Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 8, 2008

s.p.e.c.i.a.l.d.a.t.e.

xpasti orang amek port tak dgn tarikh ni. aku? tarikh hari ini memang cantik. 08.08.08. 8 August 2008. kawan2 aku yang terdekat banyak amek tarikh ni untuk bertunang, berkahwin. maybe ade orang lain yang jadikan tarikh ni untuk dia meluahkan perasaan. dengan harapan akan2 datang dia xkan lupe tarikh2 ni.
pada aku, untuk bertunang dan berkahwin.. tarikh mcm ni memang nombor nye lawa tapi personally it doesn't give any meaning to the relationship. hanya nombor yang special tapi bukan tarikhnya. kalau aku nak tunang, aku nak pilih tarikh mean something to us. mcm cth : 1st time kenal ke 1st time dating ke 1st declare couple ke 1st time .. whatever. yang boleh dikaitkan dengan hubungan kitaorang. bukan aku kata yang amek tarikh 8.8.2008 tu takde makna tarikhnya. nope! tarikh tu akan jadi bermakna untuk diaorang akhirnya. yela.. anniversary kawen, melambangkan dah setahun atau 2 tahun bertunang. aku cume meluahkan pandangan aku. setiap orang ade tarikh yang dia ingin ingati sepanjang hayatkan...? :)
cakap pasal kawen dan tunang ni.. aku ade satu perasaan tak berapa suke. which is setiap kali pegi kenduri orang akan tanya.. um bile lagi? xelok tunggu lama-lama. pegi umah sedara mara.. awak bile lagi? dengan sejarah yang aku dh buat dalam family aku.. rasenya soklan tu mcm menyindir aku jek. tapi jika aku pandang dari sudut positif - soklan ni boleh buat bisnes.kalau setiap kali orang tanya, aku charge 1 hinggit, kompem aku dh kaya skang nih.
btul tak? heheh..
anyway.. bukan aku tak nak. dan aku gak percaya bukan mila tak nak. bohongla kalau cakap.. aku ok kitaorang bercinta jek. the truth is.. i want to move to another level in our relationship. kalau boleh nak secepat mungkin. sbb bercinta ni pun boring gak. aku ade plan. mila.. aku tak sure, tapi aku percaya dia ada plan. maybe aku yang tak tahu plan dia. but, your family have to involve with this thing and with every decision u make. dan itulah keberatannya. aku tak tahu ape plan mila, aku tak tahu ape dia nak wat utk slowly selamatkan relationship ni.. tapi aku yakin ade jalan untuk kitaorang. itu jek. kalau aku just tak amek peduli, percayalah yang relationship ni tak kan ke mana. abah aku memang akan bantah.. (as i said in earlier post - it will be few arguments before he actually approve it!) tapi aku tahu apa yang dia nak cume lelaki yang boleh jaga aku.. dan aku sendiri takkan nyusahkan family tu. aku tahu mila lelaki yang boleh jaga aku, dan aku pun xkan menyusahkan family mila, cuma abah aku tak tahu. dan arguments yang akan terjadi tu hakikatnya aku tak tahu mcm mane nak handle. aku takut aku jadi sedih, jadi kurang ajar atau.. lebih menakutkan aku takut aku akan mengalah.sbb tu.. bende ni mcm tergantung jek. abah aku macam tahu pasal aku dan mila.. tapi.. dia buat tak tahu sbb aku pun buat mcm tak bersalah jek ngan dia. hahah..

so.. the story just end there!


7 comments:

ami wafa said...

bukan kau nak amek tarikh penubuhan Malaysia?

ke tarikh Melaka diserang Portugis?

hahahaha

ummphs.. said...

hahah..
aku rase tarikh penubuhan malaysia kot.. :P

didi said...

um dah gersang

nak kawen cepat

ummphs.. said...

gersang??
desperate la.. elok sket perkataan tuh!

swit@kon said...

aku pun tak suka..
huhuhu sebab aku takde bf...

didi said...

apa ni babes...

ada boyfren pun belum tentu dapat kahwen

lagi depress kalau dah ada, tapi x sure

ummphs.. said...

aku setuju dids!