so, look for someone with totally different personality than u.. happy hunting!! haha

didi said...

um & mila : nak lain macam mana lagi?

ni la contoh opposite attracts paling bagus

swit@kon said...

i'm on for man hunting. didi, JOM!

S h i n o said...

Hahahaha.. angau ke bangau??

:D