Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 30, 2008

~

arini aku betul2 tak tahu ape tajuk sesuai untuk dijadikan entry aku.
tapi aku melalui hari membuhsankan arini.
memula meeting MBJ. aku tak penah masuk MBJ Jabatan sebelum ini.
tapi.. aku tahu ape aku nak expect.
heheh.. berdasarkan citer2 member aku jugakle.
tapi MBJ tadi agak boring. takde apa yang hangat untuk diperkatakan.
pulak tu aku sangat jeles bile mila cuti lama gile.
hmm.. tengokla nanti. aku cuti seminggu mase chinese new year. mase tu jgn ade sesape pun ckp lagi - cuti dibekukan ke ape ke. huhuhu..
mood aku plak arini tak berapa cumel.
adela sebab2nya yang aku mls nak share.

anyway.. semalam best. aku pegi buat hair treatment. mcm best plak tu.
rambut aku mcm kene rebonding. best gak.
tapi sbb rambut aku jenis nipis.. very fine hair stylist tu ckp.. rebonding buat rambut aku makin nampak sket dan nipis.
aku potong sket rambut aku. aku nak potong lagi pendek tapi mls nak tengok plus dgr mila terkejut. :)
heheheh..
tapi aku mcm bercadang nak buat rebonding. ok tak? yela nak kaler rambut tak boleh.
hehehe.. then aku nak potong rambut betul2. i mean betul2 pendek ke.. pendek yang boleh didefinasikan sebagai panjang jugak ke. yg penting biar hati puas. :)

huhuhu.. tensinya ngan keje. !!

Friday, December 26, 2008

T.P.M.

aku kan berangan2 nak sambung belajar. amek master. kalau ade rezeki nak sambung amek Phd.
Then.. ahad lepas. kawan baik aku suh aku tengok surat khabar.
ada advertisement untuk Skim Tenaga Pengajar Muda. (TPM).
i waited for this so long.
mase aku grade, TPM hanya ditawarkan untuk sape nak smbung PhD sahaja.
then when min grade, dia dah buka pada sesape nak amek masters. tapi mase tu mak aku tak sihat. so aku batalkan niat aku nak smbung Masters.
skang.. ade lagi tawarannya.
aku betul2 nak apply.
aku tak kisah consequence nya. aku just nak smbung belajar.

aku dah teliti dah. ade 5 bidang yang aku berminat.
1 - International Trade Environment
2 - Money market and Treasury management
3 - Industrial Economics & Organizations / Monetary / Financial Economics
4 - Corporate Finance-Mergers & Acquisition, bancruptcy
5 - Investment analysis & Portfolio management / Technical Analysis, Fixed Income Securities.

Bidang yang aku akan utamakan adalah no 3 dan 5. hmm.. 2 pun menarik.
tak kisahla.
yang penting aku kene apply. kalau tak dapat tak pe. at least aku dah try.
aku tak nak aku asik terfikir kenapa aku tak apply? what happen if aku apply then aku dapat?
so.. dapat tak dapat belakang cerita.

opps.. lupe. arini aku masuk opis.
jalan sangat lengang.
aku kuar umah 8.10 pun aku sempat smpai opis before 8.30 am.
heheh.. bercuti-cutila wahai gomen servant.
aku pun senang nak pegi keje...hehehe
sue dan dids takde.
dorang pegi bercuti2 mesia.
serunuk kan?? ble la saye nak bercuti plak.

okla.got to go.
daaa..



Friday, December 19, 2008

m.e.m.o.r.y.l.a.n.e.

jap lagi aku ada meeting.
aku amek kesempatan nak update blog ni.
15 Disember - 17 Disember aku stay kat shah alam sbb ada kursus.
boring gile kursus tu. tapi takpelah. at least ade gak aku pegi kursus tahun ni. hahahaha
anyway.. 17 Dis - after setel check out semua aku pg Uitm utk dapatkan signature pen.pendaftar. pasal ptptn.
then aku amek peluang jugakla jalan2 dalam UiTM tu.
hmm.. ada bangunan yang dah berubah. ada gak remain sama. (especially faculty aku).
how i missed all those years!
bersengkang mata study malam2.
jalan2 dalam UiTM mase bosan2.
melepak kat dataran cendekia.. malam2.
curi2 study kat fakulti engineering.
bergaduh dgn mamat kat kolej perindu.
melepak kat marry brown.. (use to be marry brown kat kolej cempaka kenanga)
curi2 masuk kolej melati malam2.. sebab tak nak kene saman masuk lambat.
lepak kat bilik TV tgk akademi fantasia.
lepak kat library smpai kul 12 malam setiap kali musim exam.
dating kat library.
melepak bilik cik ita setiap kali buhsan ngan kelas.
makan roti canai sedap.

hmm.. mak ai. rase diri sendiri dah tua.
selama 3 tahun tinggalkan UiTM apa yang aku dh capai dalam life aku?
yep.. i do achieved something. but its aint enough.
i need something more. :)


Thursday, December 18, 2008

i.t.s.t.w.o.y.e.a.r.s.

Its been two years bebeh i'm ini civil services.
quite surprised that I'm survived. and I'm still here.
heheh..
survived despite all the hate-ness , tired-ness, give up -ness, happy-ness, all the messes. :)
maybe aku begitu marah dgn job aku tapi aku sibuk which akhirnya buat aku lupe betapa aku sgt tak suke masuk gomen. :) pelik kan?
tapi aku tahu. aku boleh lalui semua ini. in fact aku akan lalui dengan gaya. :P
at least i had the job.
at least dalam economy yg sangat tak menentu ni aku tak yah risau pasal unproductive kilang, atau psl gaji kene potong even worst lay offs. betul kan?
so.. aku harap aku akan survived for next 30 years ahead. survived with style bebeh!
survived with success. :)
but at the same time, i will make sure i pursue my studies in field which i love. being fairla dengan diri sendiri beb. selama aku keje gomen aku try puaskan hati org lain. so.. smbung belajar adalah satu2nya yg boleh puaskan hati aku. :)

friends.. happy anniversary in civil service.
hope u enjoy. :)


t.a.g.g.e.d.b.y.a.a.a.t.i.again!

1. Do you think you are HOT?
yep.i'm very HOT rite now. geramnye!!

2. Upload you fav pic.
adda weds. 3. Why do you like this picture?
dah lama tak gelak hepi mcm ni!

4. When was the last time u ate pizza?
hmm.. hmm.. hmm lagi.. lame dah!

5. The last song u listen to?
Dancing in the moonlite - just miss it!


6. What are you doing right now besides this?
keje.keje.dan keje.

7. What name u prefer besides yours?
nothing.just um.

8. People I tag:- the disease ends here.


Thursday, December 11, 2008

h.a.r.i.k.u.a.l.i.t.i.

arini aku sangat mls nak masuk opis.
aku tiba dr jb pagi tadi. so.. aku tido penuh kusyuk where aku bgn tido kul 9 pagi.
kalau ikut hati nurani aku ni.. jgn harapla aku nak masuk opis. dan setelah aku pertimbangkan, aku takde pape meeting pun arini.
so.. aku berlengah2la ke opis. aku pg isi minyak dulu. cek angin tayar.
then ex-kpp aku kol.. aku tak perasan..so tak jawap.
then aku msg dia.. nape cik lis?
cik lis - takde ape. nak tanya je, um kat mane? breakfast tak smpai lagi.
aku reply - breakfast? breakfast ape? (kalau ikut ati aku.. apehal lak minum pagi tanye aku.bukan pentadbiran ke handle?)
cik lilis - untuk hari Q la.
tergamam. HARI Q!!.. sungguh aku lupa. aku dahla ketua AJK makan makan. uwaaa!!! kenapa nih um??? sangat2 lupa pasal hari Q.
bile aku smpai terus aku cek.. rupanya dah smpai makan2 semua.
fuh! lega!!
buat aku gelabah jek cik lis nih!

kesimpulannya - sikap pentingkan diri aku hampir menyebabkan majlis tak jadi. actually jadi cuma ada cacat celanya. hmm.. takde alasan untuk kesengalan aku ni. dahla kat opis keje banyak. aku tak turun pun dr pagi smpai petang. tak berkesempatan.

rase sedih gak bila jadi org yang sgt tak bertanggungjawab ni. :(

Wednesday, December 10, 2008

p.i.l.i.h.a.n.

raya aidiladha semalam.takde bezanya dengan aku.
tapi arini, aku amek peluang untuk melawat umah makcik aku. mase raya puasa dulu aku tak sempat nak jenguk dia. so amek peluang la nak ziarah dia. dia bukan sihat sangat. takleh jalan dah.
aku ade satu kelemahan bile pegi umah sedara mara. ejen pencari jodoh. hmm.. syed ahmad pun ckp benda yang sama ngan aku. yang dia pun ade ejen sendiri. hmm.. aku lemau betulla.
bile makcik aku tanya aku ni dh berpunya ke belum.. aku tepaksa la ckp tidak. kalau aku ckp iya, kompem abah aku ngamuk. yela.. sejak bile plak aku approve mila tu?? - maybe ayat yang dia akan keluarkan bile dia dapat tahu. so.. dengan niat tak nak membelakangkan dia, aku pun cakap aku still single. takde calon.
tapi silapnye bile ckp mcm tu.. mula muka mereka berseri2 nak kenenkan aku dgn lelaki yang dia suka. yela.. makcik aku tu dah takde anak dara yang boleh nak kenenkan dengan mamat tu. hmm.. dorang ckp mamat tu doktor. dia tolong makcik aku fisioterapi. tak kisahla dia sesape. waktu2 mcm ni kalau bagi aku awal ashari pun aku tak nak. eh.. ye ke?? takla aku tarik balik statement bab awal ashari tu.aku memang lemau nak layan bab2 ni. so.. aku diamla sepanjang promosi yang dilakukan oleh agen terbabit.
statement paaaaaaling lemah aku dgr - dah tak jadi dengan syed yang dulu kene dapat yang syed jugakla skang ni. hmm.. setakat nama syed. aku leh je suh mila tukar nama dia. syed mila.ehh.. salah. syed mohd fahmi. mak ai sedap siut. ok..mila tuko nama skang! hahahahah...
bile aku pk2 balik.. abah aku tu kalau dia kenal mila, kompem dia suka mila. dia suka je mamat konversional mcm boifren aku tu. plak tu dia akan pk - dia ade geng nak pegi handle waktu korban lembu tu. abah aku ni aktif bab2 ni. pagi2 raya korban dia yang beriya kejut seme orang ikut dia pegi sembelih lembu tapi haraammmm seme anak dia nak ikut. heheheh..pendek kata kalau dia tak kisah bab syed2 ni.. mila tu calon menantu yang dia akan pilihkan untuk aku.kompem! aku ni nak jek guna hujah2 tu untuk mempertahankan mila tu.. tapi telinga abah mcm kuar bunga bile dgr citer ape yang jd kat umah makcik aku tengah hari tu. spoil jekkk!so.. semua hujah aku tu mcm ala2.. kene tiup angin je. hmm.. apela ayah aku ni kan. untung gak yang anak dia pilih tu bujang. buatnye duda ade anak atau laki orang.. tak tahula ape jd kat abah aku. eh.. tak tahu gak ape jadi kat aku. hahahahha
pendek kata.. aku rase mcm makin lambat jek aku ngan mila ni nak tunang. kawen ape tah lagi.
umur 25 tahun beb. biarpun org kata muda lagi.. pada aku, everyone has their own planning. aku plan nak kawen umur 25. so.. if tahun ni tak menjadi at least aku dapat tahun depan. kan???lagipun zaman poyer2 aku, zaman2 flirting, zaman aku keep searching dah berlalu. aku dah penat nak mencari. ape yg ade depan mata ni dh cukup baik dan perfect untuk aku. takde sebab untuk aku "keep looking".yg penting dia terima aku dan sayang aku. :)

hmm.. tapi tula,tak semua benda senang. ade orang ikut jek flow dia. takde rintangan.
ade org memang terpaksa merempuh mcm2.
semua tu takdir. yang penting mcm mane kite berdepan dengan rintangan2 tu.
yg penting.. korang doala yg baik2 utk aku k? dan aku pun akan doa sama. semuga cita2 ejen aku tu terbengkalai. hehehehe...

ok.got to go. daaaa..

Tuesday, December 9, 2008

r.a.y.a.a.n.d.r.e.l.a.x.

finally dapatla aku beraya dan berelax ni johor bahru.
lega rasanya dapat balik kg tanpa memikirkan hal keje. yeke tak pk? hmm..
aku balik jb ari ahad. jumaat tu aku bertungkus lumus siapkan keje kat opis dengan tak berapa ikhlasnya sampai kul 12 tgh malam. mila temankan aku stay back smpai kul 12. sian dia. tp dia dah buat opis aku mcm dia punye. sementara aku buat keje.. dia tgk tv. citer walking tall.
supposely sabtu.. nak pegi picnic. aku dh imagine yang aku dapat merilekskan diri aku di air terjun atau sungai atau pape pun. sbb aku tahu.. the first thing i need is a break!! tapi without knowing why.. kami tak jadi pegi picnic.
rabu aku drive perak dgn staf a.k.a. kwn aku, noriah ke ipoh sbb aku ade meeting kamis tu.
kami bwk 2 laptop just nak menyudahkan keje kami. which aku smpai kul 6. kul 8 kuar mkn smpai kul 10 lbh sket. then buat keje smpai kul 2 pagi. 2 pagi beb!!! kamis tu before 8 aku bangun. noriah kejut aku subuh pun.. harammmm aku bangun!!!!
then jumaat masuk opis. setengah hari diabiskan dengan meeting. after that diabiskan dengan menyetelkan keje orang lain. then kul 5 br sempat buat keje sendiri yang terbengkalai. uwwaaaaa!! tolong!!
tapi this week pun.. ade yang manisnye. didi di promotekan jadi pegawai khas KSU. penat dia dibahankan oleh ahli geng. dia paling tak leh terima bile aku yang membahankan dia. hahahah.. didi tu jek keseronokan aku utk minggu tu tau! plak tu aku yg kepohkan kat seme org didi dilantik dan personally pick by KSU untuk jadi pegawai khas dia. heheheh..
then ahad pagi aku betolak ke jb.anyway.. ade gak berite best before that. kwn baik aku.. wani dh ade boifren. ape yang menarik?? tu first boifren dia.finally. tak sia2 lelaki tu dengan konsistennye mengurat dia. :) cayalah!
arinni..ari raya. aku bgn 7.50. itupun sbb abah kejut suh kemaskan samping dia nak pegi semayang raya. tolong umi sket2 kat dapur. dalam kul 10 aku tido balik smpai kul 12. huh! nikmat!! dah lama tak buat perangai mcm ni. weekend pun asik pk nak masuk opis. sadis!
maybe keje aku tak banyak dan tak begitu tensen if aku bagus dalam buat delegation of work. tapi awal2 keje ni aku kene tahu semua benda. every detail aku kene campur tangan. then after i understand all the scope of work and how the job should be done.. maybe i can start delegating. maybe.
now.. i suppose to say gudbye to you guys.
i'm tired. anyway.. lupe plak. sbb aku bertujuan nak betul2 relax cuti ni.. aku beli 7 dvd - american gangster, 21, wild child, wimbeldon ( i luv this movie!!), drillbit apentah tajuk dia, my besfren girl, and weeds season 1. max kate weeds tu best. so aku just nak try tgk. mcm reaper tu aku suke gile citer dia. so.. kalau suke weeds ni maybe aku leh beli baki 3 season lagi tu.
okla.. really got to go. daaa..

Wednesday, December 3, 2008

me.blogging.

tetibe tertanye.. kenapa aku ade blog?
padahal selalunya aku takde idea nak bubuh ape kat sini.
dan aku sendiri takde masa nak bubuh ape kat sini.
then.. lunch time aku try tgk blog2 org lain.
hmm.. menarik. banyak kisah.
seems like there is no kisah dalam hidup aku. :(
then.. dorang sangat rajin meluahkan perasaan. marah.gembira.sedih.sunyi.
hmm.. sunyi?? ade gak org bgtahu org lain dia sunyi.
mungkin aku tak reti nak bubuh atau luahkan perasaan aku kat dalam blog ni.
agaknye.

anyway.. yanti.. kau dh lama tak update blog kau.
then kau tak reply email dan msg aku.
i guess you are so damn busy. :)

aku nak kene pegi perak.
pegi meeting yang sengal tu. :(

* mila ckp sejak aku jaga kewangan aku dah jadi pemarah.
dia tak suke.