Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 28, 2008

b.o.r.e.d.

currently.. im in terengganu. sama mcm didi. ade exam PTK. nak kene jaga. tak best pun. tapi at least i'm hundreds miles away from my office. tapi as usual.. hidup ni tak selalunya indah. practically.. weekdays never indah. aku jauh dari ofis pun ade jek yang tak kena. bosan sungguh.
macam biasa.. kat terengganu ni hobi aku shopping batik. 1 utk mak aku, 1 utk mila dan 1 utk umliyana. tak lengkap rasenya idup tanpa beli batik di terengganu. hehehhehe.. tapi duit sape yang abis??? duit umliyana jugak!!! dahla selipar putus.. hmmm.. tula berjalan sakan. mila mcm biasa.. dia risaukan aku yang jenjalan kat sini sensorang. i have no option. malam2 lapar. terpaksa la jenjalan cr makan. :)
td aku sempat bace blog yanti. wah.. ade banyak sangat org bubuh komen kat topic - so good men make bad boifrens. hehehe..aku ske bace komen dorang. then aku pun nyibuk bubuh komen kat situ. padahal aku pun tak reti sangat. tapi ape yang aku tulis adalah ape yang aku fikir. it's true. at least for me.
kdg2.. kite tgk guy tu baik. then.. kita jatuh cinta dengan dia.kapel dgn dia. tapi dia tak sebaik yang kite sangka. i mean.. tak de la baik sangat. dia ade gak flaw/weakness dia. but then, kite tak leh trime keburukan/kekurangan dia. dia bukan sperti kite harap dia jadi. he just him. daripada kitre terus harap dapatkan good men, good boifren why dont kite pandangkan good side of him. everyone ade kekurangannye. if kite dapat terime kekurangan dia.. dia akan jadi.. good men, good boifren. at least untuk kite.
aku ni tak berapa pandai nak buat ayat yang mcm canggih dan intelligent. tapi aku taip ape yang aku fikir betul. each of us have different opinion kan? :)
esok aku balik kl. tak dpt tengok sindarella. mintak2 sok flight delay. hahahahah..

Thursday, July 24, 2008

f.o.o.d.f.o.r.m.y.b.r.a.i.n.

all morning - i'm busy. busy prepare for meeting tomorrow. meeting tatatertib. but.. near lunch time, my KP said he couldn't make for tomorrow meeting. he ask to postpone. hmm... my pleasure! yela.. aku br balik dr terengganu semalam. what do you expect? do i have enuf time to prepare for 3 kertas pertimbangan. tapi bile change date to 30th July - make no difference as well. (but at least ade extra one day nak completekan semuanya). 27-29July aku outstation. 30hb masuk opis.. terus ade meeting lembaga. pi mai pi mai tang tu jugak.
td.. pee tee (mcm aati omot eja) aku, membawa khabar berita. bos aku melakukan evaluation. comparison between aku dan 2 EO aku. hehe.. guess what? aku kat last sekali evaluation dia. tambah lagi bile, mase aku outstation smlm, aku ade carik psl dengan bos. hehehe.. ntahla. tipula kalau tak terasa ape2. tapi.. ape aku bleh ckp, i'm not in position who love to please my bos. even aku ni tak suke pun mengadap bos aku. selalu mengelak jumpe bos. kdg2 lawan ckp bos aku. and i'm admit.. i'm not good enough in doing my job. a lot of pressure. most of it come from the evaluator himself. but, i'm try hard to do my best while i'm doing my job. so.. if his perception like that.. nothing i can do. :)
anyway.. tadi aku br ade kesempatan bace blog eny. hehe.. aku suke baca blog eny. banyak bende aku bleh tahu. byk bende yang membuatkan aku lebih kenal eny. dia rajin menaip. dia banyak idea. dia menceritakan every single detail yang terjadi dalam hidup dia. blog dia membuatkan kau lebih kenal eny.
but me? aku takdela share banyak bende pasal life aku dalam ni. aku ade diari yang jadi tempat aku meluahkan perasaan. diari yang aku catat semua movement and feeling dalam hidup aku seharian. ape yang aku boleh ckp.. i'm not good in sharing stories especially my stories with other people. even dengan mila. most of it, i keep to myself. main reason - aku tak suke kot org tengok aku the way aku tengok diri aku sendiri. aku suke bile hanya aku kenal diri sendiri. it's like your own privileges. ;) sometimes mmg aku akan frust dengan cara orang nilai diri kau eventhough diaorang tak kenal kau betul2 pun (biarpun dorang tu kwn baik sekalipun).. tapi bile aku pandang dr sudut lain - you don't need people to know who you are. you know yourself better.

Wednesday, July 16, 2008

d.e.b.a.t.d.a.n.s.i.n.d.a.r.e.l.l.a.

arini semua orang sibuk citer psl debat semalam. psl Shabery yang diperbudakkan dengan hujah anwar ibrahim. hmm.. aku? no komen.sbb aku tengok citer sindarella semalam. (sorry to didi yang beriya nak tgk but terpaksa beralah dengan kedegilan aku dan su yg nak tgk citer sindarella!) so, kalau org tanye apa yang DSAI ckp dan ape yang dia bejaya budakkan Menteri Penerangan tu.. aku mmg tak leh masuk campur. tapi pagi tadi aku sempatla bukak blog Shabery dan Blog anwar ibrahim.. komen2 pedas oleh ramai peminat DSAI mahupun orang yang just duduk atas angin. politik malaysia skang aku tak berminat nak masuk campur. bukan ape, pada aku, setiap orang politik sekarang hanya memikirkan periuk nasi sendiri tanpa tengok ape yang terbaik untuk rakyat.end of story.
semalam citer sindarella best. tapi aku bengang sebab ianya tergantung. siapa yang kene tembak? butang ke naemah? lagi plak. aku bengang jek ngan zoela tu. if dia ragu2 at first place dgn lamaran tengku haidar tu watpe dia terima? jawab jekla kat press tu.. saya akan fikirkan. saje jek citer melayu ni nak panjang2 kan citer. watak husin tu lagi satu!.. tapi dia membawak contoh perwatakan lelaki normal. iaitu bila marah.. dia cakap ikut sedap dia je. tak fikir tentang perasaan orang yang dia marah even orang yang dia marah tu adelah orang yang dia nak seumur idup dia. tak fikir kate2 orang tua - terlajak perahu boleh berundur, terlanjak kata, lu pikirla sendiri! hehehe.. tapi aku ade pengalaman berdepan dengan lelaki mcm tu. ade kate2 yang kita boleh lupe tapi kate2 yang kite takkan lupa seumur idup kita kan? then, lelaki itu boleh gunakan alasan .. " ala, saya tengah marah mmgla saya ckp bukan2".. kalaula semua benda boleh dilihat dari sudut mcm tu. masalahnye tak boleh. dan lelaki tak faham. dia akan cakap kita (perempuan itu) yang sensitif sangat. benda kecik pun tak boleh nak maafkan. even ade yang persoalkan "kenapa si....... yang ade girlfren lain awak boleh maafkan, saya yang cuma ckp bukan2 bile marah awak tak boleh nak maaf dan lupakan apa yang terjadi pun!" aku pun tak faham kenapa tak boleh. it just can't!
heheh.. saya dh termasuk dalam topik lain. anyway.. next week aku akan pastikan yang aku tak terlepas nak tengok sindarella. citer ni nak dekat abis kot. selain dr citer CSI , Grey's anatomy dan House M.D ni jek citer yang aku gian nak tengok every week..

alamak.. dh terganggu waktu tido saya!!

Tuesday, July 15, 2008

::t.u.l.a.n.g.r.u.s.u.k.k.u.::

WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI : Kamu!!!
WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti).
Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah.

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah.

"Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahunberlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI : Apa khabar?
WANITA : Baik... kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI : Belum.
WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal..."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan sendiri…

Dipetik dari http://forum.tentangcinta.com/showthread.php?t=116, penulis Nurul..
tapi aku curik dari blogger ni : lynna @ http://lynnamill.blogspot.com

::e.n.g.a.g.e.m.e.n.t.&.p.u.a.s.a.&.p.a.k.c.i.k.::

kalau tengok tajuk tu mesti kompius je kan?? heheh..engagement tu refer to one of my girlfriends-bestest girlfren :: adilla shuhada mat tap:: which will be engaged with her "man" this 20th July. aku agak terkejutla. sbb dia ckp before this dia akan tunang august. tapi atas alasan yang tak dpt dielakkan dia tunang july ni jugak. (apesal kau tak tunang mase besday kau jek??) anyway.. aku tak leh kot pegi majlis dia sbb ade wedding kene attend plus aku jadi tourist guide this weekend. aku tak terfikir pun adilla shuhada akan tunang dulu sebelum aku. huh..ala.. ramai lagi yang aku tak terfikir tunang dulu sebelum aku. dalam erti kata yang lain aku ni la yang dh lewat.. am i? ~
semlm aku puasa. tapi aku cume berjaya puasa smpai kul 10.30 pagi sbb perut aku sakit gile. so.. aku berbukala. then, petang dating ngan mila jap. teman dia beli baju kemeja. cantikla baju tu mila! smbil tu aku beli roti, jem strawberry ngan jus oren twister sebagai bahan utama untuk aku bersahur.tepat kul 4.30 pagi aku bangun bersahur. mane tahu lepas sahur jek aku sakit perut. dh tak leh tido. kul 5.50 aku msg bos aku mintak permission masuk opis lambat. bos aku bagi. fuh lega! so.. aku qada' semula tido aku yang terganggu akibat sakit perut tu smpai kul 8.20 pagi. lebih sket dr 8.20 pagi kot.
aku pun bersiap pegi opis. bas lambat dan teksi takde.. so aku smpai kat stesen erl bandar tasik selatan tepat 9.15 which is aku tak smpat kejar. kene tunggu another 27 minutes for next tren. nasib baik aku bawak majalah FORTUNE aku tu.. dapatla buang masa jap.
tetibe ade sorang pakcik ni tegur aku -

"cik, nak tanya, kalau nak pegi putrajaya tunggu belah mane eh?"
" pakcik tunggu je kat sini. lagi 6 minit tren smpai"

pakcik tu pun duduk kat kerusi yang disediakan sementara aku duduk kat port yang mmg aku suke duk which is kat tangga.

kul 9.45 mcm tu aku dh smpai putrajaya. aku tengok je pakcik tu dr jauh. nak pastikan dia turun. then, ade sorang budak pompuan ni tegur pakcik tu bagitahu dia untuk turun. so.. aku lega. ade budak yang nak tolong tengokkan pakcik ni.

dalam aku berjalan penuh pantas ke stesen bas - TALI KASUT AKU PUTUS!!! tensen jek aku. aku pun buat muka selamba jalan jek ngan kasut yang dh putus sebelah. takleh buat ape la. :) pakcik yang aku citer tadi tu aku tengok jalan sensorang kat depan. aku rase budak pompuan tadi dh bagi dia direction sebab dia mcm konfiden nak ke stesen bas. tapi bile kat stesen bas aku tengok pakcik tu berjalan smpai kat depan.. kat area bas2 ekspres dan bas rapid KL. aku dah tak sedap ati. dengan kasut yang tertanggal tu aku jalan laju2 kat pakcik tu.

"pakcik!" dia pun toleh.
"pakcik nak pegi mane?" tanpa jawab soalan aku dia bukak beg dia yang mcm size beg laptop (aku dpt tgk sketla - ade towel, kain pelekat etc). dia tunjuk aku alamat tu.

Bahagian Teknik
Jabatan Pengangkutan Jalan

" oo.. pakcik bukan naik bas kat sini. pakcik ikut saya ye" aku pun ajak pakcik tu pegi kat bahagian bas nadi putra which is yang ke area Parcel. tapi bas yang ready nak pegi takde plak. aku duduk borak2 ngan pakcik tu jap. dia ckpla, dia kene dapat pengesahan sbb dia tukar enjin. aku tak tanye plak enjin ape. aku nak kol min, mintak min tolong tengokkan pakcik ni nanti, dia plak kat Singapore. then bas 300 pun smpai.

" ok..pakcik. ni basnya. jom!"
" anak nak pegi mane?"
" saya keje kat tmpat lain. maafla pakcik tak leh nak teman"
" takpe"..
then aku tahanla bas tu jap. aku ckp ngan abg driver :
" abg, pakcik ni nak pegi JPJ kat Parcel D. Abg nanti bgtahu pakcik ni eh kat mane dia kene turun. dia tak tahu". abang tu senyum. mengangguk.

" pakcik naik bas ni eh. nanti abg bas ni ckp kat pakcik mane nak turun"
" terime kasih ye nak!"

tapi skang aku feel bad. sepatutnya aku teman je pakcik tu terus ke JPJ. ala.. dah alang2 aku masuk keje lambat kan. skang ni aku dh rase bersalah plak. mcm mane kalau pakcik tu sesat? nanti dia nak balik semula ke erl dia tahu ke? aku xnak bagi dia naik teksi sbb teksi mahal then nanti kat JPJ kalau dia tahan teksi takut dia kene tipu. aku plak bijaknye tak tinggalkan no telefon kat pakcik tu. kot2 kalau dia sesat.. dia bley kol aku. hopefully takde ape la kat dia. hopefully ade orang yang bagi dia direction yang betul dan bawak dia smpai urusan dia kat JPJ tu selesai. then, dia boleh balik semula ke parit buntar dengan selamat. (dia dari Parit Buntar. dia ckp ade je runner yang nak tolong dr sana tapi kene charge RM380!)

Kalau kita buat baik kat orang - tuhan akan balas kebaikan kita dengan kebaikan juga. so, aku harap bila aku tolong pakcik ni tadi, somewhere if my parents ade kesulitan macam tu ade someone yang akan tolong parents aku jugak.

this is my longest entry!!

Friday, July 11, 2008

o.r.a.n.g.e.b.o.l.d.g.i.r.l.




You Are An Orange Girl



You live in the fast lane. You love action, risk, and competition.

You're spontaneous, enthusiastic, and persuasive.

But you're also easily bored - and love to rebel against structures.

You resent rules ... as well as people's attempts to control you!

What Color Girl Are You?




You Are Bold When it Counts



You don't make a big fuss about getting what you want... unless it's really important to you.

Then you're as bold as you want to be. You just go for it!



You're often up for a little excitement and adventure. Well, as long as the cost isn't too great.

You enjoy risk, but not for it's own sake. Let's just say you've learned a few lessons about risk in your life.


b.l.o.g.t.h.i.n.g.s.

hehehe.. aku copy seme link ni dr didi. (thank u!)
aku nak tido dh ni.. cari mood jap!




Your Dating Purity Score: 76%



You are an under-experienced dater.

This doesn't mean you're unexperienced - far from it.

It just means that there's a lot of romance left to discover!







You Have Your PhD in Men



You understand men almost better than anyone.

You accept that guys are very different, and you read signals well.

Work what you know about men, and your relationships will be blissful.






You Should Be a Social Worker



You are deeply caring and empathetic.

You are able to take on other people's problems as if they were your own.

Sensitive and intuitive, you understand human emotions well.

Helping others gives you the most joy in life. You feel like it's your purpose in life.



You do best when you:



- Have a lot of responsibility

- Greatly impact someone's life with your work



You would also be a good philanthropist or stay at home parent.






Your Love Style is Ludus



You like to think of love as the ultimate game

And you love to play... even if it means lying a little

You're a bit afraid to be close, and you don't get too attached

A serial dater, you tend to date a few people at once

And it's all good, until one of your sweeties finds out!






You Should Be With a Water Sign!



Your best match is a Cancer, Scorpio, or Pisces



Why? You crave intimacy and connection in your relationship

And while most guys can't open up enough for you, a Water Sign can

Not that you're whole relationship will be soul gazing

A Water Sign matches your goofy sense of humor - and desire to help others.

Thursday, July 10, 2008

i.c.e.c.r.e.a.m.p.e.r.s.o.n.a.l.i.t.y.t.e.s.t.




Your Ice Cream Personality:



You like to think of yourself as a fairly modest person. And it's true that you don't talk yourself up... but you're also pretty happy with who you are.



You have a wild reputation, but you're not as wild as you seem. You take risks, but only measured risks.



You are a somewhat open minded person, but deep down you're fairly conservative. You don't like trying new things very much. And if you do find something new you like, you stick with it.



You are a natural multitasker. You feel alive when you're doing more than one thing at a time.



You are a serious and contemplative person. You definitely do your own thing in life.

Wednesday, July 9, 2008

t.h.e.o.l.d.f.r.i.e.n.d.s.h.i.p.

penah tak kau mcm konfiden.. all this while kau tak salah dengan seseorang but.. after years (almost 4 years) you just realize you make such a big mistake? with your friend? your own bestfriend?.. the same mistake you refuse to admit 4 years ago?
dan.. sekarang bile aku sedar, aku rase mcm dh terlambat sangat. the friendship I've ruined. mcm tak leh nak turns back. bermatian dulu aku rase aku tak bersalah... smpai aku rase, bukan aku yang patut mintak maaf. even pada aku (mase tu) bukan salah sesape. sepatutnya kwn aku cume perlu... berpijak di bumi yang nyata. dan kerana kedegilan aku.. (dan dia).. our 5 years friendship hilang mcm tu je. mcm takde erti kat kitaorang.
dia kawan aku paaaaling manja. paaaaling baik. pandai.. (dia dpt buat exchange programme kat jepun mase tu kitaorg form 5).. dia lemah lembut. tapi cepat melenting. aku kwn dengan dia dari form 1 smpai form 5.form 1-3 kitaorg satu sekolah. suke lepak umah aku. aku lepak umah dia. kdg2 tido umah dia. kitaorg share same hobbies and interest. dia yang ajar aku menari zapin, kuda kepang, joget. kitaorg suke main gamelan. dia terer main angklung. smpaikan kitaorg masuk UITM pun sama. amek course yang sama diploma dan degree. and the only reason kitaorang gaduh sebab - LELAKI.
bukan sebab kitaorang gaduh berebutkan boifren tapi ade salah faham. dan hanya kerana tu, 3 tahun aku spent mase aku ni universiti tanpa berkawan dengan dia dah. tahu tak susahnya bile kau jumpa org tu ari2, kenal org tu luar dan dalam but then kau tak bercakap sepatah haram pun dengan dia. just because that one stupid reason. dia fikir aku ade affair dengan boifren dia. dan aku sendiri tak bersungguh menafikannya.. (memang betul aku tak de affair langsung dengan boifren dia. aku cume rapat dgn boifren dia without any other extra feeling aku kat boifren dia). aku fikir aku tak salah.. then kwn aku hanya salah anggap. tapi tula. ego kan.. ego aku yang tak nak berusaha jernihkan keadaan. maybe she said things she shouldn't sbb dia tengah marah dan aku sepatutnya tak amek hati pun pasal hal tu.
then.. as expected.. aku spent my university years without amek kisah pun yang aku kehilangan salah seorang kwn baik aku. aku tahu aku sedih tapi aku rase mase tu aku ade tahap ego yang sangat tinggi. aku rase tak salah aku baik dengan boifren dia. tapi jadi salah bile boifren dia betul2 ade perasaan kat aku. :(
anyway.. she's getting married. but that's not the point here! setelah hampir 4tahun dia sendiri mesej aku kat frenster aku. hmm.. rase mcm nak nangis. selama arini, aku tahu perkembangan dia tapi aku tak peduli pun nak cari dia ke.. mesej dia kat frenster ke.. sbb aku fikir dia masih benci kat aku.. (setelah aku consider perangai dia). but, she changed!.. dia ketepikan marah dia, ego dia dan bagi aku mesej. rase sangat terharu. sangat bersalah.

untuk kawan saye.. (u know who you are!).. sorry for all things i done which i know hurts you more. nak sangat jumpe kau.. dan borak dengan kau ( i know it'll be awkward!). sorry, aku tak reply msg kat frenster kau sbb kat office aku ni frenster hanye bley di tengok.. tapi takleh update ke ape ke.. aku doakan kau sentiase heeeeeeeeeeeeepi. dan have a very wonderful marriage!



t.a.g.g.e.d.b.y.a.a.t.i.o.m.o.t.l.a.g.i.

List out the top 5 presents you wish for:
perfume
jam tangan guess
handphone yg best
kucing kat pets wonderland
bercuti ke eropah 5 hari 4 malam for free bersama dgn duit poket!


List out the reasons for your choices:
ntah.. tu je yang terfikir waktu skang!

The person who tagged you are
yanti.. aaaaaati omot!


5 impressions of him/her
banyak ckp.. (i mean saaaaaaaaaaaangat!)
helpful
suke masak??
tak tahu duk diam ( question - dia tak penah penat ke??!)
she's - complicated!

Most memorable thing he/she has done for you
hehehe.. dia jaga masa sakit migrain - kat OBS dan last week!

Most loved invention
movies.. lagu...

What do you despise most
org yg kurang ajar dgn parents dia dan org tua dan orang lain jugak..
(kecuali org yang deserve di kurang ajarkan!)

6 ppl you wanna tag
xnak tagged sesape dh..

t.a.g.g.e.d.b.y.a.a.t.i.o.m.o.t.

1. Nama timang-timangan oleh orang tersayang?
um - sesape pun memang panggil aku um.

2. Anda seorang yang…
suke senyum, suke gelak, pelupa, lurus, kasar, suke tolong org.. selalu feel bad kalau secara tak sengaja tersakitkan hati org..

3. Insan teristimewa:
umi, abah, kakak2, abg2, wafi, anak2 buah kesayangan, friends.. opps.. lupe.. MILA!

4. Makanan dan minuman kegemaran:
nescafe o ais.. makanan??? nasi grg bubuh kicap dan pedas!

5. Favourite colour:
putih, pink.. purple.

6. Favourite song:
i'm yours - hehehe.. ni je yang aku terfikir skang!

7. Siapa yang selalu buat saya gelak?
kengkawan saye dan amirul hakimi

8. Sikap yang buat anda stress:
sarcastic..

9. 3 benda yang selalu ada dalam bag.
kunci handphone wallet (bag kecik-tu je yang muat!)

10. Kali terakhir anda beriya-iya menangis…
last week..mila cari gaduh!

11. Perkara paling lucu atau memalukan dalam hidup anda…
jatuh dr kerusi kat restoran yang penuh dengan colleagues..

12. Tag 6 orang rakan2 ku…
xnak.. the "disease" stops here!

Tuesday, July 8, 2008

m.i.g.r.a.i.n.

mila ade ckp.. pasni mesti tulis dlm blog apa yang terjadi kat aku 3 hari berturut ni.
anyway.. aku kene migrain yang aku sendiri tak sure betul ke migrain ataupun just alasan untuk aku amek pistol tembak kepala aku?? hmm... ok. migrain.full stop. 3 hari yang sgt menyeksakan.. nak bangun tak leh, duduk tak leh.. nak baring jek. macam org cacat pun iye jugak. sadis..
then.. apa yang aku pelik.. stiap kali aku migrain otak aku mcm tak leh nak rehat. aku bygkan bunga, laut, gunung2 (pemandangan yang tenang dan cantik!) tapi bende tu kejap jek. after awhile, otak aku kembali memikirkan soalan2 yang pelik.. which is bile waktu aku sihat walafiat aku takkan persoalkan pun bende tu. sebagai contoh : mcm mane nak buat rumah kondo? buat tiang then tangga then apa??? mcm mane dia buat lantai?? then, soklan lain : mcm mane kite boleh tengok tv? mcm mane kite bley tengok cerite dlm tv especially yang live? mcm mane satelit tv tu berfungsi?? mcm mane kite leh dengar suara org dlm radio?? mcm mane kite bley ckp ngan org yang beribu batu jauh dr kite just use this incredible little thing named a PHONE?? oo.. my god. aku dh pening balik dh!.. so.. aku tak sure aku migrain ke mental illness?? setiap kali aku sakit aku bayangkan otak aku diselaputi bendalir hijau which is bile aku inject kat belakang kepala aku (tempat yang usually sakit) aku leh kuarkan bendalir pekat tu. eyewwww!.. then aku bygkan aku amik pistol tembak kepala aku.. terus sakit hilang but aku tak mati. hehehe.. how migrain can messed up your brain!!!
anyway.. special thanks kat yanti yang sudi jaga aku kat umah dia.. jumaat tu. untuk min dan che2 urut kepala aku.. utk didi yang buat lawak sengal waktu aku tengah sakit.. untuk sue-yang belikan breakfast untuk aku..kwn2 baik aku kat umah bandar tasik selatan yang belikan aku mknan, urut kepala aku smpai aku tido.. sabar dgn jeritan sakit dan muntah2 aku..
paaaaling tak lupe MILA sbb jaga aku sepanjang 3 hari ni - bwk pegi klinik,belikan makanan, masakkan bubur, teman aku mase aku kene tahan kat wad tu selama lebih kurang 4 jam kat hospital putrajaya, tahan jek kene marah dengan aku sepanjang 3 hari ni, dengar aku menjerit2 sakit dalam kete, dr jeritan slow (ala2 manja) smpai jeritan mcm mak tiri snow white, kene cubit ke tampar ngan aku.. semua dia rase dalam tempoh 3 hari ni.. you will be such a WONDERFUL HUSBAND DEAR!!!
skang ni.. otak aku masih blur. tak tahu nak buat ape. aku mcm kene set otak aku balik jek. banyak sgt ubat, injection masuk dalam badan aku nih. quite surprised i'm still alive. huhuhuhu...

Thursday, July 3, 2008

m.o.v.i.e.s.

Dalam sibuk.. aku sempatla tgk website GSC. nak tengok citer ape baru yang bley dijadikan tempat aku ngan mila nak berdating hujung minggu ke jumaat ke.. memanela. then, below is list of movies that i must see :-
  • sepi - suke jek nak tengok.
  • the happening - aku tgk preview dia mcm best. M. night shymalan as the director ma!

semua movie ni aku tak tengok lagi.. yang paling latest aku tengok pun citer kung fu panda. hmm.. lawak abis! ala.. ni ade aku ajak mila buat movie marathon. hehehe.. tengok movie smpai tak larat nak tengok dh. :)
mila jum pegi tengok wayang!!

Wednesday, July 2, 2008

t.e.n.t.e.r.a.

22hb June - 28hb June 2008 aku berada di Pusat Latihan Tempur Tentera Darat untuk sesi mengulang modul tentera aku. i'd survived with all the sickness.. allergic, migraine, kuku kaki tercabut dan kene masuk air smpai 2 botol. aku nekad nak abiskan module tu bile ingat outcome dia-which is aku bley konvo bersama-sama budak2 ni. anyway.. special thanks for sidang C (baru) Batch 1/2008 yang sgt supportive, baik hati dan sgt gegile. which is aku langsung takde rase kekurangan kat sana especially for Platun 2 yang berjaya jadi platun terbaik. kitaorg dpt jurulatih paaaaaaling baik.. paaaaaling sporting.so.. aku gagahkan diri melalui hari2 aku kat PULADA tu. en.hashim baik, mejar yahya baik.. semuala baik. tapi.. biarpun dorang seme baik aku tak saabau nak abiskan seminggu hidup aku tu kat pulada. :)
anyway... takde citer menarik nak kongsi. kak nana akan kuar dr umah by bulan august. kenela cari orang baru. ade sape nak cr umah sewa?? susah2 aku amek jek max duk satu umah ngan kiteorang. :) kan??
petang nanti smbung bende lain. buzy sgt minggu ni sbb ade bengkel.

Tuesday, July 1, 2008

m.y.l.o.v.e.p.r.o.f.i.l.e.




Sagittarius - Your Love Profile



Your positive traits:



Your playful nature brings out the happy inner-child in dates

You're willing to take risks in love... and reap the rewards

You've got a killer sense of humor that gets talking with any hottie you meet



Your negative traits:



Sometimes your sarcasm comes off as biting and abrasive

You can be brutally honest, tactless, and truthful even when it hurts

You're such a free spirit that you find it hard to commit to one person



Your ideal partner:



Someone high energy who will pick up and out with you whenever

Is creative and fun - thinking of new adventures for the two of you

Is bold... and not afraid to tell you "I love you" early on



Your dating style:



Unpredictable. You never know how the night is going to end up.



Your seduction style:



Daring. You're always pushing to try something new in the bedroom.

Full of imagination. You've always got a new fantasy you're dying to try.

Spiritually driven. Sex for you can be an other-worldly act.



Tips for the future:



Realize that while freedom is great - sometimes a stable relationship is better.

It's not all about you. Focus on your partner's needs every once and a while.

Make up your mind about your partner, and stick to it. Your fickle will ruin things otherwise.



Best color to attract mate: Purple



Best day for a date: Thursday
hmm.. tak tahu betul ke tak.. :)
saje try..