Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, March 28, 2008

argggghhh!!

not in very good condition.. here!
aku br balik dr outstation.. kat terengganu. ade meeting. flight penuh semalam..so pagi ni baru bleh bertolak ke kl. ingatkan nak wat driving class..but unfortunately..driving class kene kensel sbb bos aku arrange meeting smpai kul 7 malam ni. so.. smpai je kat klia.. kene msk opis. msuk je bilik kene taip surat. tensi tak? huhuhu..penat!
skang ni aku cume berdoa supaya makan2 malam ni aku dpt join sbb aku takut meeting aku drag aku smpai ke pukul 8 ke 9 ke 10. mintak2la sharp kul 7 abis meeting.
esok kompem aku kene keje. :(
mcm mane nih?
aku nak dating ngan mila lagi.. nak pindh umah lagi... uwaaaaaaaaaaaaaaaa!

Wednesday, March 19, 2008

r.e.l.a.x.

rasenya..this is first time aku dpt balik jb dan bercuti dengan penuh rase tenang.. (actually tak tenang sgtla..sbb kejap2 dpt call). keje berderet tapi cube berlagak mcm tak de keje. hehehehe..anyway.. nk meluahkan pendapat tentang kabinet baru. hmm..actually tak puas hati tapi as gomen servant just be "saya yang menurut perintah". paling tak puas hati dengan gugurnye rafidah aziz. bukan sbb aku ex mitians. tapi sbb i think she's good. she has her own quality yang buat dia leh survive at same ministry for 20 years.. (kalau tak dis year she make it 21 years). tak ckp peganti dia tak bagus tapi rasenya..peganti dia terpakse face quite big challenges.. especially nak close deal FTA, issues on WTO and trade mission utk galakkan FDI (especially in this kind of politic scenario!) dan cabaran for next 1 trillion on trade!
maybe betul ckp yanti.. aku ni once masuk bab ekonomi, bab pelaburan.. aku mcm jadi FREAK! hahahaha... maybe sbb aku betul2 minat gile dalam area tu. then skang aku di kementerian baru.. i never got a chance to explore bidang econs and investment lagi.
citer lain lagi.. aku sakit gigi dh 3 hari. then arini jumpe doc gigi. dia ckp tak leh tampal dah..either cabut atau root canal. tahu tak betapa aku takut ngan dentist???? cabut gigi apetah lagi. so..aku tgh consider wat root canal. tapi root canal tu agak mahal la.. hmmm.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! takut!!!!!!!
baru sehari kat sini.. aku melawat seme anak sedara aku. (mcm ramai jek).. rindu siut. nanti tak tahu bile lagi aku bleh balik. rindu anak sedara.. rindu gak org kat kl. hahahaha...mengada sungguh!
okla..till then. buzy! minit mesyuarat nak kene submit. daaa...

Tuesday, March 4, 2008

A.l.l.A.b.o.u.t.W.o.r.k.

ntah nape..kalau keje ni aku nak gune kaler ijau.maybe dgn harapan bile menaip ni aku akan rase tenang jek..hahaha.sungguh kepoyoan..tahap cipan.
ofis baru ni mcm lagi bestla..dr MITI. maybe sbb kat MITI aku mcm xreti nak buat semua bende kan? plus..aku rase tak suke keje aku kat sana. tapi ape yang ade kat MITI tapi xde kat sini.. K.A.W.A.N. hmm..pade kengkawan aku yang bace blog ni..xpayahla nak ckp siiiiaaaaaaaan um.hehehe..bukan ape. kat jabatan aku ni..aku sorang je ptd.lebih specific PTD M41. ptd lain yang ade bos aku tu jekla. M54.aku xde budak batch aku pun kat sini.. yg ade seme staf. but then.. aku bkn tak reti nak geng ngan staf tapi maybe kot..dorang tak biase dgn aku vice versa.maybe aku pun xseramah previous bos dorang kat sini dulu. hehe..kalau dorang kenal aku mesti dorg pk mcm manela minah ni leh jadi ptd. :) another thing..kat sini kan expectation tinggi. sbb aku ganti someone yang bagus kat post ni.(nama post aku pun dh gerun!)..so aku rase mcm aku tak smpai pun expectation dorang..biarpun expectation tu just come from staf but its should not been take lightly. plak tu aku rase lagi seronok ngan staf kat tempat keje lama kot.. :) maybe sbb dorang buat aku mcm anak dorg sendiri.
tapi ape yang best kat sini... aku ade skop keje. aku boleh jd bz.. at the same time aku bley jadi minah ronggeng rokiah!hahaha.. tapi sini penat travel. bulan 2 jek aku dh 3 kali outstation - terengganu, pulau pinang. johor. next week aku pg sarawak then dr sarawak gerak ke Labuan. next weeknye tak tahula aku pegi ke tak ke pulau pinang lagi..johor lagi.. ke tak. kalau bos suruh pegi..tepaksa la aku pegi. kdg2 rase best tapi kdg2 rase penat sbb aku xcuti panjang lagi. aku nak balik johor. nak cuti lama kat johor. ni dpt balik 1 hari je..itupun sbb ade meeting kat sana.
tu pun satu hal..tempat tinggal lagi. :) aku supposely pindah dis weekend. tapi brg2 aku tak bli lagi. brg paling penting buat ms skang pd aku - wardrobe! mane aku nak gantung baju2 aku tu kan?hehe.. mcmla artis yang ade byk baju. :P