Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 18, 2008

h.o.u.s.e.m.d.

House m.d. : citer pasal doc yang aku sangat gilekan. dia sgt cynical..prejudice.. mean.. tapi mcm mane pun aku suke watak dia. menghiburkan.
siri ni dh bape juta kali aku tengok. some episodes aku dh leh hafal dialog dia. mimik muka dia pun aku leh hafal. aritu zul dan didi teman aku tengok house season 2. br jek ayat pertama kuar dalam episod tu aku terus bagitau ending dia. tensen jek bebudak tu. zul plak kate aku mcm mamak. aku pun xtau ape kene mengena kejadian tu ngan mamak. hahahahaah...

house m.d. nak masuk season 5. kat US dah tunjuk season 5.
hmm.. tak sbr nak beli dvd dia. boleh buat collection sudah..
ending season 4 sedih.. so aku harapkan permulaan baik untuk season 5.
kat sini aku attach a few gambar pelakon dia.


nila.. house.
doctor yang kunun sgt pakar dalam hal2 diagnostic.

ni.. dr lisa cuddy.
bos house yang slalu kene buli ngan house tapi
dia byk tolong cover house.
ade one episod tu.. dia suh team dia curik thong cuddy nih!

dr wilson
satu2nya kawan house.
satu2nya manusia yang leh tahan ngan perangai house.
gf dia mati sbb house.
dia dpt jumpe gf dia sblm gf dia mati pun sbb house.

dr. foreman
dia dalam 1st team house.
plg berani lwn ckp house.
dia slalu bangkang ckp house.
slalu nak buktikan house salah.
dia resign dr jd team house.
then pegi balik kat house as org kanan dia.

dr. cameron
1st women dlm team house.
sgt baik hati tapi slalu emotionally attach dgn pesakit
buat house kdg2 meluat dgn dia.
dia slalu try cari option lain dalm cdgn house but
still follow house.


dr. chase
bapak dia doktor pakar paling berjaya.
dia bf dr. cameron.
selalu kene buli ngan house.
dia slalu ikut ckp house.
dan slalu nak buktikan yang house ni betul.
ade 1 episod yg house suh dia bukak kamus perubatan
dan bagitau dia ape sakit patient tu.
kamus tu tebal nak mampus.
by the time house dpt jwpan chase br kat huruf "D"

dr.kutner
dia dalam team baru house.
sgt lawak. penah terbakarkan pesakit.
tapi dia persistent.
dia penah kene reject dalam apprentice program house tapi
dgn selamba badak dia masuk balik.
tapi dia suka mencuba benda pelik dan baru.

dr.taub
ex-plastic surgeon.
dia serius. tapi kdg2 kene buli gak ngan house.
dia penah cheat ngan wife dia
then house slalu bangkitkan isu tu utk bangkang ckp taub.

last .. dr. thirteen.
aku smpai tak tahu nama betul dia.
dulu house bubuh nama apprentice by number.
tp 13 ni jek yang lekat smpai abis episod.
dia ade sakit huntingtons.
house tahu.
dia ni jenis selamba, leh lawan ckp house, tak amek ati ape house ckp
tak peduli ngan sekeliling.
dia secretive.
aku suke watak dia.
house plak suke tuduh dia lesbian.

hmm.. tu jekla.
serunuk tau. ade masa tengok kat AXN. every monday kul.10.
tapi rasenya kat AXN pun season dia dh abis.

okla.. nak balik.



1 comment:

didi said...

um...um...

menyebarkan penyakit house nya ke org lain. aku layan house sebab dia sangat sarkastik. aku suka sarkastik. sarcasm tu best. tanpa sarcasm, dunia ni terlalu ceria. mesti ada negatif yang membalance kan yang positif.