Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 7, 2009

r.o.s.e.s.

6.January.2009.
it's yesterday.
lunch hour is nothing to me.
all i have to do.. is work.- enuff said.
but.. i got my chance to went to cafe bought 100 plus. to re-gain the energy. huhuhu..
then.. while srafting my tender contract somebody knock my door.

staff aku - " cik um, ade special delivery untuk cik um"
aku masih membatu menatap pc. malas nak tengok. sbb bebudak ni kdg2 bagi aku gula sebijik pun dia kata special delivery.
staff aku - "besday cik um ke??" aku masih tak menjawab. biarpun aku rase pelik.. tapi tahu jela. aku kalau wat keje mcm tengok tv. kusyuk.
staff aku - "cik um nak letak mane nih? cik um ni kusyuk sangat la!"
aku - " letak jek atas meja um!" balas aku acuh tak acuh. tengah try buat ayat sedap nih!
then aku dengar staf aku ajak someone masuk. so.. aku tolehla sbb ingat ade pegawai negeri nak jumpe. (3/4 dari masa keje aku adalah entertain orang!).
then.. ade mamat bertopi, pandang aku smbil tersenyum, dan dia membimbit beg plastik yang berisi bouquet of roses!!!!

terkedu aku sekejap. bunga? sape bagi aku bunga?
mamat bunga - " cik, tolong sign kat sini?" tangan aku terus cari pen. huh? mase ni plak pen takde. aku angkatla dokumen2 atas meja just nak cari pen. apehal ntah aku kalut sangat??
dalam aku cari pen ni - "sape bagi bunga ni?"
mamat bunga - "ntah. cik tengokla kad nye" hah.. jumpe pun pen.
lepas aku sign, dia letak bunga atas meja dia terus blah.
staff aku - " besday ke cik um?"
aku - "ishh takla. besday um dah lama dah!"
staff aku usik2 aku jap then dia blah. aku terus capai kad kat bunga tu.

lerr.. sape plak ni. aku rase mila. tapi.... so.. aku terus kol mila.
aku - " awak saya nak tanya soklan bodo sket leh tak?"
mila - "ape dia?"

aku - "awak ade hantar saya bunga ke?" then.. aku dgr mila gelak. slow.

aku - "betulla awak bagi!! suka sangat!!!"
hehe.. bunga tu buat aku tersenyum satu hari ni.
aku geram pun.. pandang bunga tu terus sojukkk hati aku. heheheh
gedik tak??? hahahah.. pedulik ape aku.
gedik tak gedik.
yang penting aku suka!!! suka sbb mila buat suprise!!!
sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet sangat!

so.. aku letak bunga tu kat opis.
setiap kali tension - aku tengok bunga ni.. at least kurang sket rasa marah aku tu.
hehehe... rase nak tersenyum je satu hari tu!!

mila.. thank u!!
luv u!



1 comment:

swit@kon said...

ooo aku berdoa ada orang sesweet mila akan buat camni kat aku. huhu how i wish