Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 26, 2008

T.P.M.

aku kan berangan2 nak sambung belajar. amek master. kalau ade rezeki nak sambung amek Phd.
Then.. ahad lepas. kawan baik aku suh aku tengok surat khabar.
ada advertisement untuk Skim Tenaga Pengajar Muda. (TPM).
i waited for this so long.
mase aku grade, TPM hanya ditawarkan untuk sape nak smbung PhD sahaja.
then when min grade, dia dah buka pada sesape nak amek masters. tapi mase tu mak aku tak sihat. so aku batalkan niat aku nak smbung Masters.
skang.. ade lagi tawarannya.
aku betul2 nak apply.
aku tak kisah consequence nya. aku just nak smbung belajar.

aku dah teliti dah. ade 5 bidang yang aku berminat.
1 - International Trade Environment
2 - Money market and Treasury management
3 - Industrial Economics & Organizations / Monetary / Financial Economics
4 - Corporate Finance-Mergers & Acquisition, bancruptcy
5 - Investment analysis & Portfolio management / Technical Analysis, Fixed Income Securities.

Bidang yang aku akan utamakan adalah no 3 dan 5. hmm.. 2 pun menarik.
tak kisahla.
yang penting aku kene apply. kalau tak dapat tak pe. at least aku dah try.
aku tak nak aku asik terfikir kenapa aku tak apply? what happen if aku apply then aku dapat?
so.. dapat tak dapat belakang cerita.

opps.. lupe. arini aku masuk opis.
jalan sangat lengang.
aku kuar umah 8.10 pun aku sempat smpai opis before 8.30 am.
heheh.. bercuti-cutila wahai gomen servant.
aku pun senang nak pegi keje...hehehe
sue dan dids takde.
dorang pegi bercuti2 mesia.
serunuk kan?? ble la saye nak bercuti plak.

okla.got to go.
daaa..



No comments: