Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 25, 2008

d.e.f.i.n.e.

it's been while since last time i write something here.
i am busy. the fact is i've been busy than ever.
i can't do my job efficiently since everyday i have to settle other people problem.
how about my problem??uwwaaaaaa!!!

arini aku nak define pasal romantik.
kenapa ade orang yang tak boleh jadi romantik? i tell you.. being romantic is not a gift since you were born. jadi romantik tu.. boleh develop each and every day. ia bukan bakat. jadi romantik tu sama mcm bile kau puji orang. kau tak perlukan bakat untuk puji orang. kan? tak semestinya romantik tu kene datang dr lelaki. pompuan pun boleh jadi romantik kan. dan tak boleh - dan very dissappointment - bile your partner be romantic for you, and you just ~ (shud i say blur?).

if kau tak romantik, then usaha untuk jadi romantik.
say i love you is not romantic. but its better than you never say it.
say i love you is something that you feel. and you be honest with your feeling when you actually say it. say i can't live without u.. (sometimes i think is poyo but sometimes you just need to let your partner know)

yes. i agree. it always better than nothing. kan?
tapi.. in relationship, there must always something. something to be romantic. something to cheer you up. something that you can expect. ( u just dont expect only commitment or love okeh?) and in order to do that something (which mean everything to your partner) effort is important. 1st important effort - know your partner better.

aku ada kawan. yang sgt ego. sengal.selamba. even dengan gf dia. he just dont know what and how to be romantic. tapi bile dengan gf dia yg sorang ni.. (yang ini je lain sket).. dia belajar jd romantik. dia satu opis ngan gf dia. tapi kadang2 dia sent bunga kat gf dia use delivery boy. kdg2 tetibe ade kad atas meja gf dia. tiba-tiba satu hari, pegi perak dengan suprise sbb gf dia cuti balik kg kat perak. (utk lelaki yg tak penah kuar dr kl sensorang - yg itu amat mengejutkanla). bila besday gf dia, celebrate dalam kete tapi seme lengkap,makanan dia tapau, kek dia beli siap dengan lilin. bile dia tahu gf dia cari 1 barang ni.. dia crkan dan belikan utk gf dia. just nak suprise kan dia. above of all.. dia try kenal gf dia. dia try nak gembirakan gf dia.
masalahnye bile ckp mcm ni.. ade orang akan ckp ngan aku.. ish.. kau ni mcm tak appreciate je ape bf kau buat sebelum ini. itu lagi baik dr dia buat tak tahu jek ngan kau.yang penting dia sayang kau. hmm.. so kite kembali ke situasi asal - always better than nothing. thoughts matter than above. yep i agree. tapi.. remember - give her/he something he/she like means a lot in your relationship.
relationship bukan sesuatu yang static. kau kene usaha. usaha nak wat relationship tu sweet.


what your partner really ask is only asked you to be 'sweet'. sometimes.sacrifice for her/he sometimes.
but.. you thought is more than your capability to give. you thought its really big deal.
which by the end - you just said your partner doesnt accept you the way you are.
love is not all about acceptance of who really you.
love is about pull out the best in yourselves. and help you be better person.


rasenya ni jekla aku leh taip.
rase letih dan laparla plak.
daaa...









1 comment:

swit@kon said...

aku suka orang sweet. tapi jangan extra karat. penat. :D