Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 29, 2009

c.o.m.p.l.i.c.a.t.e.d.

bila ckp pasal relationship - ramai akan cakap its complicated.
yela.. bende yang melibatkan hati dan perasaan memang complicated.
even kalau bukan relationship tapi melibatkan emosi (cth : pompuan red flag) pun complicated. perut rase tak best, so kene kontrol rase sakit at the same time cepat jek mengamuk kat bende lain. kenapa eh? hmm.. its complicated.
relationship - even dia ade perfect relationship (cukup perfectla utk dia) still ade ruang untuk dia jadi imperfect. kawen dah 2-3 tahun tetibe find other men attractive than own husband. bile tanye kenapa - entah, sbb feeling bunga2 tu buatkan dia rase terbuai. husband sendiri tak leh buat mcm tu ke? hmm.. marriage is different. its complicated.
then bile dalam relationship biase - i mean couple. pun same jugak.(aku tak nak ckp psl marriage sbb aku tak leh imagine lagi mcm mane kawen tu) bile dah lama sangat bercinta ( even 2 years consider lama pada aku) - then dah start boring. start tak boleh tolerate dengan kelemahan pasangan. (belum lagi kawen ms tu). bile ape dia buat dah tak cumel untuk kau. atau ape jugak yang dia buat kau rase dulu ok, skarang dah tak ok. pendek ckp.. spark dah takde. aku tak tau orang lain tapi pada aku spark tu penting. maksudnya rasa deeply in love tu penting. then kalau kau rase kau sayang orang tu tapi the relationship starts bores you, when you feel there is no spark - kenapa kau perlu stay dalam relationship tu? jangan ckp - sebab relationship tu dh bertahun, mls nak bercinta lagi, sbb dah banyak spent masa, duit, etc utk stay relationship tu sebab bile kau susun alasan2 tu kau be unfair pada diri kau dan pasangan kau. the reality is - u no longer love her/him, u just love the relationship. akhirnya, sikap dan layanan kau pada pasangan kau dah lain. tak mcm dulu. then you starts find something fun for you other than her/him. flirting and find other women/men attracts you more than your partner. everything seems 'pudar'.
trust me, your partner can trace the difference in you.she/he maybe can't trace if you lied to him/her but they know the difference. how they know? its complicated.
kerana banyak complicated things dalam relationship - since i turn 18, aku selalu avoid serious commitment. aku boleh ade couple tapi aku tak boleh commit too much. its scares me. mungkin sbb aku rase perasaan frust tu aku tak nak lalui lagi. its make you stupid. aku prefer aku dalam kedudukan selesa dalam relationship. yang aku rase if aku putus aku akan jadi ok jek. tapi sekarang lain kot. umur 26 - kalau kau takut dengan commitment, smpai bebile pun kau takkan kawen. :)
untuk sesape yang rase apa yang aku highlight tu betul, bolehla start fikirkan. its never too late for you to change or to back off. lagi lama you stay in that kind of feeling/relationship, you hurt your partner more. if kau rase sayang dia, xleh imagine hidup tanpa dia tapi kau dah rase boring dengan relationship atau kau dh boring dgn sikap dia - communication helps! :) tapi kalau kau pun mls nak amek port atau mls nak make any effort - back off!
better hurt her/him now than later. :)



2 comments:

S h i n o said...

sangat setuju!!! :D

walaupun KCK aku sangat mahir bab duit, die juga mahir bab2 hati dan perasaan. Oleh itu, mari kita njoy!!

hehe

swit@kon said...

kenapa aku akan ended dengan orang yang kejam terhadap perasaan aku?
huhuhuhu