Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 16, 2008

b.e.s.d.a.y.s.u.p.r.i.s.e.

"happy besday to you.. happy besday to you... happy besday to.. mila.. happy besday to you.. "



nila wajah besday boy. nak kenal dia? pegi kat blog didi.

11.10.2008 :
ade suprise party ke? bukan suprise birthday dinner untuk mohamad fahmi bin mohd latib a.k.a mila.

aku plan sejak sebulan lepas - nak masak untuk dia. tapi as everyone know - i'm sucks in masak2. for real, aku nak belajar dlm recipe book jek. but.. then, untuk org tak berapa pandai masak ni.. baik ade pemantauan dengan org yg lebih pakar. so.. aku mintak tlg didi. then.. mcm biasala. bgtahu didi sama mcm bgtau min, yanti dan lin.. dan geng2 lain. sblm tolong aku.. mcm2 ayat sarcastic aku dpt dulu. well.. that is price you have to pay. ingat dorang tolong tu.. free2 je?? hahahaha..

then pagi 11.10.2008
didi suggest menu :
spegeti ngan minced beef

tambahan menu um :
mushroom soup campbell kek secret receipe ice cream vannetta brownies.

didi bubuhkan ramuan2 dan cara2 masak dalam paper. dia ade hal so tak leh pantau. but aku leh kol dia mintak tlg. aku pun pegila jusco. shopping untuk preparation masak dan hias umah sket2. aku plan masak kul 4.00 petang. ( as advised by didi) hehehe... mula2 tu, aku dh sediakan semua bahan

aku bg didi msg pertama
- bape byk bwg? sos prego ni masuk semua ke? cendawan ni leh msk semua.
didi ckp -
bp ml sos prego? cendawan ikut suka kau.
bg didi msg kedua -
374 gm.
didi balas -
masukkan semua jek.
msg didi kali ke-3 -
tamoto puree ni nak kene tambah lagi tak?
didi balas -
kau rasala. jgn masam sgt (yg ini aku tak ingat sgt dialog dia)
msg didi kali ke 4 -
mcm mane aku nak tahu daging tu dh masak?
didi bls -
kalau dh lebih 15 minit kau masak kompem, dh masak.
hehe.. selesai dah.

then.. lepak jap. hmm.. nak masak spageti. aku ikut direction didi je. nampak mcm senang. dah mcm 10++ minit, aku angkat. tak konfiden jek :
aku kol min -
min mcm mane nak tahu spegeti tu dh masak belum?
min reply -
nak senang kau rasela.
kalau dah lebih 15 minit tu dah masaklah.
aku -
kalau aku dh angkat spegeti tu leh masuk balik ke? min -
boleh je.

so.. aku buat sperti apa yang diplan. mskkan balik. after few minutes - br konfiden sket, aku angkat dh.
taraaaa! siap spageti um.


uish.. masak2 smbil tengok house - dah jam 6.00 petang.

so aku mandi dulu. mila ckp dia smpai kul 7.30 kot. aku tipu dia ckp aku baru kuar opis. hehhehe..
pasti mandi + semayang :
aku siapkan mushroom soup.

taraaaa.. siap!

aku kuarkan kek dr kotak bubuh atas pinggan siap2 bubuh lilin masuk dalam peti ais..

taraaaaa... siap!

potong ice cream bubuh atas pinggan aku mkn dulu..

taraaaaa siap!!

hahahahhaha... aku potong lagi ice cream then baru aku bubuh siap2 dalam pinggan msk dalam peti ais.

taraa.. siap!



ini part paling mencabar - hias umah. aku letak meja kecik tengah2 hall tv. plan nak makan bersila jek. aku susun lebih kurang 50 lilin kecik keliling umah smpai lorong kecik nak ke bilik aku dan didi. aku susun pinggan cawan etc dan lilin atas meja makan. paling penat - nyalakan lilin. terduduk gaklah nak nyalakan semua lilin tu.

dalam 7.15 aku siap semua mila ckp dia lambat sket.. sbb isi minyak. aku suh dia masuk umah sendiri. aku tinggalkan kunci kat tempat biasa sbb kunun2 aku sakit perut.
7.30 msg yanti - um,ok tak? mila kau sakit perut tak makan?? ape benda ntah lagi dia tulis aku tak ingat. tapi yg aku ingat sangat dia dh bocorkan plan aku kat mila sbb masa tu mila belum smpai pun umah lagi!!!!! hampesss..

masa mila masuk umah aku sorok kat dapur. then, aku tgk lama dia behenti depan pintu. ms tu aku dh terpk - eh si su ngan didi nih balik ke? s penat je aku halau sue balik umah lambat sket siapa yg masuk umah ni? last2 aku keluar dr dapur aku tengok si mila ni. dia ckp dia ingat dia salah umah. sbb banyak lilin.
first ayat dia ckp - um, byk sgt lilin. nanti umah awak terbakar.



heheh.. biarpun tak cumel tapi.. okla. dia terkejut gakla.
memangla.. ok keseluruhannya. semua ikut plan (kecuali bab yanti tu) tapi ikhlas aku nyatakan - panas siut umah ms tu. sbb aku nyala lilin, aku tak leh bukak kipas laju2. bengong tul!
pas2 makan aku ajak mila jalan2 luar dia tak nak. last2 end up tengok dvd HOUSE lagi! smpai mila balik. dia balik awal sebab risau gak. nanti jabatan agama datang tak pasal2 kawen tu jadi birthday present untuk mila.


anyway.. dear, hope you enjoy that moment. if.. ade kurang pape sorry ok?
l.u.v.y.o.u.


s.p.e.c.i.a.l.t.h.a.n.k.s. :
semua geng yang bg sokongan dengan ape cara pun.. terima kasih sangat2. sayang bangat sama kamu semua! lepas ni aku practice bende lain k?

daaaa...





8 comments:

swit@kon said...

AKU MINTAK HAMPUN UM. MATILAH MASA TU AKU INGAT MILA DA SELAMAT SAMPAI KAT UMAH. HUHUHU APEPUN, AKU BANGGA BEB! BANGGA GILE! SANGAT!!!!!! TAHNIAH. TUNGGU GREEN LIGHT JE NI. AKU NAK TENGOK KORANG SETTLE DOWN TOGETHER. INSYAALLAH. AMINNNNNN. MILA : JAGA UM BEBAIK. UM : JAGA MILA ELOK2

ami wafa said...

c.o.m.e.l!

congrats! berbaloi segala penat lelah kau sbb mila bagi 4.5/5 stars.

gambar2 tu cantik. aku suke! mila yg snap eh sume tu?

Mrs Kamal said...

ouuiiiiaaiiii...
kagum aku siot..merasa jgk mila hasil air tgn um liyana.. =)
paling x tahan nk nyalakan lilin tuh, challenging beb! congrats! bangga aku dgn ko.... =)

ummphs.. said...

mila yang snap seme gambar tu.
cumey kan?? heheheh..

Freaky said...

Ish.. ni tak kena gaya bleh terbakar umah ni.. huhu.. but nice one!!

Mohd said...

actually saya benar2 t'kejut..dat's y bile saya masuk saya amik masa..adela, 3-4 minit saya kt depan pintu masuk..terpegun tgk lilin2 yg t'bakar tu..hehehe..makanan malam ni mmg sedap tp bile part makanan saya, portion byk sgt..susah nk bis..so, um bile nk masak tuk saya lg? (^_^)..luv u!!

rennylesa said...

hai um..hehe tetiba pula nak join nak comment...wah saya benar2 kagum dengan usaha jitu mu itu...banyak2 entry blog yg saya pernah baca..for me this is really..'wow'...yg kagum itu part memasak sambil sms orang..hahha..(tertawa sebab ada pengalaman yg sama)..saya mengerti benar perasaan orang yg bukan ada karunia tuk memasak (samalah kita)...by the way..wish both of u all the best ya...

kakak sulung um said...

mcm tak caya lah si petom buat semua ni...aku rasa ko ni ada ciri-ciri poyo gak ek...hehehehe...and one more thing tak sangka plak ko romantik...tgk mcm ganas...aku rasa ko ni terlbh tgk tv/movie... patutlah tgh tgk tv tak leh panggil ko...anyway... to mila..happy belated besday...and to um...lenkali jgn bawa blk laki blk umah...aku bgtau abah nnt... tak pun aku sepak buntut ko...