Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 29, 2009

r.e.a.l.d.a.y.


25 Januari 2009 - aku memanfaatkan hari aku dengan dasatnye. at the same time bebangga dengan pencapaian diri sendiri dan perjuangan adik aku. :)

aku bangun se awal jam 8 (biasenya aku bangun lagi lewat dr tu bile aku kat jb) semata-mata nak cuci kereta. Heheh.. haah. Cuti kereta. Kereta kesayangan beta. :)

But then adik aku (selaku coach yang akan ajar aku teknik yg betul cuci kete) dia bangun lewat menyebabkan rancangan aku tergendala sebentar.

Tak kisahla.. sebab jam 11 kami memulakan operasi membasuh kereta. Bukan kete viva kesayangan aku je – kete abah aku sekali. Al maklumla.. kang kecik ati abah aku kalau kitaorang membiarkan kete dia tak bebasuh. Dulu masa viva ni ade kat jb (before aku dpt lesen) adik aku jaga kete aku mcm jaga awek siot! Eh salah.. macam jaga bini. Adik aku tak penah bwk pegi kedai untuk basuh. Dia akan basuh sendiri. Dia polish, vacuum and everythingla. Adik aku ni obsess sket bab kete. (bukan seme lelaki mcm tu ke?!)

So..aku pun mencuci. Mcm senang nak cuci sbb umi baru jek beli penyembur air yang mcm pili bomba tu. Kracher. Jenama dia jek aku tahu – real name for that thing? Harapan aku tau!

Mak aik pent gile. Plak tu adik aku suh aku polish skali sbb kete aku kaler putih. Buruk benar bile ade tompok2 itam. Tapi penat suit. Seriously. Mcm lari 2.4 beb!hahaha.. al maklumla adik aku suh polish seme. Akhirnya aku give up. Dan adik aku menyambung. Hahaha.. nila adik kesayangan beta. Tak sia-sia aku belikan dia short pant dengan t shirt semalamnye. (hahahahahahahah). So aku adela amek a few gambar proses pencucian dijalankan. Aku tak sempat nak amek gambar before kete di cuci. Al maklumla adik aku excited sembur air kat kete aku yang dah mcm buku lukisan dibuat dek amirul. Hahaha..

Dalam kami mencuci tu amirul pun tunjuk rajin. Ahhahahaha.. tapi lebih kepada mengganggu kitaorang. Dia excitedla dapat main sabun. Gambar dia mencuci pun aku tak dpt nak amek. tapi yg penting sangat cumel. Al maklumla, budak umor 4 tahun amek sponge then bersihkan kete aku. Cumel gile.

Abis cuci kete aku bersiap ngedet ngan member aku, fiza. Aku smpai tak ingat bile last aku jumpe dia. Masa raya? Tak jugak sbb aku tak sempat nak beraya umah dia. Entahla tapi mcm dah lama sangat tak jumpe dia. So.. adik aku antar aku pegi umah dia. Kitaorang pegi ke Jusco Bukit Indah yang baru bukak. Tak tahula berapa baru sbb aku dah lama tak melepak kat jb ni kan. Cantik. Besar. Decoration and structure macam jusco bukit tinggi klang. Cuma dia lagi kecik dr kat klang tu.

Kitaorng melantak jap kat sushi king. Sedap! Makan una don. Then ade promo California temaki – buy 1 free 1. Tapi yg sedihnya promo tu valid kat jusco bukit indah jek. tak cumel langsung!

Kejap jek dapat jenjalan. Sbb pas kul 5 tu banyak gile kedai tutup. aku rase selain dr jusco seme kedai tutup. Al maklumla.. business skang ni dikuasai kebanyakan Chinese especially kat johor. So diaorang tepaksa tutup awal. Nak makan besar. Then aku pegi giant. Giant kat tampoi tu dah renovate. Makin lawa. Aku pun pegila jengah. At least kalau orang tanya – dah tengok giant tampoi? Lehla aku jawab dengan konfidennya – dah! Cantik! Hahahahah

Yang penting aku suka balik jb dis time. Otak aku lebih relax biarpun saat aku taip ni aku sedang siapkan agihan peruntukan untuk jabatan aku. tapi tak kisahla. At least this time around, i got chance nak lepak jb. Tengok new building. New people. New trend. Aku sempat bli kain kat Tewah, Tesco. Sebenarnya nak pegi Jakel sbb Jakel JB ni lagi best dan banyak pilihan compared dengan kat KL.(trst me beb!) tapi sbb mak aku tak sihat sangat. Pegi tesco jekla. Dekat sket ngan umah aku. Dapatla beli sehelai kain yang sangat cumel!

Dis time aku balik jb – personal issue aku dah kureng. Still ade tapi at least aku leh lupe sepanjang kat jb ni. Okla balik jb kali ni.

Daaa..

p/s : akak aku , najiha dah selamat deliver baby boy. 25 Januari 2009. Tak dpt amek gambar dia lagi sbb dia tak cukup minggu. Dia kene duk dalam incubator. Dia tak berapa sihat pun. Takpe.. nanti aku post special pasal adik amirul tu kat sini. J

No comments: