Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 9, 2009

h.i.l.a.n.g. d.a.n.m.a.l.a.n.g.

hmm.. masa aku kat U, bile submit thesis pekara paling aku takut adalah tetibe file thesis aku takleh bukak atau corrupted atau pc aku buat hal atau kene virus. yela.. thesis tu 150 pages - kalau hilang mahu aku meletupkan diri aku sendiri. then.. alhamdulillah aku tak penah ade kene melalui pengalaman tu. not until now.

aku dalam nak buat buku bajet. korang yg tahu mcm mane nak wat buku bajet kompem faham betapa sengsaranya.
aku dipertanggungjawabkan untuk setelkan AMB1 dan ABM 2 - ringkasan eksekutif dan perjanjian program. aku ada 6 aktiviti.. means ade 6 perjanjian program.
everyday aku balik lewat dan tido lewat sbb nak siapkan bende alah tu. sebab aku tahu bile kat ofis aku tak berkesempatan langsung nak sentuh buku bajet ni.
ok, 3 aktiviti aku dh siapkan. 2 aktiviti lagi just amek soft copy dr pegawai kewangan bahagian tersebut, then oter sket2. tinggal 1 - iaitu bahagian aku sendiri.
jumaat aku dh siapkan aktiviti akua dengan lesen.
sabtu malam - aku mulakan operasi nak siapkan aktiviti perancang. aku cek - fail untuk aktiviti lesen aku tak leh bukak. ntah ape mengarut kuar. aku dh tak sedap ati. tapi bile pk balik kat opis ade kot back up.
so aku proceed wat aktiviti perancang smpai kul 4 pagi. sangap gile!

ahad pagi - aku gi jog. balik tu tido before smbung wat bajet.
hmm.. jeng3 uwaaaaaaaaaaaaa takleh bukak jugak file tu.
dah corrupted.
aku kol pegawai IT aku, dia suh emailkan. so.. aku crla wifi untuk aku send dia bende alah tu.

isnin - pagi2 aku dh smpai ofis.
just nak tengok ape yang berjaya.
uwaaaaaaaaa... still tak leh bukak.
lagi tak best - yang aku ingat ade kat pc aku tu sebenarnye takde!! aku ter cut and paste dalam pen drive ms jumaat tu.
then aku try bukak pen drive aku - semua bende dh tak leh bukak!!!!
abm2 lain yang aku buat sket2 pun tak leh bukak!!!!!!!!!! tolong!!!
spoil betul mood aku. nak kene buat balik. ingat senang ke?!
dahla mcm2 version org submit buku bajet kat aku.
tepaksa aku betulkan lagi teruk dorang tak ikut format.
aku kenala buat ayat goreng2 untuk memastikan semua format terisi.
now.. i have to do it for second time!!!

uwaaaaaaaaaaaaa!
meraung jelah yang aku mampu buat!!

1 comment:

didi said...

Um..

Aku simpati.

Bunyinya macam horror.

Aku dulu time sekolah, dalam Kemahiran Hidup, ada belajar akaun sikit2. Exam dapat 12%. Tu pun sebab buka buku lejer yang betul. Yg lain semua salah.

Haha