Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 26, 2008

c.o.m.m.e.n.t.

arini aku takde keje sangat. then aku berkesempatan baca blog didi yang dh zaman abad aku tak baca. begitu juga dengan blog yanti (ayat skema gaban!). ader citer menarik kat dalam blog didi. yang mane eh? didi rajin sgt taip kat blog. the one that dia ckp dia boleh jadi good housewife. up to that.. aku mcm bersetuju. despite didi ni blur.. tapi dia boleh jadi mak ngan wife yang baik. modern yet old fashioned mum! heheheh... it is a compliment to you dids!
aku?? hmm.. aku tak sure aku boleh jadi sebaik didi. even sebaik org lain pun. i'll try.. maybe harder than anyone else. maybe org lain ade yang dilahirkan dengan naluri ingin jadi housewife. aku ade seorang kwn.. kwn baik yang mmg sejak zaman U dia ckp dia nak jadi housewife. then.. after 6 months grads dia kawen. now.. dia btul2 jadi housewife. ade sorang anak. the most important thing - SHE'S HAPPY!aku..? aku tak penah terimagine atau picture myself as housewife. aku bygkan.. yang aku bekerja. my career is who i am. aku nak carik duit.. then? ntah. maybe i think my satisfaction comes when i have my own career. career yang mmg aku nak dari dulu. definitely PTD bukan ape yang aku nak. so.. aku still dalam satu masa yang aku nak jump to my dream job. then after that baru aku akan satisfy kot. (nape ade kot?)
anyway.. aku setuju ape yang didi taip kat blog dia. buat ape bagi duit pada orang untuk buat kerja yang kite boleh buat for free. heheh.. tapi maybe sbb aku tak enjoy dengan masak, iron baju, buat laundry.. kemas umah (oppss.. kemas umah aku ske!)..so aku still prefer nak bagi orang duit untuk buat kerja tu. plus.. aku tak reti masak.. iron baju? boleh tapi untuk lelaki punye baju aku tak sure aku pandai ke tak..hahahah..basuh baju? itu bley buat!
hehehehe... even smpai skang aku masih tak dpt menggambarkan aku berkahwin. dasat kan? kenapa eh? kwn aku kate aku workholic..aku rase mcm tak. tapi aku enjoy kalau aku ade banyak kerja. heheheh.. penat..stress tapi aku rase puas hati bile hari aku penuh dengan kerja. :) so.. aku kdg2 rindu zaman aku kerja kat sime di mana everything is about work! :) but then aku ade boyfriend yang old fashioned gak.. opps..bukan old fashioned. tapi aku rase dia jenis suke perempuan yang mcm didi nak jadi. ( err..salah. aku rase seme lelaki nak pompuan yang mcm didi nak jadi!).. sbb tu aku ckp .. i'll try harder than anyone else sbb untuk jadi ape yang didi impikan untuk jadi aku rase mcm.... besarnye pengorbanan tu!!

1 comment:

didi said...

Wah, Um pun tulis pasal housewife. Sama la mcm Eny.

Semua orang lain. Semua nak benda yang lain. Aku respect dengan aorng yang buat apa yang nak buat.

Aku pun envy dgn org yang ada drive utk career. Kadang2 aku nak jugak rasa mcm tu, tapi career aku backseat kepada life aku.

Cuma selama ni orang pandang rendah dkt housewife padahal tu la keje paling remeh.

Impian aku ni pun belum tentu dapat. Tengok la bakal suami aku mcm mana.

Hari tu dah tgk cincin dah.

Kan Um? :p