Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 16, 2008

d.e.b.a.t.d.a.n.s.i.n.d.a.r.e.l.l.a.

arini semua orang sibuk citer psl debat semalam. psl Shabery yang diperbudakkan dengan hujah anwar ibrahim. hmm.. aku? no komen.sbb aku tengok citer sindarella semalam. (sorry to didi yang beriya nak tgk but terpaksa beralah dengan kedegilan aku dan su yg nak tgk citer sindarella!) so, kalau org tanye apa yang DSAI ckp dan ape yang dia bejaya budakkan Menteri Penerangan tu.. aku mmg tak leh masuk campur. tapi pagi tadi aku sempatla bukak blog Shabery dan Blog anwar ibrahim.. komen2 pedas oleh ramai peminat DSAI mahupun orang yang just duduk atas angin. politik malaysia skang aku tak berminat nak masuk campur. bukan ape, pada aku, setiap orang politik sekarang hanya memikirkan periuk nasi sendiri tanpa tengok ape yang terbaik untuk rakyat.end of story.
semalam citer sindarella best. tapi aku bengang sebab ianya tergantung. siapa yang kene tembak? butang ke naemah? lagi plak. aku bengang jek ngan zoela tu. if dia ragu2 at first place dgn lamaran tengku haidar tu watpe dia terima? jawab jekla kat press tu.. saya akan fikirkan. saje jek citer melayu ni nak panjang2 kan citer. watak husin tu lagi satu!.. tapi dia membawak contoh perwatakan lelaki normal. iaitu bila marah.. dia cakap ikut sedap dia je. tak fikir tentang perasaan orang yang dia marah even orang yang dia marah tu adelah orang yang dia nak seumur idup dia. tak fikir kate2 orang tua - terlajak perahu boleh berundur, terlanjak kata, lu pikirla sendiri! hehehe.. tapi aku ade pengalaman berdepan dengan lelaki mcm tu. ade kate2 yang kita boleh lupe tapi kate2 yang kite takkan lupa seumur idup kita kan? then, lelaki itu boleh gunakan alasan .. " ala, saya tengah marah mmgla saya ckp bukan2".. kalaula semua benda boleh dilihat dari sudut mcm tu. masalahnye tak boleh. dan lelaki tak faham. dia akan cakap kita (perempuan itu) yang sensitif sangat. benda kecik pun tak boleh nak maafkan. even ade yang persoalkan "kenapa si....... yang ade girlfren lain awak boleh maafkan, saya yang cuma ckp bukan2 bile marah awak tak boleh nak maaf dan lupakan apa yang terjadi pun!" aku pun tak faham kenapa tak boleh. it just can't!
heheh.. saya dh termasuk dalam topik lain. anyway.. next week aku akan pastikan yang aku tak terlepas nak tengok sindarella. citer ni nak dekat abis kot. selain dr citer CSI , Grey's anatomy dan House M.D ni jek citer yang aku gian nak tengok every week..

alamak.. dh terganggu waktu tido saya!!

3 comments:

swit@kon said...

aku pun tak tengok
sebab aku berada di luar rumah
aku agree ngan ko um..pada aku politician hanya nak berpolitik..berhujah itu ini..tanpa tau ape2..hujung bulan beribu duit masuk lam bank..minyak free, segalanya free...kita yang kena bayar everything yang merana..

DSAI..sememangnya petah but...

ami wafa said...

psl debate tu
aku xnak komen
sbb aku tgk pun separuh2
dulu mmg aku sgt interested dgn benda2 ni
sekarang, after i've seen it from inside the system, malas nak amek tau
sindarella lebih menggugat iman aku
sbb makcik karaoke tu je aku dgn fad dah tergolek2 gelak
haha

didi said...

tapi kalu semua org fed up dan malas.........

to me kalau perubahan itu membawa kepada kebaikan (rakyat yang dapat faedah, bukan saja 'negara') then I'm all out.

Politics is a dirty world; it doesnt make it less dirty if you pretend its not there