Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 22, 2009

BIG.don'ts.in.LIFE.

dont forget god.
dont forget your family.
dont forget your friends.
dont forget to smile to other people.
dont let people critizing your physical (big boobs.big hips. - do they the one who bought your lingerie or pants or even a shirt??)
dont ever give up your dream.
dont ever give up on your loved ones.
dont ever hurt your loved ones.
dont flirting / seduce / or anything particular with other women's husband.
dont say you love someone and took it back.
dont forget to let him know how much he meant to you.everyday.
dont forget to make an effort to make yourself happy.
dont forget to make an effort to make him happy.
dont forget your purpose of living.
dont forget to forgive yourself.
dont be afraid to try new things.adventure.
dont be afraid to make mistake.
dont be afraid to express your feeling.thoughts.

anyone like to add the 'donts' list??

Monday, December 21, 2009

d.e.m.o.n. kah?

biarpun br kejap td saya post pasal belated anniversary tapi sy lupe nak menceritakan pengalaman yang manis dan tak berapa manis last friday. my shopping day with my beloved ones - en mohd fahmi. shopping di sogo dan jalan TAR. (sogo dan jalan TAR tak boleh dipisahkan - it come with package!).
smpai jek SOGO terus pegi ke tempat perfume. givenchy. ange' ou demon le secret. harganya mak aiii... almost 400! tapi bau dia best gile. then survey nina ricci. menarik. pegi lunch kat nandos.
tak shopping lagi sbb nak teman mila cr baju batik dan mila kene pegi semayang jumaat.
sementara tunggu mila abis semayang aku berjaya beli kain di JAKEL. nasib baik murah. :)

official shopping began after mila abis semayang.
mila beli - seluar slack , tie purple and kemeja purple. seriously handsome. plus ade guy yang passing us by siap ckp kat awek dia " sayang.. cantikla baju purple ngan tie purple awek tu pegang" tapi end up dia kene cubit. maybe sbb dia ingat boyfriend dia tengok awek kot.

me - beli perfume. kain batik as birthday present for my sister. kain kat JAKEL. (try nak jadi mcm min dan didi yang ade berpuluh dresses!). dan dalam aku round satu SOGO.. i still think of bought givenchy perfume. (Ange Ou Demon Le Secret). perfume was my last purchase. my god! at last - aku terpengaruh jugak givenchy. rabak poket gaji dan duit BKK aku. uwaaaaaaaaaaaa!! tapi.. hati puas! :)


so.. nekad. wont beli perfume for next 6 months. RM400 beb!! orang kaya yang tak tahu nak buat ape ngan duit dia jek beli bende alah ni. dan aku berlagak to be one of them! (mila lepas ni jgn bg saya shopping!!) mcm aku ckp kat min i despise bende mahal. tapi godaaan.. dan aku insan yang lemah. cewahhh!! poooodah!

ok. nak masuk hotel balik. daaa..

belated.anniversary.


18th december - three years old in service. tukar 2 ministry dalam tempoh 3 tahun. dapat belajar 3 dari 8 bidang utama as ptd. not as wide as didi experience and knowledge (dia amek tahu semua 8 bidang utama) but still feel grateful. not everyone as fortunate as i am. dari belajar bab dasar smpai personel dan akhirnya stuck di kewangan. as much as i hate my job but i know dis job keep me alive everyday. there's always something i look forward everyday. even something worst u expect in dat day. :) that comes with the job darling!
anyway - saya masih berkobar2 mahu smbung belajar. tak tahu nape orang lain mahu smbung master tapi saya nak sambung sbb 1st saya suke belajar. belajar adalah sesuatu yang buat rase diri berguna setiap hari. hahaha.. and 2nd reason sbb sy nak jadi lecturer. ye.. the dream that never fade away. saya masih berkhidmat untuk negara tapi dalam cara yang berbeza. :)



anyway dalam ckp pasal bende ni saya masih mahu mengadu. saya berada di kelantan atas urusan kerja. duduk di hotel yang biasa saya duduk (ni kali ke 4 duduk hotel ni) cuma kali ni sangat suwei sbb wifi dia tak leh guna. sangat low signal dia smpai tak leh nak connect to internet. bongek. and worst - line tepon maxis tak clear (ade 1-3 bar sahaja). dia bagi aku bilik hujung dunia kot smpai aku tak leh nak nikmati semua kemudahan tu. stupid. stupid hotel. and my staff tanya kenapa duduk kat hotel tu?? yela... dah 3 kali kau duk hotel tu ok jek but then dis forth time it sucked - salah aku kah?? hmm.. sia2 jek kene marah dengan aku. and i still mad coz i have to stay here until 23rd dec where acc closing on 23th dec (12.00 am!). dan otak aku masih berfikir tentang kerja every minute becoz saat2 mcm ni la tak leh membantu staf nak setelkan semua baucar bayaran. setelkan semua peruntukan. rase diri tak berguna. marah.marah. (mila smpai tak nak ckp lama2 dgn saya dalam tepon sbb takut sy melepaskan kemarahan pada dia)

sebelum sy mengarut lagi - happy belated anniversary batch 2/2006 specific to gengs!!

Friday, November 27, 2009

u.s.

eh.. jap. nak bagi tengok gambar ni. cumel tak?

suka saya tengok gambar ni. :)

(tapi fakta - um nampak gemuk!) huhu.. bukan nampakla!

mmg gemuk!

d.i.a.r.i.e.s.


selamat ari raya aidiladha ye kawan-kawan.

as usual.. raya haji memang tak penah rase raya buat aku.

family aku ada yang dh bangun awal - (abah kompem dah pegi masjid awal pagi!)

dan aku tetap bangun jam 830 pagi!

bangun, mandi2 dan pakai baju kurung. (sib baik aku bwk balik bj kurung!)

terus menatap makanan kat atas meja

MELANTAK!! (munaz ckp aku gemuk dah!)

then - terus sangap. tak tahu nak buat ape.

my god! jam baru kul 11.00 pagi aku dah sangap!

after tengok csi new york yang ntah kali ke berapa - aku terus tido. konon take nap.

huh! takdenya. aku tido smpai 330!

boring lagi. borak2 dgn kakak2 aku kunun2 diskus nak pegi mana - jusco ke tesco

akhirnya hampeh!

last2 aku sudahkan baca novel yang sejak dr kat labuan aku tak abis baca.

aik.. kejap dah abis.

last2 pegi kat rak buku. berderet diary sejak sekolah smpai aku masuk U.

hmm.. layan japla. amek diari masa kat u.

complicatednya aku masa tu! rase malu dan lucu.

tapi ada part dalam diari tu aku masih berdepan sampai skang. hmm.. kisah yang panjang.

friendship. mcm mane dia putus dan berbaik.

uish.. i had tough experience as a university student. :)

tapi aku tak ckpla things gets easier skang ni. cuma skang ni pemikiran dah berubah.

matang sket. so lebih tabah dan hadapi bende tu dengan cara yang lebih berbeza.


hmm.. nila. br sehari aku kat umah. aku dah selongkar semua diari.

esok tak tahula apa lagi aku nak selongkar.

huhuh.. boring!

kalau aku bawak balik kete kompem dah lama aku merayap. tapi kali ni balik dgn min.

tersekat la kat umah. nak naik kete abah -huhu.. tak berani lagi. kete waja beb. biase aku bawak viva. plg besau pun myvi. hahaha


esok aku ingat nak cari dvd haramla.
gengs! kalau nak pesan sila mesej ya!

* pic by flickr.com

Saturday, November 21, 2009

t.w.e.n.t.y.s.i.x


hari ini.. burfday saya. :)

ye..ye.. saya tahu. saya dah tua.umur dah 26 tahun. still single!still mengong!
trust me - aku plan kawen tahun lepas tau. umur 25tahun. tapi..tgkla umur 26 tahun msh lagi single dan cumel.
hahahaha
anyway.. semalam dah celebrate dgn mila jap.
kat umah je ngan besday kek yang cumel dan mila bagi mp3 player. (hehe..um yang tak tahu malu ni request nak mp3 player.) thanks sayang!
bile umur 26 tahun.. mulalah mcm ade sindrom mid life crisis. tengok ape achievement.
relaxla kan.. banyak lagi tahun di hadapan anda umliyana! (sedapkan hati sendiri). tapi rase tak best jugak bile things to do before im die tak buat pape lagi. ada 7 je dalamlist tu. tapi punyala payah nak langsaikan.
mila mcm nak tolong setelkan satu. iaitu - belajar main piano. mila bagi aku game yang belajar main piano gune keyboard. biarpun xsama langsung tapi usaha cik mila saya hargai! hehehe..

pagi ni.. celebrate dgn min dan yanti dengan kek yang dipotong kecik2 oleh cik yanti.
siap amek gambar. siap ade tiup lilin. huhuhu.. best2.
tapi bile fikirkan - celebration is not main thing. org ingat besday kite pun ok. dan paling penting i can celebrate it the way i want it. - cuti 3 hari, duk kat resort tepi pantai, lepak tepi pantai smbil baca buku dan dgr mp3 player. good time alone at very nice place!! sangat2 menarik. tapi.. tahu jekla hujung tahun ni jangan harapla nak cuti. aku kene banned dr bercuti smpaila 31 mac 2010. huhuhu..

dis year - my burfday quite different sbb aku tak payah duk kat ofis mcm tahun lepas!!!
dan yanti tak payah bagi burfday cupcake untuk aku susah2 (beb, thanks for last year besday cake!!)

ok.. anyway, thanks kawan2 yang ingat besday saya.
wish me always happy ok.

*pic by flickr

Saturday, November 7, 2009

s.e.p.a.r.u.h.j.i.w.a.k.u.p.e.r.g.i.

tak tahu nape.. tapi lagu ni buat aku sayu. :(

Separuh Jiwaku Pergi

Separuh jiwaku pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini

Kau khianati hati ini
Kau curangi aku
Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku

Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

*curik dr popdrive.blogspot

Thursday, November 5, 2009

happy.second.

its been 2 years. already. wah..rsa mcm dah lama.
rupanya baru 2 tahun. kalau ade anak maybe dah boleh berlari.
hahaha..
anyway.. if you see this post - there's a list of how different me and my mila.
nama pun mila. mcm pompuan.
aku plak nama um. mcm lelaki.
hahaha.. tu jek dah boleh tunjuk betapa bezanya kitaorang.
ms bace blog mila ckp kat dia - 'awak leh fikir 5 je perbezaan kite?'
then dia reply - 'takla.sy bleh fikir byk. tapi kan saya kata antaranya.. ' (as detail as usual)
then yanti ckp : 'ade ke persamaan mila tu tulis, dua2 pkai kereta perodua. tak kreatif betul'.
um : 'then.. kau ade pk pape yang sama lgi tak?" yanti gelak smbil cakap takde.
so.. dalam post aku ni, i'll think harder (harder not enuf i guess) apa persamaan kami.
ANTARANYA (setelah puas berfikir) :
i . kami suka test bende baru. especially makanan.
- tapi bezanya plak, kalau tak sedap aku tak nak makan dah. tapi kalau mila - dia telan jek
semua!
ii. we both man utd fan.
- tapi bezanya , kalau tgk MAN U mcm dah kalah, mila akan mls nak tengok. tapi aku akan tgk
lagi sbb hope for miracle!
iii. we both love movies.
- tapi bezanya , mila mcm biasa la dia suka citer action (biarpun hnya citer transformer jek
aku nak layan dia!),dan aku suka citer romantic comedy (dia tepaksa melayan citer tu
semua!)
iv. kami berdua suka kucing!

hmm... tu jek yang aku mampu fikirkan. maybe not hard enuf. tapi tu pun okla. sepanjang memikirkan 3 bende atas ni aku hanya dapat tangkap the difference jek. tambahan perbezaan adalah :
i. mila tak suka tempat ramai orang. kalau bley dia elak nak pegi jalan tar atau mid valley. and
for me - aku tak kisah pegi tempat2 mcm tu. asalkan aku dapat window shopping. kalau bley
dia nk pegi alamanda jek!
ii. mila ni bukan risk taker. so.. pape pun dia akan fikir msk2. dia akan ambil jalan plg
selamat. kalau aku hmm.. tak perlula explain. (tgk jekla drive mcm mane!)
iii. bak kate min dia ni lebih ciri domestik dari aku. aku ingat lagi ade sekali tu kami amek
personality test. mila adalah 51% lebih berciri domestik. dan aku? 51% lebih bersikap lelaki.
:) and ade gak, kitaorang borak psl ape ntah. oo.. psl isu sizela. dia ckp bende lain tapi aku
ingat dia ckp psl tayar dan sport rim! lama sket baru perasan 2 orang ni ckp bende lain.
hahahaha...
iv. biarpun dia 51% dia berciri domestic tapi romantic? huh! takdenya. muka takde perasaan
jek. aku ni jauh lagi romantik dari dia. (biarpun aku kasar lagi dr dia!)
v. aku suka baca buku. dia tak suka. dia suka tgk national geography, berita dan asia food
channel. aku suka axn, star world, hallmark channel!
vi. perbezaan plg aku suka skali dgn aku tahu gengs! pun suka adalah : dia suka rossa dan ungu.
aku? kru dan search! hehehe.. plg lawak kalau waktu karaoke! and kalau dia naik kete aku
dia terpaksa dengarla lagu click five, dewa, sheile on 7 and ade linkin park - kejap je dia
akan ckp "um leh tak tukar lagu tu?"

hehe.. lupe nak citer bende kelakar. anniversary, dia upah kedai hantar bunga kat aku. (pompuan dpt bunga.. takde halla!).. dan aku dah arrange delivery a bouquet of farrero roche kat ofis dia di depan semua staf dia dan kwn2 dia. hahahah.. aku tahu dia malu! dan aku sangat suka memalukan dia. hahaha..
anyway.. with all the differences we still together. biarpun aku gila-gila dan dia jenis cool and (konon) sensible. despite all the stupid fight and irrelevant merajuk - we happy together.

dear..happy second. luv ya!

Wednesday, November 4, 2009

s.t.r.e.s.s.e.d.!.

yups! just done with ptk.
tolong tak nak lalui saat dan detik ptk lagi.
stress - tak tengok tv - asik baca buku - tido lambat - try bangun awal - makan seberapa pantas!
omg! takde life tahu!
tensi sangat. dahla.. soklan umum tu tak memberangsangkan. tula.. spot lagi topik ape kuar. kan dah menggelabah beruk. aku mmg pasrah jawab ptk tu. dahla masa jawab ptk bos kol aku. nak laporanla plak. mcm tak tahu plak aku sedang berjuang! huhuhu.. (berjuang la sangat!)
then balik ofis pun takde benda yang membanggakan. seme bende duk kejar aku.
pening dan tak larat rasenya.
apa kementerian nak seme aku tengah hutang dengan dorang. dr pagi smpai petang siapkan bende untuk bos aku yang sdg berkursus kat langkawi. then petang siapkan paper.
mila siap ckp aku ni.. tak memberi fokus kepada dia. tak reply msg. tak kol dia.
huhu.. sorry darling. busy la!
anyway.. dah lama tak tgk movie. smlm aku tengok lagi sleepless in seattle. huhu.. masih lagi berjaya buat aku terharu. ingat nak tengok hindustan tapi.. kang kul 3 pagi plak aku tido. jumaat ni jekla aku tengok hindustan. :)
okla..gengs nak balik. daaaa..

Saturday, October 17, 2009

bla.bla.bla.

lately ni takde idea nak bubuh dalam blog. aku masih melalui hidup yang hectic. i mean - pegi outstation dan keje kat ofis masih belambak cam haram. dan seperti biasa aku masih tak tahu nak mulakan keje yang mane 1.
but at last - my outstation to pd dan jb be cancelled. good! - di waktu2 gaji masuk lambat ni outstation adalah satu benda yang aku nak jauhkan. :)
yesterday - have a little conversation with one of my colleagues. she's plan to quit gomen and start business instead. she got full support from her husband. and i'm feel jealous. actually quiting my job had been my dream since i got into gomen. but then when i'm transferred to new ministry it seems i dont have time to find any other job. but then one of my friends tells me - 'kalau kau ada kawan yang penah manage rumah anak yatim , bagitahu aku. ada orang nak wakaf banglo dia utk jadikan umah anak yatim'. - and my hearts like telling me -why dont you offered yourself? manage rumah anak yatim is like my dream job. but again - boleh ke? then last2 aku ckp kat dia -" beb, kalau aku nak join sket2 utk umah anak yatim ni bley eh?". and he said yes.
sometimes make big change is yourself is not follow every single thing your hearts tells you. big change require you to do some big thoughts. major thoughts. and its not easy. and that thought hunting me like ghosts! :(

have to go.
sabtu. kene masuk ofis dan buat keje. again.

b.i.r.t.h.d.a.y.b.o.y.

11.10.2009 - majlis resepsi didi dan birthday cik mila.
oleh kerana pada hari yang sama aku kene masuk ofis - so there's no big celebration for birthday boy. (dulu aku gune taktik kunun2 msk ofis ade keje utk prepare besday dia. but dis time betul2 kene masuk ofis!)
aku mula di ofis dalam kul 10 pagi lepas amek noriah kat komuter.
buat keje ofis smpaila jam 2.00 petang. tak leh lama sbb kene pegi open house kwn ofis aku then antar cik noriah balik.
sempatla aku beli hadiah utk cik mila kat jusco wangsa maju. semua bende buat last minutes.
aku br balik terengganu plus pindah umah - so, paham2 ajekla.
balik dr antar noriah aku gi umah che2 jap pinjam lilin (anyway - che2 dah tunang. congrats beb!)
then kol mila suh tunggu kat bwh umah lagi 5 minit.

akhirnya kami celeb kat jambatan putrajaya (ini adelah lokasi idaman mila. dia teringin sangat nak lepak dan makan di sini). keknya adalah chocolate muffin dr famous amos. hehhee..
and we're celebrating it like only 10minutes sbb kene rush nak ke shah alam untuk resepsi didi.
below are few pics aku amek ms tu.

besday "cake"

muka tak excited langsung!

cubaan utk makan seberapa pantas!

anyway..myheart.sorry lambat post kat sini.busy dan tahu jekla.. blog pun kene block kat sini. ntah pape. love you!


Wednesday, October 14, 2009

f.e.e.l.

feeling blue..
feeling tired..
feeling bored..
hmm..

Friday, October 2, 2009

o.c.t.o.b.e.r.

dis october :


- kuar rumah

- kemas rumah baru

- kemas barang nak pindah umah

- susun atur umah baru

- outstation ke terengganu

- outstation ke penang

- outstation ke port dickson

- outstation ke johor (balik kampung oooo..balik kampung!)


my life just sucks - more!

Wednesday, September 30, 2009

N.e.w.M.e.m.b.e.r.

this time to congratulate my elder brother - fathi who just got new family member ~ his third son.
sorry no pics. selamat delivered arini.
mata sepet mcm ilham atau bulat mcm raief?
pape pun anak2 sedara aku semua cumel. (tengokla aunty um diaorang!) hahaha.. mane ade kena mengena pun!
aku tengah rajin upload gambar. so kat bawah ni gambar anak buah aku - ilham dan raief. kalau aku pandai upload video ilham nyanyi lagu sampai syurga dengan lagu coba tu dah lama aku upload. tengok gambar pun okla kan?

ni abang aku dan anak2 nya

ilham dan raeif

cumel kan??

Friday, September 25, 2009

u.s.t.a.z.

ni gambar raya amirul hakimi.
spesel untuk tontonan bestfriend aku - are-u.


cumel tak budak nih?!


mcm ustaz kan?? :)

Wednesday, September 23, 2009

a.d.m.i.t.t.e.d.

hari ni 23 september 2009 - amirul hakimi telah dimasukkan ke hospital kerana sakit asmanya. dia kene dari semalam, petang 22 hb akak aku bwk pegi hospital, doc ckp lung dia dah clear. padahal sekejap jek dia tengok anak buah aku tu. then malam tu jadi lagi. akak aku pegi emergency kat HSI - terus ke admit. paru-paru kiri dia dah kotor kene infections. kat x ray film leh nampak belah kanan tu dah kelabu. nasib baikla.. doc yang layan kimi malam tu take serious dengan sakit anak buah aku.
pagi2 - jam 7.45 abah aku dah suh aku pegi hospital amek turn jaga hakimi. parents kimi nak bawak plak aiman (adik kimi) untuk medical check up. budak tu pun kene infection juga. kesian jek. pagi aku datang kimi tido. then dalam kul 9 mcm tu dia bangun sbb doc kejut suh amek darah dan makan ubat.
jangan harap dia nak makan ubat air tu. aku pujuk pun langsung dia tak nak.
memula lembik je.. (biasela- enjin belum panas) then ligat bukan main. tak aktif mcm biasa tapi mulut tetap cot cet cot cet. mase amek darah :
um : kimi takut tak nak amek darah?
kimi : tak!
um : ee..amek darah sakit tau. doktor cucuk kat sini (aku tunjuk tangan dia yang kecik tu)
kimi : tak sakit. kimi kuat la.
um : ye ke??
kimi : ye.. kimi tak heran doktor nak amek darah kimi.
mase amek darah -aku cepat2 kuar dari bilik prosedur tu. heheh.. tell you the truth - akutakut gile ngan injection. amek darah apetah lagi. dah besar panjang mcm ni pun aku masih lagi takut. kire kimi ni jauh lagi berani dr aku la. :)
below are few pics aku sempat amek masa jaga dia :



ni belakon tido semata ok!



ni mase br lepas amek darah.
tgkla.. betapa seronoknye dia amek darah!
pape pun aku berharap budak kimi ni cepat sembuh dan tak sakit2 lagi. mmg tak smpai ati tgk dia lembik jek. kesian gak tengok mak dia risaukan dua2 anak lelaki dia ni.
so.. doakan yang terbaik untuk kimi dan aiman okeh?!
daaa..

Sunday, September 20, 2009

s.a.l.a.m.l.e.b.a.r.a.n.

sedar tak sedar dah sebulan kite berpuasa. hmm.. menarik. aku cume tertinggal sahur sekali jek. kagum juga. mungkin sbb didi menjadi pemangkin. dan bile dd tak sahur, sue plak ganti tempat dia. even bile aku outstation ke kelantan, aku still tak miss sahur. wah! kagum.
tahun ni tak beraya sakan. al maklumla.. tahun ni takde bonus raya (kerajaan sekali lagi menganaktirikan kumpulan pnp which aku still hope ade gak bonus selepas raya tahun ni). aku cume ade sehelai baju raya yang aku beli kat pkns bangi. (susah gile nak cr baju nih!) then ade sepasang kasut raya. yang lainnya banyak beli kuih raya. (tiap2 tahun akula paling excited beli kuih raya!) lain2 tu takde.
anyway.. aku terlupe plak nak menceritakan perjalanan pulang berhari raya ke johor bahru. after sahur aku tak tido. mandi, siap2kan diri, mskkan semua barang yang aku dah kemas dalam kete dan pegi isi minyak dan angin tayar. 6.30 aku dah kuar umah. lebih kurang aku berada di tol kajang dalam jam 6.50 mcm tu la. jalan rasa tenang je. masa ke arah seremban mmg banyak kete then after that dah kurang. menghampiri air keroh lebih kurang ade 4 buah kete je kat jalan raya. mata aku ngantuk tahap cipan. then aku singgah restoran jejantas air keroh dan mula melenakan diri. masa tu dalam jam 750. aku sedar2 jam dah kul 9 pagi. peh! sedap gile tido. pegi toilet cuci muka sebelum memulakan perjalanan.

start enjin kete. mati. start lagi. mati.

"kenapa plak ni" try lagi. mati. kol mila.

"awak.. kete saya tak leh start" mila lagi gelabah dr aku.
"hah?! kenapa tak leh start"
"entah. tak tahu"
"ish..mcm mane ni?"
"entah..." (itu jek ayat berkesan aku leh ckp smbil baca majalah HOT.
"awak kol plus"
"tak tahu no tepon dorang"
"kat belakang tiket ada" aku pun terus amek tiket. hah.. nasib baik ade.
"ok.. nanti pape sy kol"

aku pun kol plus. first time kol tak berjawab. mase ni br muka cuak terpancar.
kol lagi. baru dapat.

dalam aku tunggu bantuan, aku kol kakak aku. mengadu jap.
kakak aku pun cuak jugak. tapi dia berjaya menyelesaikan misteri kenapa kete aku tak leh start.
hahahaha.. sbb aku tak tutup lampu kete!
tula.. kuar umah awal sangat. lupe yang aku bukak lampu.
then aku tido aku lupe matikan lampu.
so.. thats the answer!
smbung balik baca majalah HOT.

after 10-15 minutes bantuan pun tiba. kesian abang plus tu. dahla hujan lebat.
dia jadi hero aku jap dengan men-jump-kan bateri kete aku.
taraaaa.. siap!

terima kasih bang!

"kalau nak buang air- buat skang. nanti kalau adik behentikan kete, mati enjin kete nak start balik susah sket" pesan abang tu sebelum aku blah. nasib baik aku takde terasa nak buang air.
tanpa membuang masa - jam pun dah nak 945 pagi.. aku pun meneruskan perjalanan.

bile tibe kulai - br rase nak terbuang air kecil. tapi bile aku ingat pesanan abang tu, aku terus batalkan niat suci aku. sikt jek lagi nak smpai umah. sabar ye.. (cube menyedapkan hati aku yang tak berapa sedap!)

smpai umah dalam kul 11.15 pagi. mila nyer risau tak yah cakapla. dia siap bebel aku bawak kete laju sbb sekejap je dah smpai jb. mana ade laju cuma tak pelan jek! :)

pape pun aku selamat tibe di johor bahru.dengan jayanye.

untuk kawan2 dan gengs - salam lebaran di ucapkan. minta maaf untuk ape kekurangan pun atau terlebih makan ke. tersakit hati ke terguris perasaan sengaja atau tidak. semuga anda semua enjoy holiday ni. jangan duk fikir benda2 tak patut kat ofis tu.

selamat hari raya aidil fitri!

Tuesday, September 15, 2009

g.e.l.a.p.

untuk orang yang dah lama kenal aku atau at least budak sidang aku mase DPA tahu yang aku sangat takutkan kegelapan. biase aku tido mesti at least pasang lampu. kecik pun jadila. asalkan ade lampu.
tapi after dpa - aku dah biase tido gelap, so aku takde masalah untuk tdo gelap. hmm.. at last ade gak improvement aku buat after kuar dr seksaan tu.
tapi semalam ade kejadian lucu menjadikan aku tido tepaksa bukak lampu.
cam biase aku tido lambat setelah menonton citer the nanny. (mister shieffield......)
then dalam kul 2 pagi aku terjaga.
tetibe rase takut sendiri. kenapa bilik aku gelap? ish.. nanti nampak bayang!! sape tutup lampu ni??
akhirnya dengan rase kelam kabut dan mcm nampak antu ( bln puasa um!!!) - aku cepat2 bukak lampu.
fuh! lega! nasib baik. aku tarik balik selimut. barula aku bley tido.

bile bangun rase kesian dengan diri sendiri. kau dah kenapa um? gelap pun takut!! ntah pape.
hmm.. tapi rasenya malam ni aku tetap tido bukak lampu. :)

sekian saja cerita saya.

Tuesday, August 25, 2009

b.e.r.b.u.k.a.

part paling best bile berpuasa adalah time berbuka. (kompemla kan?!) aku bukan merujuk kepada 'dapat makan setelah seharian berpuasa'. aku merujuk kepada santapan2 berbuka. macam2 ade. dan banyak gile pilihan.
dah 2 hari aku pegi pasar ramadhan kat putrajaya. hmm.. berbeza ms zaman dolu-dolu - tengok semua makanan rase ngiur je. semua benda rase nak beli. tapi kali ni nafsu berbuka dah kurang. aku beli apa yang aku nak jek. contoh mcm ahad dan isnin - aku beli tau fu fa dan air maurici. ahad - mak min ada tapaukan makanan dr jb so aku takdela rase nak makan pape. isnin - nak dating dan berbuka dengan mila di kenny rogers - sekali lagi tekak aku tak selera nak tambah makanan lebih2. dan arini plan nak pegi pasar ramadhan bangi. rase nak mkn nasi kerabu.

semalam aku pg param dengan kawan aku noriah. dia suh aku beli nasi kerabu untuk sahur. aku ckp tak mahula. takut basi. then dia promote bende lain. aku ckp tak mahu juga. last2 aku bagi word of wisdom sket kat dia " yah, aku ada masa 28 hari lagi untuk berbuka. aku bleh beli makanan kat setiap satu gerai setiap hari. so, tak payah susah2. tak makan arini, esok bley makan nasi kerabu. yang penting aku bukan masak pun!". dia gelak jek. pastu dia insaf nak beli makanan banyak2. maybe sbb teringat apa yang aku pesan.
apa yang aku selalu rase nak makan bulan pose ni - air katira abu bakar (kat jb je ada), nasi kerabu (ni.. tak payah tunggu puasa!), roti john, tau fu fa, maurici (ni pun sama.. tak payah tunggu bulan puasa!).
yang lain.. tak kecur lagi air liur. hahaha..

tapi bile puasa ni.. dpt makan sardin dengan telur dadar then bubuh kicap pun rase nikmat. (special thanks to my fren, noriah sbb masakkan sahur sardin dan telur dadar). kalau kat umah, mungkin nafsu makan aku bertambah kot. laksa johor!!! uwaaaa.. sedapnye!!! tak sbr nak mintak umi buat laksa johor.

lagi satu - bile sahur kat equine. aku dan didi dengan penuh 'romantiknya' - makan roti bakar, nutella, skippy peanut, kurma dan air mineral. heheh.. last time bley macam tu ngan didi. yela.. this is the last ramadhan dia bergelar bujang!

p/s : aku pun harap mcm tahun ni jadi tahun terakhir puasa as bujang. tapi kan.. mcm jauh jek harapan tu. huhuhu..

Thursday, August 20, 2009

j.o.b.

pernah tak terfikir untuk buat part time job atau at least buat kerja yang kau betul2 suka dan mendatangkan self satisfaction. instead of doing what im doing now - aku teringin jadi cikgu part time. secara spesifiknya di rumah anak yatim. but again - aku takut aku tak leh commit. tahu jekla. weekdays pun balik lambat then wiken kene keje untuk menyiapkan apa-apa keje tak sempat disiapkan.
and since wedding ayol - i have this crazy thoughts. i knew dat i can share dis crazy thoughts with che2, min and yanti. how about we do event management thing? like - really do business. idea ni datang dr che2. memula mcm takdela terfikir serius. but lately (bile kau boring, mcm2 idea kau ade!)- why not? tapi aku limitkan la one wedding per month / satu kursus per month. aku tahu bidang ni paaaaaaling disukai oleh min dan che2. you shud see how che2 prepare for our trip to PD last year. best gile. mcm betul2 attend kursus induksi. hahahahah.. plus bile min, jadi floor manager. profesional beb!
at least kite buat sesuatu yang kite tahu kite suke.enjoy despite all the insanity yang timbul mase arrangements. seriously - menarik. why not we try sekali lagi? if gets better then boleh buat. :)
so.. che2 - ape pendapat anda?


Tuesday, August 18, 2009

m.o.v.i.e.s.o.f.l.i.f.e.t.i.m.e.

" i always just envisioned the right one being someone i could see myself growing old with"
~ the wedding singer

" i love that you get clod when it's 71 degree out. i love that it takes you an hour and a half to order a sandwich. i love that you get a little crinkle above your nose when you're looking at me like i'm nuts. i love that after i spent the day with you, i can still smell your perfume on my clothes. and i love that you are the last person i want to talk to before i go to sleep at night. and it's not because i'm lonely, and it's not because it's new year's eve. i came here tobight because when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible"
~ when harry met sally

"people interest me. conversation don't"
~ house m.d

"the first date back is the toughest harry"
~ when harry met sally

"we live in a cynical world. and we work in abusiness of tough competitors. i love you. you complete me. i just.."
"Stop it. Just stop it. you had me at 'hello'"
~ jerry maguire

"i told you not to fall in love with me"
~ a walk to remember

"Our love is like wind. I can't touch it but i can feel it"
~ a walk to remember

" I love him! I love him for the man he wants to be. I love him for the man he almost is."
~ jerry maguire


Thursday, August 13, 2009

i.n.f.l.u.e.n.c.e.s.

um liyana - manusia yang paling mudah terpengaruh, paling mudah rasa kagum, paling mudah adore someone. pendek kata - aku ni paling senang dipengaruhi.
sebagai contoh :

iklan tv - ni paling lawak. aku sangat2 la pantang tengok iklan tv. bab makan, make up, perfume, krim muka, syampu, body shower. paling aku selalu terpengaruh - syampu, krim muka dan body shower. aku akan beli dan try. then bile rasa tak best, kembali pakai yang aku pakai sebelum tu. then ade iklan brand lain - beli lagi. bile rasa tak sesuai, kembali memakai apa yang aku pkai sebelum sebelum tu. hehehe..kalau krim muka tu lagila. especially untuk krim mata. aku beli mcm2.. tapi sebab krim tu kene pakai each time before tido, aku akan selalu lupa pakai. (selalunya aku terus tido jek- takde masa nak belek muka kat cermin pun!)last2 aku sedekah kat kwn2 aku yang lebih rajin menggunakannya.

citer dalam tv - yang ini cannot helpla. especially kalau tengok citer romantik. mulala.. berangan nak mcm kat movie tu. smpai mila ajak kawen pun aku ckp tak nak. sbb aku nak dia propose mcm kat dalam tv. hmm.. mengeluh panjang boifren aku tu. dia tu dahla.. hancus bab romantik ni.. dapat plak girlfriend yang gilekan tv - masalah betulla. then lagi teruk - aku suka tengok house m.d. byk2 citer house la yang paaaaling aku ingat dan paaaaaling aku suka quote each time aku explain something kat kwn2 atau staf aku. heheh..

kawan2 - yang ini pun satu masalah. aku bukan terpengaruh dengan bad side dorang. yang itu aku sure. sbb sejak zaman sekolah aku ramai jek kwn2 jauh lagi nakal dr aku tapi.. aku tetap maintain nakal tahap 2. yang lain2 tu dah tahap 4 atau 5. heheh.. tapi aku mudah terpengaruh dan mudah dah imitate specialty seseorang (ini tak termasuk bab memasak dan menjahit ye kwan2). aku mudah terpengaruh dan try nak jadi mcm kwn2 aku yang pada aku konfiden, independent, smart, fun, certain, cantik, pandai bersolek. kalau bley semua sikap2 tu aku nak ada dalam diri aku. hehe.. but i know i cant get all the best things. nanti perfect sangat. hahahahah.. sbb tu aku ni mudah sangat rasa kagum kat orang. biarpun aku tahu bad side, tapi bile good side dia mengaburi aku - aku akan rasa kagum kat dia. hmm.. bile pk2 balik - mcm bebudak jugak aku ni. yela.. biasanya bdk kecik jek yang senang dikagumkan.hahahaha..

food presentation - ini pun masalah jugak. kalau makanan tu nampak cantik jek atau pelik aku kompem nak try. kalau orang ckp mknan tu sedap (biarpun setelah makan ia tidaklah sedap) aku akan try jugak. mcm sushi. dulu aku tak makan sushi. then one day besfren aku bawak balik sushi yang dia beli kat giant.. dia makan mcm nampak menarik. esoknya aku pegi giant kat seksyen 13 shah alam dan try beli satu jenis. then kakak kat situ cakap, adik yang unagi ni sedap. aku pun beli. next - kwn aku nani pesan beli california temaki. aku tanyala.. sedap ke? dia ckp sedap. masa dia cakap salut dengan seaweed aku rase mcm dah hilang mood nak try. tapi sbb nani kata sedap um.. kau kene try. rugi tak try. so.. aku pun belila. end up - smpai skang aku gilekan unagi dan california temaki. :)


dan memandangkan jam kul 1.20 aku mengantuk otak aku tak leh generate dah apa yang aku senang terpengaruh. rasa nak tido plak. tapi before dat nak tanya -

APE BENDA YANG KORANG MUDAH TERPENGARUH??

Monday, August 10, 2009

a.f.t.e.r.w.e.e.d.i.n.g.

first of all - selamat pengantin baru ayol.
paaaaling penting skali - congratulations gengs! kerana berjaya arrange wedding ayol. from scratch smpaila jadi satu majlis yang best.
bukan senang nak arrange wedding. lesson shud be learn mila! :)
dan kerana semua orang yang nampak mcm konfiden dan boleh dikatakan profesional - some people mistaken us from event management company. hmmm..menarik.
mula la che2 yang business minded - memikirkan pembahagian peranan kawan2 dia dalam kompeni tu. paling tak tahan keje dia cuma kira untung rugi jek. wah!
bile diingatkan mase - dgn didi jadi pengantin olok2 ms rehearsal, min dengan walkie talkienya, yanti jadi emcee, max dengan band, kak nana jaga flow, mila handle pipers, che2 pun jadi pengantin olok2, dan aku jaga lighthing.. - hmm.. macam tak caya juga kami ni full time ptd. hahaha.. :)
anyway.. after wedding mmg penat. aku trus fly ke sibu. mila demam dan min siap amek cuti lagi. sakit2 badan.
skang aku berada di sibu smbil melepak dalam bilik sementara tunggu kelas start.
jadual kursus 4 hari yang sangat pack!huhuhuhu..

anyway.. takde idea nak tulis apa.
gengs - im very proud of us! :)

Sunday, August 9, 2009

m.e.n.t.a.l.i.s.t ?

boyfriend : awak.. saya ade benda nak ckp dengan awak. tapi nantila..

girlfriend : ckp ape? awk lulus ptk?

boyfriend : haah. (senyuman kecewa)

girlfriend : heheh.. tahniah!

boyfriend : mcm mane awak tahu? tak best betulla.. sy br nak buat surprise.

girlfriend : saya teka je.

boyfriend : nape dalam semua byk pekara awak leh teka.. awak leh pk result ptk?

girlfriend : heheh.. ntah.

Monday, July 20, 2009

h.o.s.p.i.t.a.l.

ok.. arini aku nak mengkomplen sket. hati aku membuak2 nak menceritakan kisah aku di hospital.
arini aku ade appointment dengan doc kat one of government specialist hospital. tak payahla aku mention exact name. (kenela jaga air muka hospital tu jugak)
anyway... masa pendaftaran tu agak cepatla. tak smpai 20 minit aku duduk dah entertain. fine. ok.
then.. aku kene pegi ke klinik pakar yang dah ditetapkan untuk aku last 2 weeks. mcm biasala. biarpun hospital pakar tapi still ramai. tak kisahla.
aku pegi breakfast dulu.. nyesal juga tak bawak buku the notebook aku.kalau tak bley layan noah ngan allie ni.
dari kul 10 smpai jam 11 lebih aku tunggu, barula smpai turn aku.
aku lambat sket masuk bilik doc sbb aku ke toilet. nasib baik dia tunggu gak patient dia ni.
bile aku masuk, tengok ade 2 nurse dan sorang doc dalam bilik tu. aku dah start wondering - apesal ramai plak excited nak entertain aku. tapi memikirkan kununnya nak jadi efisyen aku pun rase okla kot.
then mcm biasa - doc tu tanya sakit ape..
aku pun explain la - setiap explaination aku dia taip je kat komputer dia.
dia ckp sepatutnya aku pegi kat klinik pakar lain tapi dia sian aku dah tunggu lama, dia pun layan jela.
yang dua orang nurse tu satu depan aku, satu belakang aku duk borak2.
datang nurse satu lagi.. (kire dah ade 3 nurse) pun borak2... doc pun join jugak.
tapi dia masih menaip lagi. apa aku ckp dia taip.
then dia suh aku baring kat katil jap.. tekan2 perut aku dalam 20 saat, dia ckp ok.
then dia duduk kat seat dia ngadap komputer.
aku tengok dia bukak internet. dia bukak google.
dia google pasal penyakit aku. wikipedia!
"jap eh.. saya nak tengok ubat apa yang sesuai untuk awak"
then dalam dia tengok wikipedia.. apa yang aku boleh makan, then dia bacakan la untuk aku.
last2 dia bagi aku ubat gastrik dengan satu lagi ubat untuk sakit perut.
after that aku pun pegi farmasi.
lama gakla nak tunggu turn. plak tu kaunter farmasi kat situ sangat kecik. mcm kaunter pertanyaan kat ofis aku jek. nampak sangat sempit.
bile jumpa pharmacist tu dia explain psl ubat.
dia tanya kerap ke aku makan ubat sakit perut tu. aku ckp setiap kali sakit 2 biji.
dia tanya doc tak cakap pape? aku cakapla dia tak ckp pape pun.
dia cuma bagi ubat ni. pharmacist tu pun diam jek.
after check ubat semua aku pun blah.

ok. dis one - part nak komplen.
  • apa aku cakap semua dia taip kat komputer. - didnt show any concern! kalau setakat nak jadi typist baik tak payah jadi doc. atau lagi mudah - meh aku taip. aku taip lagi laju. i waited more than hour bukan just nak pastikan kau key in apa sakit aku.
  • nurse yang belambak beborak - biarpun ni klinik pakar at least respect patient. certain patient suka privasi. i mean - bile ramai sangat dalam bilik doc dia pun jadi tak selesa nak citer sakit dia. bubuh satu nurse pun ok jek. kat jb tu hospital sultanah aminah, satu doc satu nurse - ok jek. lembab sama jek mcm korang yang ade 2-3 nurse nih!
  • kau check perut aku - tak smpai 20 saat!! apa yang kau dapat dalam 20 saat! masa dia tekan perut aku tu aku bagitahu ade part yang sakit dia tekan. but again.. dia buat bodo.
  • ok.. kau google sakit aku dalam internet!!!! biar betul korang ni doc pakar! aku rase doc kat klinik swasta lagi meyakinkan. atau yanti lagi terer google dari korang! kalau setakat kau nak google... aku pun bley buat kat ofis. tak payah aku tunggu lama2.
  • then kau bagi ubat based dengan tekaan yang aku ni ada gastrik dan cirit birit. so.. bagi aku ubat gastrik dan ubat yang sama aku selalu beli kat farmasi dan apa yang doc lain penah prescribe kat aku. bukan ape... when klinik swasta refer aku kepada doc pakar, mean there sumthing that doc pakar can look thoroughly compared to them. but then when you do your job worst than them.. korang janganla jadi doc pakar! ubat2 tu ok kan aku buat masa tu je. bukan permanent treatment.
  • yang ni takde kene mengena dengan doc tapi pada pereka dalaman hospital atau architect yang reka hospital tu - kaunter kecik nak mampuih! if you expect hospital shud be less patient sebab tu kaunter kecik - im guess you're wrong! saiz dia mcm kaunter pertanyaan kat ofis aku tapi kau divide kepada 5 work place. sangat sempit. kaunter 1 tu dia letak sama sekali dengan kaunter pendaftaran farmasi. so.. leh imagine tak mcm mane kecik dan sempitnya kaunter tu.

pada aku kalau mentaliti doc dan nurse mcm yang aku komplen kat atas - tak kirela bapa banyak pun gomen spent utk tingkatkan kecekapan hospital - it means nothing.

mungkin aku yang naif tetapi pada aku doc adalah orang yang selfless. yang very concern kat patient dan menghargai setiap patient. berkhidmat untuk patient. tapi apa yang aku lihat tadi mcm - each patient is just an assigment. nothing more. kalau mcm tu sia2 jek belajar 7-8 tahun. entah.. maybe aku yang terlalu naif memandang doctor2. tapi setiap doctor - masa sebelum jadi doc akan cakap " saya nak jadi doktor sbb saya nak bantu orang ramai / saya nak selamatkan nyawa / touch people heart" tapi realitinya tak semua doktor buat mcm tu. pada aku keje doktor tu keje paling best. despite darah dengan semua pembedahan - keje doktor adalah keje yang sangat mempunyai human connection. keje yang kau bley rase puas dan rase gembira once kau tengok patient kau gembira, sihat. hmm.. bile pikir balik mungkin aku yang naif kot. atau aku blum jumpe lagi doc yang aku gambarkan tu.

anyway.. tamat sudah kisah komplen. sesiapa yang terasa - anggap jek ni satu kritikan untuk pembaikan di masa hadapan. sekian terima kasih.

Friday, July 10, 2009

F.r.o.m.T.h.i.s.M.o.m.e.n.t.O.n.

9 july - melepak di kelab tasik putrajaya bersama yanti, min, max, mila dan yoyol.
tujuan utama : untuk memastikan perjalanan majlis kahwin ayol ( lyla - 31st july, ayol - 8th august).
memula pun benda2 melawak jek yang kitaorg borakkan.
paling tak leh terima boleh bincang psl planning ayol untuk dapat anak.
statement min yang plg tak tahan - " kau um , aku tahula tak suka beranak. sbb tu tak nak dapat anak awal!" hmm.. first of all - ade ke orang suka beranak? orang suka ada anak. beranak?.. have to.
second of all - aku bukan tak suka anak sbb tu xnak dapat anak awal. cuba pada pandangan aku - early marriage is tough. nak adjust duduk berdua dah satu hal. then nak fikir pasal anak dah satu hal. so.. at least 1 year kene adjust + honeymoon year, then after that baru boleh fikirkan tentang anak.
anyway.. aku dah out of topic.
ok- majlis ayol.
aturcara majlis tentatifnya dah ade. org yang plg busy buat masa ni adalah - yanti, max dan ayol. semuanya sbb gimik majlis, band, lagu, dessert dan a few inquiry for orang dewan. kemudian min - untuk sitting arragement dan jemputan. Nana- (biarpun dia takde malam tu) dia kene memastikan perjalanan majlis. opps.. yanti nak corsage dipakaikan pd semua GENGS (girls only) dan hot pink hankerchief (guys only) pada malam 8 august tu.
mcm2 lagu kami dengar malam tu untuk decide apa lagu sesuai masa ayol dan lyla berarak masuk dalam dewan.
dan ade satu lagu yang aku dan yanti sangat suka. suka dan berharap dapat mainkan lagu ni untuk wedding masing2. since kami berdua tak tahu lagi kawen bile, so kami rela la nak sacrifice lagu feveret ni untuk majlis ayol.
dan aku attach lagu ni untuk korang tengok bait2 lirik dia. kalau nyanyi atau hayati lagu ni rasa mcm sayu. bukan sayu yang sedih tapi sayu yang - hmm.. xtau mcm mane nak describe perasaan tu.
anyway.. there's alot to do for weds ayol. just to remind everyone -GENGS that on 19 July shud be makan2 dan sesi perbincangan di rumah ayol. everyone kene ada. except linla. tapi everyone kene ada. lagi ramai lagi bagus. banyak idea dan banyak confirmation boleh buat. okai?

(I do swear that I'll always be there.
I'd give anything and everything and I will always care.
Through weakness and strength, happiness and sorrow,f
or better for worse, I will love you withevery beat of my heart.)
From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on
From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on
I give my hand to you with all my heart
Can't wait to live my life with you, can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you
From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on
You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you
From this moment as long as I live
I will love you,
I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment
I will love you as long as I live
From this moment on

Friday, July 3, 2009

i.t.s.j.u.l.y.

be honest with you - aku tak sedar pun skang dah july. terasa mcm cepat je masa berlalu. dalam tempoh 6 bulan ni aku masih sibuk dengan kerja sampaikan aku tak boleh nak recall apa yang terjadi dalam 6 bulan ini. macam 3/4 dari tempoh 6 bulan itu diisi dengan kerja dan caci maki aku pasal kerja aku. hehehe..
a lot of my friends married during that term anyway.
quite a few that single again. heheh
yet im still same-same. cuma caci maki dah agak berkurangan.
environment keje masih sama. aku suka je kerja aku cuma aku rasa if i have immediate boss its so much better!!
aku dah renew road tax. hmm.. kete aku pun dah setahun dah.
kebanyakan azam tahun baru aku tak tercapai - effect dek kerja yang berlambak. dan weekends yang hanya aku tahu - masuk ofis. (damn it!)
bottom is - there nothing i cant say about the last 6 months. because its been full with JOBS!

anyway.. masa aku kat jb aku sempat jumpa kawan baik, nana yang baru je kawen early Jun. dia masih sama. cuma kurus sket. obviously.. she's happy and im sooooo jealous. :P
dia suka buat apa yang dia kene buat skang - pagi pergi keje - balik rumah masak. weekend - kemas rumah, basuh baju, masak, tengok tv. husband dia keje weekend so.. dia tak de chance sangat nak kuar dating dengan husband dia. dan aku agak suprise sebab dia suka buat semua itu. ya.. ya.. u know i dont like be housewife. i just wondering why people cant maintain what they do before married? hmm.. i know i just being silly. mane ade orang boleh maintain. that s why they called responsiblity! yang penting aku happy tengok dia happy. finally she's happy!

im looking forward for next 6 months. mane tahu.. ade perubahan dalam personal life or at least dalam kerja.
(i just made mistake in my work - (dengan tidak sengaja) and i think my KP will kill me. opps..my boss will kill me first!)

daaa.. im off to kedah. again. :(

Thursday, June 25, 2009

b.a.l.i.k.k.a.m.p.u.n.g.

heheh..gembira sungguh hati saya bile nak balik kampung.
aku cuti 26 Jun sehingga 29 Jun 2009.
sebenarnya aku takdela nak cuti lama. tapi.. rindu sangat sama hakimi.
so.. aku mls cuti kejap2 jek.
aku tahu mesti ade anak buah aku yang tensi tgk bos dia cuti. aku pun br pas cuti aritu. on 17th June sbb aku uruskan urusan ptptn. plus aku ade balik awal sbb nak jumpe dengan mak aku.
tapi tak kisahla sbb aku rindu nak balik kampung.
bukan slalu bos aku nak bagi aku cuti dengan penuh baiknya. ye tak..

tapi.. yang pasti aku akan rindui mila sbb 30hb smpai 3 july dia maybe kene ke penang sbb ade mende ntah. so.. aku tak dpat jumpe dia if aku balik 29 June. plus .. masa 3 July aku plak kene pegi ke pulau sayak ade ceramah kursus induksi jabatan aku. nampaknye tunngu 10 Julai baru boleh nak dating lagi.

tapi kejap lagi dia smpai. kami nak pegi dating sekejap. dating before aku balik jb.
heheheh.. jangan jeles. daa..

Monday, June 22, 2009

a.r.r.a.g.e.m.e.n.t.s.

last sunday - takde aktiviti berfaedah sangat nak buat. memula plan nak pegi ke Uniten - untuk melihat karnival sukan moa. kununnye nak cheering untuk anak buah aku yang ade main netball, bowling dan badminton. tapi pagi2 didi ketuk pintu bilik aku - nak ajak ke kajang. teman dia cari butik pengantin. oleh kerana sian ngan kwn aku ni dan aku mmg suka tengok pakaian pengantin dan spesifiknya butik pengantin.. aku pun excited nak ikut.
kami berjaya sampai ke butik tu tanpa sesat. hehe.. jauh gile. berguna jugak direction yang ayol bagi pada didi dan map kat pamplet. tapi yang sadisnya baju didi nak tengok rupa2nya takde kat kajang. cuma ada kat shah alam jek. punyala jauh kami merayap. tapi baju kat kedai tu cantik2la. tak banyak yang aku dpat kutuk. :)
so.. kami plan pegi shah alam dalam kul 7.00 malam. iaitu after majlis penutup sukan KKLW dan after aku melepak dengan kwn2 aku kat UNITEN.
kami gerak dalam kul 750 malam sbb majlis didi abis lambat sket. dalam masa kurang dr 3 minit dia berjaya menukar pakaian baju batik dia ke pakaian yang lebih casual dan melakukan benda2 yang sepatutnya. :) dalam 8.15 malam kami smpaila di butik pengantin tu.
ramai gak orang dalam butik tu. sementara tunggu turn didi, aku usha baju pengantin yang didi dah pilih untuk ketiga2 majlis dia. sangat cantik. ade gak baju kurung cantik untuk buat nikah. didi dah rambang mata. heheheh..
budak yang jaga kedai tu sangat peramah dan agak matured untuk usia dia yang br 18 tahun.
dan dia gak banyak sedapkan hati didi dengan mengatakan didi terlalu awal untuk tempah baju nikah. :P
aku membantu didi decide untuk fashion baju nikah dia yang dia nak tempah kat butik tu. then.. pelamin. seriously pelamin dia pilih tu sangat cantik. simple. but sweet.
aku suka jek teman2 orang ni. ye..ye.. mesti ade yang kata, ko bile lagi um? heheh.. aku ni sudah semestinya lambat bagi. abah aku nak berkepit dengan dia lagi. dia tak nak kekurangan kasih sayang aku. hahahahah.. (ayat sedapkan ati). apa-apa pun biarpun aku jeles gak tengok didi prepare untuk wedding dia - tapi aku happy teman dia. tengok mcm mane dia prepare every details. huhu... bile la aku nak pening kepaala mcm didi? hahahah..
heheh.. kan best aku ade butik pengantin sendiri. :) aku dah ade kawan yang jadi tukang jahit. aku ade kakak yang business minded. so.. cari modal, bukak bisnes. menarik.menarik.

okla.. ade meeting. chow.. daaaa...

Thursday, June 18, 2009

s.i.t.i.

girlfriend : Awak tahu tak semua bestfriend saya nama siti kecuali sorang?
boyfriend : ye ke?
girlfriend : haah. nor fauzana, siti salipah, siti halijah, siti khatijah. Pastu ade siti aminah. semua
dah kawen kecuali Min.
Boyfriend : eh ada lagi. bestfriend awak siti nur mila?
girlfriend : eh.. lupela.. :P

Saturday, June 6, 2009

o.l.d.e.r.

am i getting older?
newsflash.yes um you're getting older dear!
am i look older?
uwaaaaa... afraid to hear the answer.
someome told me - i looked like i'm 28 years old.
is it true? owh.. pls. you dont have to respond.

sometimes when i looked myself at the mirror - im questioning myself.
do you happy for 26 years you live (almost 26!)?
have you achieve what you dream for? (or at least you be on the right track?)
how do you look yourself 10 years from now?20 years? (except for wrinkles?!)

i'm getting older but yet -
i still far from what i've dream for (far from the track as well!).
i'm happy but not happy enuf.
sometimes i can't let go the 'PAST'.
i still not sure the purpose of my existance.
i still can't / don't do what i always want to. (7 things i shud do before i die)
i'm lost!

so.. look i am today.. i feel shame with myself.
there a lot things i want to improve and change but ...i still like the 'old umliyana' !
im 26 - i feel young but i'm not that young ( people say - you look mature compare with your age!)
im 26 - still wondering what shud i do with mylife.

comfusing.

Monday, June 1, 2009

i.d.e.a.

ok. arini aku nak mendapatkan idea korang. hopefully very bernas.
aku dah boring spent wiken dengan bf aku. bukan boring dengan dia. jangan salah sangka k?
why shud bored be with someone i love?
aku boring sbb hujung minggu je kami mesti kekontangan idea nak pegi mana.
yg every week kami buat - makan, tgk wayang, tgk dvd hmm.. window shopping.
kdg2 tu setakat jenjalan kat putrajaya. (saat plg boooooring utk aku)
last wiken plan nak pegi naik train ke johor.
pegi 29 malam dan balik 30hb malam.
tapi.. train penuh. masalah gak.
then end up pegi pavillion wat movie marathon.
korang ade idea tak? idea yang benar2 bernas tau.
but u have to know about me - aku bukan outdoor person. i mean pegi mount climbing ke jungle traking ke.. reallly not my thing okeh.
bukan ape.. now we're facing difficult issue and times.
sometimes i hope there something i hope to look forward besides all the problems and issue that try to take our relationship away. i just hope something exciting.. something new.
so.. ade idea bernas kah??

Friday, May 29, 2009

s.p.e.a.k.u.p.

arini aku ade meeting bahagian.
aku paaaaling boring pegi meeting. kalau berkait dengan kerja aku.. maybe aku akan bertahanla juga. tapi kalau meeting psl bende lain.. aku rase mcm nak cabut je. but then aku akan jadikan meeting tu as platform untuk aku belajar pasal ikan. okla. aku jaga kewangan. memang tak tahula istilah2 perikanan ni. so.. pegawai2 dan pengarah2 bahagian lain tu akan ku jadikan sumber rujukan.
anyway.. td meeting aku expect worst from there. i mean worst screaming i would ever heard from my boss. fortunately - he's cool today. dia marah dengan cara yang sangat berlapik. sebelum meeting tu aku siap dah berniat dalam hati yang aku tak kan melawan dis time around. dan aku berjaya! hahah..
anyway tu bukan tajuk utama aku.
aku rasa aku ade satu habitla. bile bab kerja kan aku tak boleh cuba diam dari berbidas dengan orang lain expecially bos aku bile aku rase ape yang dia ketengahkan tu salah. sometimes he can be mad on something yang obviously bukan salah sesape. dia tak nak selidiki sesuatu.. bile dapat aduan jek terus mengamuk. seriously penat tau. tapi.. bile fakta atau argument yang bos aku cube hentam aku dan aku tak pasti tentangnya heheh.. tahu plak aku diam.
dan bile aku tengok orang lain (not refer to anyone) boleh je yes bos. baik bos. ade plak sebenarnya tak suke pun bos dia tapi bile depan bos, pijak semut pun tak mati. cakap pun mcm tengah nyanyi lagu dongdang sayang.
aku jadi pelik. kadang2 aku tertanya perlu aku jadi mcm tu? seriously bile waktu normal (i mean without discussed any issue) aku mmg mcm nila. sopan sket jek dr cakap dengan kawan.heheh.. i'm not proud saying this kind of things but this is me.
aku jenis kalau dah tahu salah dan beri impak pada kerja aku.. i refuse to say yes boss. sbb tu kadang2 orang negeri cakap aku garang biarpun kalau dorang duk kat ofis ni dengan aku.. jarang jek dengar aku mengamuk. bile aku bad mood dengan kerja aku prefer tak cakap tapi muka aku serius gilela. anak buah aku semua takut la nak wat lawak bodo ngan aku masa tu. anyway.. back to main topic.. kenapa aku tak leh jek nak yes boss. bile ade je keraguan aku mesti speak up. aku sedar sometimes ade bagusnya jadi mcm tu. tapi sometimes orang yang tak kenal aku akan cakap 'berani plak dia lawan ckp bos dia'. tak pun akan ckp ' dia ni selamba jek ckp ngan bos mcm tu'.
mcm meeting pagi tadi im quite impressed with myself when i let my bos hentam and i just remain silent.
biarpun dalam buku aku berbaris-baris aku tulis semua benda yang aku harap aku dapat ckp saat tu. heheheh..

Sunday, May 24, 2009

is it true?

"..luving sum1 who can't luv u back is like bein' 50-50 comatosed in a hospital..comfortably lyin' but unconsciously bleedin'..soundly sleepin' but silently hurtin'..continously breathin'..yet slowly DYIN'..!!"

* taken from bulletin board friendster

my friend ask me :
" if i have some trust issue with my boyfriend - is it bad? he's nice but somehow i can't trust him completely. shud i re-consider him as my future husband?"

Wednesday, May 20, 2009

b.o.o.k.s.d.a.y.

ok. last week i spent only rm32 for 4 books. hmm.. ni yg best bile jualan gudang buku. big bad wolf.
my interest mainly pada buku - self help, buku mitch albom dan nicholas spark.
buku self help banyak tapi rasenya takde yang dpt membantu aku sangat. :P
buku mitch albom dan nicholas spark - hmm.. takde!
so.. aku try tuko selera.
aku jumpe 4 buku - tak tahula best ke tak. tapi aku try jek.
aku try jadi mcm yanti dengan min. baca buku yang berat2, thriller sket, romance mcm twilight pastu mcm dramatic sket tapi aku tak boleh la. otak aku tak leh generate bende2 berat ni. automatic aku bosan. :P
ni buku2 yang aku beli :


any way you want me - lucy diamond

i wish someone were waiting for me somewhere - anna gavalda

because of you - melissa hill


man of my dreams - curtis sittenfeld
Then aku ingat nak beli novel - night in the rodanthe by nicholas spark. aku tgk dvd tapi aku bet in novel its soo much better. ending dia sedih eventhough dia try nak buat jadi inspiring. mesti ade orang mati atau sakit at the end of the story. hmm.. sadis. :( sorry. tapi aku biase nak baca buku yang menceriakan je. hopefully 4 buku aku beli kat atas ni tak mengecewakan. sebab aku betul2 try nak kuar dr kepompong buku yang biase aku baca.
p/s : aku dah tgk citer i love you, man! menarik sangat. sila la pegi tengok. dan aku suka citer he's just not that into you biarpun yanti bagi 3 bintang jek. :)

Thursday, May 14, 2009

u.m.i.s.a.y.e.


baru berkesempatan nak menulis sesuatu tentang umi saya.

umi saya biase jek. dia berisi sket, rendah sket.
umi saya menjadi surirumah sejak saya kecik. dia pernah bekerja tapi xtahula sejak bile dia behenti keje.
umi saya sangat simple. dia tak tahu melawa sangat. dia tak reti demand pape yang cantik utk diri dia.
sebab perangai dia yang tak demand, umi cuma ade sket je barang kemas. itu pun arwah atuk punya, abah penah bagi 1 dan najmi bagi umi masa arijadi dia.
umi saya decent. konvensional dan tradisional. dia takdela mcm mak2 moden.
dia bergaya mcm biasa. sikap pun mcm biasa.
dia still tak suka aku pegi konsert atau aku bersikap brutal tapi dia akan layankan juga anak dia.
dia layan je kerenah anak dia sampai kami besar.
even skang, kalau dia tak setuju apa kami buat
dia akan tegur dan cuba faham.
paaaling best pasal umi bab makan. kalau dia tahu anak dia nak balik dia akan berusaha sediakan makanan yang anak dia suka. kalau sampai semua balik, dia akan sediakan semua jenis makanan ikut kesukaan anak2 dia yang balik dari KL supaya semua orang merasa air tangan dia. supaya dia be fair. paaaling best, umi akan tunggu anak2 dia sampai umah. mcm abang aku dgn akak aku suka balik tgh malam dr kl so.. pagi2 br smpai jb.
so umi akan ready tido kat hall supaya dia dengar anak dia dah smpai. dia panaskan lauk siap2 malam tu, masak nasi lebih malam tu sbb dia takut kami lapar bile sampai. dia akan siap2 hidang. soo.. kalau smpai kul 3 atau 4 pagi pun makanan dah ade atas meja. nak tak nak kene makan sbb umi bersusah payah siapkan. kalau aku balik sorang je dia akan suruh abah aku atau wafi belikan aku nasi ambang sbb dia tahu aku sangat sukakan nasi ambang. dan kalau aku nak balik kl semula dia akan tapaukan makanan yang aku suka. dan dia akan tapaukan untuk kakak aku sekali.
masa aku kat asrama, tiap2 minggu dia datang bwk makanan untuk aku. kalau abah takde kat jb mase tu dia akan mintak tolong jiran atau amek teksi untuk datang gak asrama bawakkan makanan. mase umi ngan abah pegi haji, mase tula rase rindu sangat. boleh cakap tiap2 minggu nangis rindukan dorang.
umi paaaaling suka barang perhiasan rumah atau peralatan dapur. periuk cantikla.. kuali yang berkualiti la.. perabot barula. dia tak kisah pun psl diri dia. yang penting dia tengok umah dan dapur ada kelengkapan yang dia suka.
kalau belikan umi kain untuk dia buat baju.. janganla bagi dia pilih. nanti dia pilih sesimple yang boleh atau nampak dia makin tua. so.. dia sangat suka kalau aku belikan dia kain. sbb aku suka carikan dia kain yang dia nampak muda. hehehhe...
selama 26 tahun umi jaga aku tak penah aku rase kekurangan kasih sayang. dia tunjuk rasa sayang dia dengan cara yang lain. even dia tak suka apa aku buat dia sebolehnya akan back up aku depan abah.
setiap kali salam tangan umi.. hmm.. terasa dia makin tua. dan hati mesti sayu jek.rase takut mesti ada. takut mampu ke jaga umi mcm umi jaga aku. sempat tak balas semua jasa umi aku. so aku sebolehnya akan ingatkan umi makan ubat. sbb dia ada darah tinggi. dia selalu tak sihat. dulu dia penah masuk hospital 4 hari. nasib baik aku tak keje lagi mase tu, so aku yang jaga dia kat hospital. sebenarnya aku nak keje kat jb sbb aku nak tengok umi ngan abah depan mata aku. tapi tula.. bukan sng nak mintak tukar. so, aku pastikan at least sekali sebulan aku balik jb. tengok umi kita selagi dia ada depan mata.
untuk orang lain.. aku faham semua orang sayang mak dia. tapi tak semua rajin tunjukkan kasih sayang tu. bagi duit je is meaningless. tak nak bile kehilangan baru kita terkapai.

anyway.. to all moms, happy mother'sa day!

Saturday, May 9, 2009

k.e.l.i.r.u.

dah 2 minggu personal life mcm kucar kacir sket. (anda boleh tgk entri sblm ini).
dan ianya masih ditakuk lama. dan tak tahu nak buat ape. rasenya dah abis solutions.
dalam kedegilan aku - aku masih tak boleh membuat keputusan tanpa menghiraukan orang lain. dalam kedegilan aku, hati aku masih percaya - my life is nothing without his blessing. kerana aku dididik percaya begitu. mcm mase aku belajar kat uitm - org semua tak percaya kenapa aku yang sengal dan blur ni boleh dpt anugerah dekan tiap2 tahun, first class and bla2.. bukan sbb aku rajin sangat. bukan sbb aku pandai sangat. tapi sbb doa parents aku buat aku berjaya. so.. same things goes with my choices in life. without their blessing - im nothing.
so.. hati aku keliru. dah cuba bincang dengan baik. turn out jadi haru biru. biarpun dia marah tapi dia mcm aku. marah hanya sekali je. lepas tu ok dah. tak sampai 3 jam kami dah ok balik. mcm takde isu antara kami. then kami jadi biase. borak2 bende ngarut, lunch sama2.. breakfast sama2.. ajak pegi bercuti and so on..
tapi tahu.. sekiranya hal tu diungkit lagi, dan dia masih berkeras kami akan bertekak lagi.
sampai satu tahap hati aku berbelah bagi. antara survive dan weakness. either fight or give up. antara kuat dan menjadi letih.
tapi.. dalam kekeliruan ini.. hati terdetik tertanya - berbaloi kah?

p/s : special thanks to babat. always try to understand and give new perspective.. :)

* pics by fotosearch

Saturday, May 2, 2009

w.a.i.t.a.n.d.w.a.i.t.a.g.a.i.n.

sometimes when we out of plan or we were out of idea - we tend to wait and see.
most people have done it before.
afraid to make any drastic or any big decision - we tend to lay back and said 'wait and see'.
it seems like we don't have any back up plan or any concrete movement to do next.
marriage is not small or tiny little things.
marriage is big. its big enuf to reminds us that we have to be prepared. well prepared.
but what if the obstacle that came is too big for us to ignore?
we had prepared everything but its still come and we dont know what to do.
because we seems out of solutions.
and we back to basic things - we wait and see.
after a year - we tried again. and the obstacle still coming in our way.
by right - we already have back up plan. but suprisingly - we dont. we dont want to give up but we dont have back up. (anyway - who the idiot do that??)
at certain time - we think of giving things up. we not married. we dont have any commitment that we shud commited.- so, there is shud be no problem for us to give up.
but - we can't.we can't give up. we want to stay together. but yet we still got no plans. Again.
so AGAIN - we wait and wait and wait again. hoping for the best.
any idea that might help? pls.. give a real idea. (we tired expect all jokes ideas!)


w.r.o.n.g.a.d.v.i.c.e.

did u ever consier that you might give other people wrong advice?
one friend ask you for your opinion, instead an opinion you actually gave her an advice?
there is one straight line that differentiate opinion and advice.
and you will say.. you can advise but the call is hers. but did you ever thought that every advice gives certain influence in decision making. is like you put a small portion a cherry on the cake - you might make it look good and presentable but the taste - could be different to different people.
after a hundred times thoughts i'm doing - i think i'd gave my friend an advice instead of different perspective she want to hear. and her decision actually - guided from my advice. what am i doing??
what if her decision isn't a good or is bad decision?
what if my advice actually turn her life upside down?
what if things ain't getting any better?
my life not full of good things you know. i'm myself not really good in handling relationship. and of course i'm still in learning process. why shud i gave other people an advice? an advice that made her life change. and if things don't worked out as what me and her expect.. what shud i do?? felt guilty the rest of my life?
why can't i just gave an opinion.. just opinion. nothing more. so at the end of the day i can say - the call is hers. i just gave my opinion. :(


Friday, April 17, 2009

s.w.e.e.t.

baru balik dr n.9 semalam. siap migraine. sbb aku sesat kat jelebu. tips: never ever sesat kat jelebu. horror. jalan dia horror gile!
before that - aku mengalami kemurungan dan kemarahan yang amat sangat. kenapa?
malas nak citer. tapi ade yg sweet berlaku.
selasa - aku br dapat tahu mesyuarat bajet aku diawalkan. terus aku kemurungan smpai ari jumaat. rase nak nangis jek. then petang tu min mengingatkan aku yang ade pasar malam. aku kembali ceria. aku suka pasar malam. bukan aku beli makanan banyak pun.. aku cume suka jalan2 tengok makanan. mcm2 orang jual. best. before that aku pegi ke maybank. dalam walet tinggal rm 3.50 jek beb. esok nak pegi n.9.. at least kenela kuarkan duit. dah siap parking- dah diri depan mesin atm baru sedar yang kad atm aku hilang!huhuhuhu.. sedih. terus kemurungan lagi. tak dpt pegi p. malam. huhuhuhu..
sampai rumah memang bad moodla. meluahkan rase bodoh dan sengalnye kat didi ngan sue. mila? entah. rase mcm dia tanya soklan kurang menarik je dia kene marah. instead dia marah aku balik, dia buat bende sweet.
dia drive dr gombak, belikan aku mcd tapau (dia ckp kalau dia belikan benda berat lama dia kene tunggu) dan dia bagi aku nafkah. hheheh.. bagi sumbanganla.biarpun aku yakin aku leh survive dengan rm3 (pg n.9 free, makan kat sana free) he insisted nak bagi gak. sbb aku tak leh wat kad atm baru smpaila hari jumaat. so.. dia risau anything happen aku takde cash.
hmm.. cumel jek ape dia buat. dia datang bg makanan dan nafkah then dia terus je balik. dia tak nak lambat. yela dr gombak ke equine tu mcm2 jem dia kene rempuh. pape pun dia sangat cumel. :)
so.. even aku rase that day hidup aku sucks - he seems the one who make me relieved. make me said 'nasib baik ade mila!'. :)

awak..luv you!

Tuesday, April 14, 2009

b.e.b.e.l.

aku memula cuba cari entry menarik untuk aku bubuh dalam ni. then - xde yang menarik untuk diceritakan sebab mood aku menjelang petang ni menjadi sangat haram. kunun nak pegi mengadu kat sherry tapi end up aku mendengar gossip2. hmm.. kesian plak aku rasenya. hahaha.. kesian pada diri sendiri. so pathetic.

bile aku menaip depan pc ni aku nak citerkan pasal movie yang aku tengok last week - confession of shopoholic dan he's just not that into you. tapi after few statements i made aku jadi blur. dan akhirnya aku penat sendiri.
so..aku mengarut jekla kat sini.

okla. i will be at negeri sembilan for two days.
nothing special. just APC.
and i'm tired with all of this.


Wednesday, April 8, 2009

c.h.r.i.s.t.i.n.a.

l.e.l.a.k.i.


nak menceritakan satu insiden pada arini.
insiden yang lucu dan cumel.

aku pegi makan kat bangi dengan ofismate aku.
kami kuar agak tepat kul 1 tengahari so tempat tu belum sesak lagi. penuh tapi tak sesak.
sedang sedap kami melantak smbil berborak, tetibe datang one guy ni.
dia memang dr tadi usha meja makan kitaorang. dia sorang je.
duduk sebelah aku.
tanye kami asal dari mane.
memula kami jawab jekla.
tetibe dia cakap nak berkenalan.
kwn aku fara tanye la - nak kenal dengan sape? ade 3 orang ni.
dia ckp nak kenal dengan yang baju hijau.
he meant fara la.
aku tahan2 gelak dah.
fara cakapla yang dia dh kawen.
then guy tu cakap, ye ke. nampak tak pakai cincin pun.
he thought fara could be single.
tapi dia ckpla, its ok. at least dia cakap. selagi dia tak tanya dia takkan puas hati.
aku tak smpai ati tengok muka guy tu.
sbb aku rase dia ade courage yang sangat.. (hmm.. ape perkataan yang sesuai) untuk datang kat meja yang 3 pompuan duduk, dan menyuarakan hasrat dia.
dia siap cakap yang dia sebenarnya nak cari calon isteri.
aku nak promote noriah kat dia tapi - aku still rase mcm tak leh nak tengok muka guy tu sbb mcm kesian. :)
then, dia blah.
kami terdiam jap before gelak.
gelak bukan sebab nak gelakkan mamat tu.
gelak sebab kitaorg terkedu.
mcm dalam novel.
laki yang nampak gentleman, baik dan dengan beraninya confront pompuan yang dia suka (even dia tak kenal pompuan tu) untuk berkenalan. dia siap tinggalkan kad dia.
mcm dalam novel. which before dis aku agak percaya lelaki mcm tu cume ade dalam novel.
seriously!
aku penah jumpe lelaki yang dengan beraninya buat mcm tu TAPI sbb dia ade kawan2 dia yang encourage dia.
but this guy - dia sorang je. takde kawan makan dengan dia atau kwn2 yang encourage dia dan dia dengan beraninya datang approach.
suprise. this kind of guy actually exist!
papepun.. respekla sbb lelaki ni berani.
maybe kalau pompuan tu duk sorang, then dia kind guy datang untuk berkenalan, pompuan tu akan rase lelaki tu menakutkan. :)
tapi sbb dia approach sorang gadis yang sdg melepak dgn kwn2 dia - agak beranila. dan tak menakutkan sangatla. :)

heheh.. ok. daaa..

*pic by flickr





Tuesday, April 7, 2009

p.r.o.b.l.e.m.

aku ade masalah.
xdela berat cume masalah je.
sewa umah aku rm600.
api air - rm20.
biasenya sorang byr - rm220.
then, masalah datang. sue nak kawen. 2 months from now dia nak duk kuarters biarpun dia sebenarnya akan kawen tahun depan.
ok. so aku ngan didi ade masalah.
kami suke umah skang tapi tak mampu nak byr kalau kami duk berdua.
so decide nak duk kuarters.
aku xnak gune nama aku untuk apply kuarters sbb aku tak berhajat nak duk kuarters lama2. even kalau aku kawen aku xnak duk kuarters.
didi tak nak apply kuarters sbb dia pun xberhajat nak duk kuarters lama2 sbb kalau dia kawen dia tak nak duk kuarters pun.
then there comes min. nampak mcm dia penyelesai masalah.
cume masalahnye min pun xkonfiden nak kuar dr umah sewa dia skang.
kalau dia nak kuar pun dia make sure kuarters yg dia dapat - besar dan berbaloi untuk dipotong gaji rm400. (byk gile dia potong!)
berbalik kepada masalah asal - siape yg nak apply kuarters.
memangla aku for sure takkan kawen tahun ni. tapi kalau aku nak kawen pun aku xnak duk kuarters.
masalah betulla.
tapi mcm aku xde option lain.
aku nak tumpang umah kakak aku in case anything happens tak boleh. sbb umah kakak aku dh penuh.
so.. mcm aku mmg takde option.
aku mcm kene apply kuarters. hmm.. tapi...

anyway.. ade sesape nak duk umah sewa dengan aku tak? :(