Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 1, 2009

a.n.a.k.e.m.a.k.d.a.n.g.e.m.u.k.

ari jumaat lepas - 30 Januari.. sebelum balik aku sempat melawat blog kwn aku - eny@30. aku suka bace blog eny. dia menceritakan hari2 dia lalui dengan ayat yang aku suka nak baca lagi. plus setiap cerita tu dia akan luahkan komen dia. :)
one of her post yang menarik minat aku - alahai anak omak.heheheh. aku terus teringat tentang kwn2 lelaki aku. cube nak define sama ada mereka anak omak. tapi yang eny citer tu lagi kritikal la. even nak date pun suh pompuan mintak izin kat mak dia (kritikal la lelaki zaman skang!). aku tak tahula kalau aku leh tolerate if boyfriend aku atau bakal suami aku anak omak. yups. aku faham. mak adalah tanggungjawab anak lelaki. even bile dia dah kahwin. aku definitely takkan mempersoalkan hak tu. tapi.... nak date kene mintak izin mak?! omg!!
tapi memang adela several issue mcm ni. ada yang nak kawen pun - mak dia yang tentukan kaler of wedding day. buat kat mane. buat mcm mane. baju yang bakal wife dia pkai pun still ade taste mak dia. :P pd aku.. wedding day tu hari aku nak raikan. so.. even kat umah laki aku pun aku still nak something yang memorable. definitely wedding kaler ijo bukan memorable utk aku. ckpla aku banyak cekadak ke ape ke.. tapi wedding suppose to be something both of you like even from the tiny details. hmm.. nak buat mcm mane. aku ni conservative bab wedding ni. anyway.. tu bukan main topic. main topic - anak omak. aku definitely takkan tolerate dengan anak omak. :) trust me!
second topic - gemuk. lately semua orang ckp aku gemuk.uwaaa!! pd orang yang br kenal aku tahun ni akan ckp - okla. awak tak gemuk. lagipun awak nak kurus mcm mane lagi ni. jap2 aku attach gambr yang korang leh compare um dulu dan sekarang.

masa ni bulan 1 di perak.

ni wedding adda. bulan 11.

hah.. kan betul aku ckp. gemuk dah. ade org ckp ngan aku - lelaki tak suka pun pompuan kurus sangat. tapi faktanya plak - aku nak kurus bukan sebab nak lelaki suka aku. aku nak kurus sbb bantu aku rasa konfiden dengan diri sendiri sendiri. bile org asik ckp aku gemuk - secara tak sengaja - aku sedih dan rase mcm rendah diri. :( so, start februari aku akan memula sesi diet. maybe tak extream. tapi aku tryla nak kurus sket2. :) wish me luck bebeh!




6 comments:

Isz, Elliz n Faleeq said...
This comment has been removed by the author.
Isz, Elliz n Faleeq said...

hari tu lagi aku dah ckp.. tapi aku tak ckp, ayat yg kuar dari mulut aku ialah:

ekeh! .......

tu je! hehehe

sumijelly said...

x derla gemuk..
berisi la.....
ok la... just nice jer tgk....
hehehe.........

Isz, Elliz n Faleeq said...

berisi tu ayat manis or sopan utk ehem la.. hehehe terserempak kat padi lagi yek...

ummphs.. said...

tak membantu langsung si isz ni!
cube kau bg aku kata2 semangat sket!

feeqa said...

nk kurus, meh la ushar blog sis...gerenti x nyesal... x susah pn...kurangkn 3kg 1 mggu pn boleh.. http://www.udecided.blogspot.com