Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 12, 2008

U.I.T.M.D.I.H.A.T.I.K.U.

hmm.. UITM dihatiku. mase aku kat UITM dulu aku tak amek peduli sangat tentang slogan tu. even ia adalah lagu. kiteorang nyanyi bile ade event etc. tapi bile dh abis belajar, aku tahu semangat UITM tu memang ade kat aku. banyak aku belajar kat situ. bukan sekadar dr segi akademik tapi termasukla.. attitude aku. kat UITM.. dia banyak ajar aku jadi lagi open, berfikiran jauh but yet always know where we were standing. view things from different angle.. dan aku bangga menjadi graduan universiti tu.
but.. somehow.. lately, ade sesetengah pihak mahu merosakkan keunikan universiti tu sendiri. aku faham ade pihak yang melihat UITM ini tidak competitive. this is bumiputera university. yep.. everybody has their own opinion about this. tapi sebagai graduan UITM tahun 2005, yang aku boleh katakan UITM mampu menghasilkan graduan yang setanding dengan universiti top kat malaysia. environment universiti kami yang dilihat tidak berkembang, tidak kompetitif kerana hanya dikelilingi bumiputera sahaja..sebenarnya itu pendapat orang yang tak merasai environment universiti kami. kami diajar bende2 realiti. bukan sekadar bende yang yang meletakkan kami angan2 yang diluar sana takde competition. here we learn to be competitive , sir!!
dari segi politik.. aku takkan komen kenapa Menteri Besar Selangor sanggup menerima cadangan / mencadangan UITM dibuka untuk non-bumis. he maybe has his own agenda.his own persepective. i don't care what the agenda is. but please sir, look this from different angle, perspective or whatever. have deep thought about this. they try to defend the UITM not because they refuse to compete against non-bumis. they defend it, because this is our UITM. this is what UITM is. you try to deny the main objective why we have UITM. even worst, you know but you try to jeopardize it!

aku rase mcm sedih bile bace keratan akhbar pasal bende ni.
rase mcm baru je smlm aku terime scroll dr situ.
rase mcm baru jek tengok mantan PM datang dan bagi sekongan kat universiti aku.
but ... some people just don't understand.

No comments: