Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 30, 2008

c.e.r.e.w.e.t.

lama aku pk.. ape nak dijadikan topik pada arini. moreover, bile aku dh sgt bosan. bos aku cuti dan mc. so.. kul 11 lagi aku dh kuar pegi lunch dengan pa'an yang datang jauh ke sini semata-mata untuk tapisan keselamatan. then, kitaorg jenjalan kat alamanda. kalau pa'an bace blog ni, aku nak ckp yang aku bli gak kasut nose kale purple yang ada reben tuh.
bile aku cr kasut dengan pa'an kan.. aku jenjalan ngan dia hampir 1 hour but then aku still tak dpt decide kasut ape aku nak beli. cume nasib kali ni baik which is.. aku beli gak la akhirnya. heheh.. biasenya aku tak beli pun. aku sedar yang aku ni ade perangai cerewet. hahah.. in term kalau pilih baju, beg atau kasut. aku sgt cerewet. hmm.. makan pun sama. baju.. kalau bukan aku pilih, then org bagi tapi bukan taste aku, ade potensi aku tak pakai. sama gak if kasut, aksesori dan kasut. penyakit aku ni merebak bile aku order makan. sebagai contoh, feveret aku nasi goreng ngan telur dadar. nasi goreng tu kene pedas dan gelap (kire kene bubuh kicap), tak nak sayur, xnak bubuh lada sulah. then kalau telur dadar, nak kosong jek. kalau aku order mee sama gak.. tapi xnak taugeh. bile dh dpt nasi, if ade udang, aku akan asingkan, if ade sayur campur (keret, jagung, kacang peas ) aku akan asingkan gak. kalau mkn mee, aku akan amek mase nak buang tauge ngan sayur jek. .. cerewet kan? then kalau dh buat semua tu, makanan tu tak sedap.. aku tak makan. :( dasat kan?? kesian mila.... heheheheh..
then, mila ckp dia tak nak belikan aku semua yang aku sebut tu sbb dia tak nak aku tak suke apa yang dia bagi. hehehe... aku ckpla aku suke dia bagi hadiah tapi aku belum tentu pakaila.. (lain kan ?).. si mila tu plak tak cerewet. dia makan ape jek... dia pkai ape jek asalkan lawa. hmm... kami ni memang kontra la. heheheh..
anyway.. jap lagi nak balik. aku boring dh ni duk sini. tunggu dids jap.. then terus blah. babai!!

Wednesday, May 28, 2008

b.e.b.e.l.

memandangkan aku tak de keje arini (actually since ari isnin).. aku cubela menaip kat blog aku ni.and to be honest, aku takde idea. aku nak taip psl ekonomi.. aku rase korang takkan larat nak bace. nak ckp psl politik.. i just hate our current politic scenario. so.. what shud i write? personal?? hmm... skang takde bende menarik nak share. ooo... arini aku update resume aku. hehehe.. nape? saje. i feel like i'm on track again! on track for job hunting. :P aku tahu mila takkan suke ni. tapi i just can't help it. if there is any tiny little chance yang aku bley blah dari sini, i will do it! bak kate KSN.. just do it! hahahaha... (mase ni la aku nak dgr ckp KSN) ..
then.. tetibe aku teringat ape yang aku borak dgn dids smlm. one of her friends.. mcm tak percaya psl aku penah dpt first class for my degree. hehehe.. it is not the first time. kalau budak yang just kenal aku means tak kenal rapat ngan aku mase aku yang U confirm takkan percaya. maybe sbb perangai aku yang tak nampak mcm budak first class atau... aku tak berapa bijak untuk diklasifikasikan sebagai budak first class. :) it is ok. it didn't offend me in any aspect of life. ms tu.. yang aku tahu aku bersungguh. aku bersungguh nak belajar dan aku bersungguh nak faham dan do better in finance, economies and investment subject. sbb aku betul2 yakin one day aku nak jadi economist or investment analyst.dan aku rase apa yang aku dpt tu.. it a result of my determination and the result when u do something that u have a big passion to it. :) kalau tak kerana... untuk terus hidup kite perlu bekerja.. kompem aku dh lama dh smbung belajar smpai otak aku pun ckp.. um cukup2 la tu. hahahaha...( nway, mcm sedey plak tak dpt smbung belajar).
esok.. hidup kembali normal... bos dh masuk opis. dan definitely aku ade kerja nak buat.. akhirnya!! aku tak larat dh sangap 3 hari ni.. selain dr tido, buat wordsearch, check internet (ms ni la plak internet buat probs), jalan2 kat bangunan PJH aku tak tahu ape lagi nak buat selama 3 hari ni..
anyway gengs.. this friday aku bwk mila balik jb. hehe.. wish him luck! :)


Monday, May 26, 2008

c.o.m.m.e.n.t.

arini aku takde keje sangat. then aku berkesempatan baca blog didi yang dh zaman abad aku tak baca. begitu juga dengan blog yanti (ayat skema gaban!). ader citer menarik kat dalam blog didi. yang mane eh? didi rajin sgt taip kat blog. the one that dia ckp dia boleh jadi good housewife. up to that.. aku mcm bersetuju. despite didi ni blur.. tapi dia boleh jadi mak ngan wife yang baik. modern yet old fashioned mum! heheheh... it is a compliment to you dids!
aku?? hmm.. aku tak sure aku boleh jadi sebaik didi. even sebaik org lain pun. i'll try.. maybe harder than anyone else. maybe org lain ade yang dilahirkan dengan naluri ingin jadi housewife. aku ade seorang kwn.. kwn baik yang mmg sejak zaman U dia ckp dia nak jadi housewife. then.. after 6 months grads dia kawen. now.. dia btul2 jadi housewife. ade sorang anak. the most important thing - SHE'S HAPPY!aku..? aku tak penah terimagine atau picture myself as housewife. aku bygkan.. yang aku bekerja. my career is who i am. aku nak carik duit.. then? ntah. maybe i think my satisfaction comes when i have my own career. career yang mmg aku nak dari dulu. definitely PTD bukan ape yang aku nak. so.. aku still dalam satu masa yang aku nak jump to my dream job. then after that baru aku akan satisfy kot. (nape ade kot?)
anyway.. aku setuju ape yang didi taip kat blog dia. buat ape bagi duit pada orang untuk buat kerja yang kite boleh buat for free. heheh.. tapi maybe sbb aku tak enjoy dengan masak, iron baju, buat laundry.. kemas umah (oppss.. kemas umah aku ske!)..so aku still prefer nak bagi orang duit untuk buat kerja tu. plus.. aku tak reti masak.. iron baju? boleh tapi untuk lelaki punye baju aku tak sure aku pandai ke tak..hahahah..basuh baju? itu bley buat!
hehehehe... even smpai skang aku masih tak dpt menggambarkan aku berkahwin. dasat kan? kenapa eh? kwn aku kate aku workholic..aku rase mcm tak. tapi aku enjoy kalau aku ade banyak kerja. heheheh.. penat..stress tapi aku rase puas hati bile hari aku penuh dengan kerja. :) so.. aku kdg2 rindu zaman aku kerja kat sime di mana everything is about work! :) but then aku ade boyfriend yang old fashioned gak.. opps..bukan old fashioned. tapi aku rase dia jenis suke perempuan yang mcm didi nak jadi. ( err..salah. aku rase seme lelaki nak pompuan yang mcm didi nak jadi!).. sbb tu aku ckp .. i'll try harder than anyone else sbb untuk jadi ape yang didi impikan untuk jadi aku rase mcm.... besarnye pengorbanan tu!!

Thursday, May 15, 2008

v.a.c.a.t.i.o.n.

keje sangat memenatkan.. huhuhu..
i need a break!! tak sabar nak pegi bercuti ngan bebudak ni.. :) mesti seronok cuti beramai2. kitaorang plan nak pegi P.D. cukupla setakat PD dulu. then kalau ade rezeki.. hujung tahun ke awal tahun ke..pegi bercuti jauh2 sket. hmm.. ntah2 mase tu seme dh sibuk ngan komitmen masing2. for sure.. lin la. by that time dia dpt baby dh. kompem nak ronggeng tak sama dah.
lately sangat tensi ngan tempat kerja. yups.. MITI aku tensi lain.. tapi staf aku ok. but then.. here's.. keje tak tensen sangat tapi bile staf buat hal..keje pun jd tensi. aku yang tak penah marah staf.. marah orang aku penah.. itupun bukan marah yang tahap tengking dan benci kat orang tu.. kat sini, aku senang je marah orang. lama2 aku duk sini mahunya aku monopos cepat dr sepatutnya. hahaha..
next week aku outstation.. dr 20hb sehingga 28hb. gile lama kan? dr kuantan aku kene ke johor.. selama 5 hari. mane tak penat duk sini. :( nasib baik aku ade KPP yang sgt baik dan sporting. dan boleh dijadikan tempat meluahkan perasaan.
hmm.. aku nak cuti panjangla. aku nak duk umah. lepak ngan mirul ngan umi ngan abah. aku nak melepak je kat umah. ( aku tahu.. workholic mcm aku ni bukan leh duk umah lelama!) tapi... aku rase aku nak rehat jap. aku nak melepak tengok tv..kuar jenjalan (window shopping) ngan adik aku.. cr dvd ngan besfren aku. yang penting aku nak lepak jb jek.anyway.. 23hb june ni maybe aku akan masuk ke tentera. for dpa yang aku tertinggal tu. aku harap aku enjoy dis time. biarpun penat.. tapi aku harap aku dpt abiskan tanpa perlu aku repeat lagi bende alah tu. menyiksakan!

kat umah.. ade krisis. so.. harap didi balik dr melaka cepat2. takdela aku ngan nana jek sangap kat umah. :)