Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 20, 2008

b.r.a.v.e.r.y.A.N.D.a.c.c.e.p.t.a.n.c.e.

Masa aku kat UiTM, aku baik dengan seorang kakak ni. dia sgt gegile tapi dalam mase yang sama, dia lah orang yang paling berprinsip pernah aku kenal. Dia banyak pegang pada philosophy.. setiap kali aku mcm takut atau hesitate nak buat keputusan even nak buat pape tindakan, dia akan pesan kat aku :

Dengan sedikit keberanian, mimpi akan menjadi nyata.
(dia ckp falsafah ni dia cedok kat buku ke movie.. aku tak sure.)

Tapi.. kadang2 berapa banyak pun susunan keberanian, mimpi tetap jadi mimpi. Bukan begitu? Mungkin keberanian yang diberikan tidak sekuat mana untuk meralisasikan sebuah impian.

Lately, aku banyak berfikir. Berfikir secara rasional tapi kadang2 ade gak idea tak rasional yang keluar. Hehehe.. anyway bagi memudahkan aku buat keputusan dan mencetus kan idea kat dalam otak aku, aku dh susun beberapa soalan yang aku sendiri tak de jawapan untuk soalan-soalan hasil dari otak aku yang agak bingung (ke bengong) semalam.

  • How to accept someone that holds your loved ones heart but the same someone who breaks all your dreams?
  • How to accept someone who you never want to accept at first place? How to change it?
  • How to pretend just for sake of your loved ones? Can I be happy?

Sebenarnya, persoalan itu semua, aku dh penah jawab dan buat. If you know the solutions of the first question, definitely kau tahu jawapan untuk 2nd and 3rd questions.

Persoalan pertama itu, aku penah jawab dengan jawapan ; never accept that someone. – the easiest way - i don’t have to find solution for 2nd and 3rd question.

But this time around, it is not about me. Well.. It is about me. But it is not me to answer. I just gave my bravery to tell but he is the one who holds the acceptance.

Some of you will never understand what I’m trying to say here.

Some of you, definitely understand.

The one who holds my heart… you always know it right?

I can reform the bravery within me but I can’t build the acceptance within him.

2 comments:

swit@kon said...

confuse..
aku banyak persoalan dalam diri yang aku sendiri tau jawapannya tapi aku takut nk admit...
gilakah aku?

didi said...

agak konfius jugak dgn post kau ni..

for me:

Can you love someone so much but never expect anything in return? Do we love someone because they will love you back or you will love them no matter what their feelings towards you?

Can anyone be so selfless (others may find it stupid) to love someone full-heartedy even though the love si not returned?