Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 4, 2008

c.u.t.i.c.u.t.i.d.a.n.b.e.s.d.a.y.b.o.y.

cuti kali ni ade lah cuti paaaaling panjang yang aku penah amek sejak aku duduk kat jabatan perikanan ni. takdela lama sgt tapi disebabkan 2 hari sebelum tu aku pegi tganu (which i already consider it as my private holiday!) aku masuk opis hari rabu jek. itupun sbb ade meeting. kalau tak aku mmg nak mintak cuti! ari kamis pagi aku bertolak ke jb. pagi tu aku sempat wish ayol punye besday. (sile pegi ke blog yanti dan didi utk maklumat lanjut!). aku sibuk nak tahu sape tu maria. rupa2nya tu jerawat ayol sempena umur dia yang dh masuk 26 tahun. aku ingat lagi mase gf dia bwkkan kek secret receipe tahun lepas. heheh.. sedap jek geng2 sidang makan. kire ni dh 2nd time aku celeb besday dia. mase tu baru2 lagi kenal dia tapi kitaorg dh kamcing. kitaorang start kawan 23 Julai 2007. aku, sue, mila dan ayol. tak sangka plak kitaorg jadi kamcing smpai skang. mcm 1st anniversary for our frenship. hahahah.. dia masih lagi ayol yang aku kenal sethn yang lepas. masih metro, masih bling2 dan masih tebal.. :P
kamis tu.. aku smpai je jb, adik aku dh bawak aku jalan2. pegi tesco extra yang br bukak. wah.. banyak baju murah. bley wat baju raya. tapi baju yang aku minat nak beli tu mcm baju nak buat menikah la plak. malam plak aku melayan amirul pegi jusco belikan dia ben 10.
hari jumaat aku ke pasir gudang. lunch ngan adda dan seri. smbil tu aku ade benda nak pass kat seri untuk diberikan kepada someone.takde ape cume album. mase aku bagi tu mcm rase sedih gak. tak tahu nape. tapi mcm rase sayu jek.aku tak boleh nak jumpe that someone.. sebab mase aku buat keputusan dulu aku tak jumpe dia.sbb tu aku leh buat keputusan dengan penuh konfiden. aku takut bile aku jumpe dia.. aku akan hesitate.jumpe tu borak2 ngan adda yang dh tunang. awal bulan november dia kawenla. seri tunjuk gambar anak dia. aku?? aku just tunjuk diaorang diri aku yang terbaru ajekla. :) nothing new actually. then balik umah aku br perasan yang aku tak pulangkan kain yang sepatutnya untuk buat baju melayu nikah dia. kain tu aku simpan sebab supposely jadi hantaran tunang. ( panjang citernya ni!). so, aku msg that someone, ckp aku sori sbb pulangkan album lambat then ade lagi brg aku patut pulangkan. aku tahu dia tak suke aku pulangkan brang tapi.. mcm album tu mmg dia punye. hak dia. kain putih tu.. mcm tak sesuai utk aku simpan. (hmm.. rasa tak best..). mcm byk kenangan kitaorang dan rasenya susah nak lupe pun. kenangan baik tu lagi banyak dr yang tak baik.
sabtu takde ape yang aku buat kecuali pegi shopping. belikan mila wallet sbb wallet dia yang lama tu dh tak cumel. hahaha.. btul kan mila?? beli ape lagi eh? xde apepun. aku rase sebab semua budget aku dh lari pun. heheheh.. tak terkejar plak saye. tepaksa aku meletakkan jeans dan perfume dalam bajet bulan depan.
anyway.. utk besday ayol.. saya ingin mencadangkan supaya.. kite celeb ari jumaat kat SS2 nak tak gengs?? mcm dh lama tak lepak situ ramai2. aritu aku pegi bedua jek ngan mila.. lupe plak nak citer, aku plan cuti ni nak bgtahu parents aku yang aku nak tunang. :P tapi heheheh... tak tercakap plak. pulak tu abah aku mcm still tak leh get over ngan kes aku dulu (hmm...sgt tak menarik). so.. aku harap next week aku terdaya untuk ckp ngan dorang. sbb.. this thing will take few weeks to settle coz it will involve few arguments before they approve.. (i'm just have to remains positive).
smpai disini dulu kerana saye nak pegi lunch. laparla beb. min, ayol ngan yanti kot takde smpai rabu. outstation tapi yanti aku tak pasti dia ke mana. ke kuching kot.. papepun.. looking forward this friday. :)

No comments: