Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 13, 2008

k.i.s.s.a.s.s.

arini aku rase sangat2 marah.
rase di-betrayed! aku geram sgt.. geram smpai tak terkata.
memula.. psl big bos aku refuse to sign memo yg aku buat untuk KP aku endorse borang penilaian yang digunekan untuk penilaian prestasi penyelidikan yg dilakukan oleh pegawai Q,. so, aku jumpela dia. tanye nape dia tak nak sign. dia ckp, bende ni kene bawak ke mesyuarat panel penilaian tu. then aku argue, takkan aku nak bwk bende alah tu 4 keping cth borang penilaian sahaja kepada meeting tu. buang masa, buang duit. bende tu urgent.. selagi KP tak endorse bende alah tu, selagi tu la paper naik pangkat pegawai kene hold.aku ckpla bende tu di-create oleh one of the panel penilaian tu jugak. dia yang tahu kriteria2 yg sepatutnya kita evaluate pd pegawai2 tu. dia ckp dia nak aku plan tarikh utk meeting (aku kene panggil KP ngan TKPP semata2 nak endorse bende tu jek which is jadual dorg sangat2 pack!!). so.. aku rase cara paaaling efficient, aku bwk ke KP, pengerusi panel tu utk tengok borang tu then endorse. if dia rase ade yg tak kene, then br hold meeting. bos aku tak nak dgr (as expected!!).. fine. ok... aku buatla ape yang kau nak kan. tapi yang menyakitkan hati aku sgt2.. bile immediate boss aku langsung tak nak defend aku ms aku argue ngan bos aku. bukan aku nak dia defend aku gegile, tapi bende ni kiteorg dh bincang dulu. dia tahu ape yang aku fikir.. dia tahu ape effect bile lambat.. dia tahu ape yang aku ckp tu betul. but, then what she say?? hah!betul bos! saya setuju!! pastu aku soundla.. amboi cik ....., aritu kan saye dh bincang dengan cik . cik kan dah tahu. then, ayat defense dia.. saye ingat awak ckp pasal format borang jek. mcm haram!!!.. yang aku ckp ngan bos ni psl format borang penilaian la.. aku nak dptkan persetujuan. tahu tak betapa frustnye aku!!!!... dia ckp seolah2 ape aku argue ngan bos dia tak penah dgr sebelum ni. dia mcm nak ckp ngan bos "kan saye dh kate dulu!!" dia tahu bos aku tu jenis complicated! then dia nak menambahkan complicated hidup aku!..u know how i hate this job so much.. but yet aku kene bertahan sbb ape???! aku rase sgt tak berbaloi. :( skang ni bos aku ingat aku yg memandai buat keputusan.over rule dia. then, last2 dia ingat aku ade attitude probs. kalau betul2 aku memandai aku terus mintak KP endorse without his knowledge.. geram tak?? bos aku tu plak bukannye panel. dia urusetia jek which is definitely yg buat kerja tu aku!.. immediate bos aku tu bkn main. depan bos.. semua betul. belakang bos.. same jek. huh! sgt marah. dis is first time... i felt like I'm being stabbed!

1 comment:

swit@kon said...

sabar eh umliyana....